![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2013
|
Dalları ve kökleri kurumuş orkideyi kuru kök ve gövdeden ayırarak ( ayırdığınız kısma bildiğiniz toz tarçını sürün ) hemen orkide toprağına dikmenizi öneririm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2014
|
Merhaba.. 8 gün önce orkide sahibi oldum. Bakımını sizin sitenizden takip ediyorum yalnız yerinimi sevmedi bilemiyorum ama yapraklarında lekeler oluşmaya başladı fazla gün ışığına maruz bırakmıyorum haftada 2 kez suladım ve seramik olan saksını çıkarıp bu şekilde muhafaza ediyorum ama yapraklarındaki lekeler çoğalmaya başladı birde yeşil yaprağın ucu sararmaya mı başladı tam anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
ozlem06 Merhaba orkidenizi haftada 2 kez sulamak bana fazla gibi geldi bir de güneş görmeyen bir yerde ise aşırı nemden çürümeler başlayabilir.Cam kenarına yakın bir sehba orkidenize daha uygun bir yer olacaktır. Benim tavsiyem haftada 1 kez sulamanız ve havai köklere sprey şeklinde su sepmeniz ve Özellikle geceleri hafif esintiye maruz bırakmanız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=ozlem06;1317904] Özlem hanım yazmayı unuttum bazı kökler kurumuş görünüyor keskin bir makas ile canlı yere kadar kökleri kısaltın ve uclarını tarçına bandırın.Sulama konusuna dikkat edin aşırı kireçli ve klorlu su kullanmayın,köklerin rengi yeşil ise sulamak gerekmez yeşil-griye dönüşmüş ise ve saksının içindeki ağaç kabukları kurumuş ise sulayın. yapraklar tozlanmış ise silin ya da yıkayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=ozlem06;1318356]Resimde laptopun köşesine doğru uzamış sararan köklerden bahsediyorum eğer kökleri yeşil kısım çıkana dek kısaltmışsanız tekrar köklerle uğraşmayın kendini toparlamasına müsade edin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|