agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-09-2014, 10:10   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asyamehmet Mesajı Göster
Bunlarda dallari kurumus keikilerim. Yapraklari susuzluk belirtileri gostermeye basladi
Dalları ve kökleri kurumuş orkideyi kuru kök ve gövdeden ayırarak ( ayırdığınız kısma bildiğiniz toz tarçını sürün ) hemen orkide toprağına dikmenizi öneririm...

lale... Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2014, 19:19   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-09-2014
Merhaba.. 8 gün önce orkide sahibi oldum. Bakımını sizin sitenizden takip ediyorum yalnız yerinimi sevmedi bilemiyorum ama yapraklarında lekeler oluşmaya başladı fazla gün ışığına maruz bırakmıyorum haftada 2 kez suladım ve seramik olan saksını çıkarıp bu şekilde muhafaza ediyorum ama yapraklarındaki lekeler çoğalmaya başladı birde yeşil yaprağın ucu sararmaya mı başladı tam anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim

Eklenen Resimler

ozlem06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2014, 10:12   #3
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
ozlem06
Merhaba orkidenizi haftada 2 kez sulamak bana fazla gibi geldi bir de güneş görmeyen bir yerde ise aşırı nemden çürümeler başlayabilir.Cam kenarına yakın bir sehba orkidenize daha uygun bir yer olacaktır. Benim tavsiyem haftada 1 kez sulamanız ve havai köklere sprey şeklinde su sepmeniz ve Özellikle geceleri hafif esintiye maruz bırakmanız...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2014, 10:32   #4
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

[QUOTE=ozlem06;1317904]
Özlem hanım yazmayı unuttum bazı kökler kurumuş görünüyor keskin bir makas ile canlı yere kadar kökleri kısaltın ve uclarını tarçına bandırın.Sulama konusuna dikkat edin aşırı kireçli ve klorlu su kullanmayın,köklerin rengi yeşil ise sulamak gerekmez yeşil-griye dönüşmüş ise ve saksının içindeki ağaç kabukları kurumuş ise sulayın. yapraklar tozlanmış ise silin ya da yıkayın.

Eski 09-09-2014, 13:40   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-09-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozlem06 Mesajı Göster
Özlem hanım yazmayı unuttum bazı kökler kurumuş görünüyor keskin bir makas ile canlı yere kadar kökleri kısaltın ve uclarını tarçına bandırın.Sulama konusuna dikkat edin aşırı kireçli ve klorlu su kullanmayın,köklerin rengi yeşil ise sulamak gerekmez yeşil-griye dönüşmüş ise ve saksının içindeki ağaç kabukları kurumuş ise sulayın. yapraklar tozlanmış ise silin ya da yıkayın.
Hangi kısım kurumuş yanlış bir yerinden kesmek istemiyorum daha 10 gün oldu geleli çünkü sulama için ben temiz su koyuyorum kökleri şuan yeşil görünüyor ama kesme konusunda emin olamadım

ozlem06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2014, 14:11   #6
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

[QUOTE=ozlem06;1318356]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 Mesajı Göster

Hangi kısım kurumuş yanlış bir yerinden kesmek istemiyorum daha 10 gün oldu geleli çünkü sulama için ben temiz su koyuyorum kökleri şuan yeşil görünüyor ama kesme konusunda emin olamadım
Resimde laptopun köşesine doğru uzamış sararan köklerden bahsediyorum eğer kökleri yeşil kısım çıkana dek kısaltmışsanız tekrar köklerle uğraşmayın kendini toparlamasına müsade edin...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025