agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2017, 13:39   #1
Yeni Üye

Sirinem's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2016
Herkese merhaba.😊 Bu bana hediye gelen bir orkidem. Bir yaprağında mor bir leke var.Bir yaprağıda sarı. Sarı olan atacak sanırım eski Yaprak. Yalnız mor leke olan çok canlı bir yaprak gövde resminide ekledim.Mor leke bir hastalık belirtisi değildir inşallah. Köklerinde durumuna bakarak değerlendirseniz sevinirim. Hepimize güzel bir gün olsun

Eklenen Resimler

Sirinem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 17:51   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sirinem Mesajı Göster
Herkese merhaba.😊 Bu bana hediye gelen bir orkidem. Bir yaprağında mor bir leke var.Bir yaprağıda sarı. Sarı olan atacak sanırım eski Yaprak. Yalnız mor leke olan çok canlı bir yaprak gövde resminide ekledim.Mor leke bir hastalık belirtisi değildir inşallah. Köklerinde durumuna bakarak değerlendirseniz sevinirim. Hepimize güzel bir gün olsun
Sulayın. Memba suyu kullanın. Şişe üzerindeki analiz raporuna bakın, florür (F) varsa kullanmayın. Florür içermeyen başka bir memba suyu kullanın. Saksıdan 1-2litre kadar su geçirin. Yazın 2-3 günde bir, kışın 6-7 günde bir sulayın. Ayda bir defa gübreleyin (piyasada orkide besini diye satılan gübre çözeltilerinden kullanın). Gübre vermeden önce saksıdan 1-2 litre su geçirin. Bu, bir önceki gübrelemeden kalan gübre artıklarını uzaklaştıracaktır. Bu sayede bitkinin kökleri zarar görmeyecektir.

Kolay gelsin....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2017, 22:48   #3
Yeni Üye

Sirinem's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Sulayın. Memba suyu kullanın. Şişe üzerindeki analiz raporuna bakın, florür (F) varsa kullanmayın. Florür içermeyen başka bir memba suyu kullanın. Saksıdan 1-2litre kadar su geçirin. Yazın 2-3 günde bir, kışın 6-7 günde bir sulayın. Ayda bir defa gübreleyin (piyasada orkide besini diye satılan gübre çözeltilerinden kullanın). Gübre vermeden önce saksıdan 1-2 litre su geçirin. Bu, bir önceki gübrelemeden kalan gübre artıklarını uzaklaştıracaktır. Bu sayede bitkinin kökleri zarar görmeyecektir.

Kolay gelsin....
yanıtınız için çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım. Sanırım o mor leke pek önemli değil.

Eski 02-03-2017, 08:44   #4
Yeni Üye

Sirinem's Avatar

Merhaba ne yaptımsa yeni gelen orkideye yardım edemiyorum 😑 Alttan başlayarak tek tek yapraklaring döküyor. Şuan çiçekli.Çiçek tomurcuklarıda kurumaya başladı. Kökleri iyi görünüyor. Herhangi bir böcek görmedim. Perde arkasından ışık alan bir yerde .ne yapacağımı bilemiyorum. Birde çiçeklerin düştüğü yerlerde çiçek yuvalarında sabahları su damlaları görüyorum. Ama yapışkan değil normal su. Fikri bilgisi olan bana yardım edebilir mi?odada ayrıca soğuk buhar makinesi çalıştırıyorum.

Eklenen Resimler

Eski 02-03-2017, 17:18   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhaba ne yaptımsa yeni gelen orkideye yardım edemiyorum 😑 Alttan başlayarak tek tek yapraklaring döküyor. Şuan çiçekli.Çiçek tomurcuklarıda kurumaya başladı. Kökleri iyi görünüyor. Herhangi bir böcek görmedim. Perde arkasından ışık alan bir yerde .ne yapacağımı bilemiyorum. Birde çiçeklerin düştüğü yerlerde çiçek yuvalarında sabahları su damlaları görüyorum. Ama yapışkan değil normal su. Fikri bilgisi olan bana yardım edebilir mi?odada ayrıca soğuk buhar makinesi çalıştırıyorum.
Resimde, saksı harcı çürümüş gibi gözüküyor. Harcı değiştirin. Yeni harcı kullanmadan önce bir tencereye koyup haşlayın. Soğuduktan sonra kullanın. Saksı değişimi sırasında çürümüş, içi boşalmış kökleride makasla kesip uzaklaştırın. Harcı değiştirdikten sonra, memba suyu ile sulayıp ardından gübreleme yapın.
Kolay gelsin.

Eski 02-03-2017, 22:10   #6
Yeni Üye

Sirinem's Avatar

Alıntı:
Resimde, saksı harcı çürümüş gibi gözüküyor. Harcı değiştirin. Yeni harcı kullanmadan önce bir tencereye koyup haşlayın. Soğuduktan sonra kullanın. Saksı değişimi sırasında çürümüş, içi boşalmış kökleride makasla kesip uzaklaştırın. Harcı değiştirdikten sonra, memba suyu ile sulayıp ardından gübreleme yapın.
Kolay gelsin.
Saksı harcı bu durumda kökler sağlam gibi görünüyor. Ama yeni geldi acaba uyum sağlanamadığı için sarariyor olabilir mi 😑

Eklenen Resimler

Eski 02-03-2017, 22:58   #7
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Saksı harcı bu durumda kökler sağlam gibi görünüyor. Ama yeni geldi acaba uyum sağlanamadığı için sarariyor olabilir mi 😑
Sn.sirinem,

Yukaridaki orkideyle ayni mi bilemiyorum ve acikcasi sn.Doku Kulturcu kaday detayli goremiyorum.

Fakat yapi marketinden alinan orkide harclari genelde zaten dusuk kalitedir. Sn.Maynavira olsun sn.casperia olsun hazirladiklari orkide harclarini inceleyip kendi harcinizi olusturabilirsiniz.

Bir ikinci gordugum sikinti sanirim orkidenizin ciceklerini harcin uzerinden almiyorsunuz.Bu cicekler curuyunce humus olmaz bizzat curume olur (iyi birsey degil)

Sulamada Mine Pakkaner'in onerdigi oksijenli su karisimini oneririm (aratirsaniz bulacaksiniz)

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2017, 22:20   #8
Yeni Üye

Sirinem's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sn.sirinem,

Yukaridaki orkideyle ayni mi bilemiyorum ve acikcasi sn.Doku Kulturcu kaday detayli goremiyorum.

Fakat yapi marketinden alinan orkide harclari genelde zaten dusuk kalitedir. Sn.Maynavira olsun sn.casperia olsun hazirladiklari orkide harclarini inceleyip kendi harcinizi olusturabilirsiniz.

Bir ikinci gordugum sikinti sanirim orkidenizin ciceklerini harcin uzerinden almiyorsunuz.Bu cicekler curuyunce humus olmaz bizzat curume olur (iyi birsey degil)

Sulamada Mine Pakkaner'in onerdigi oksijenli su karisimini oneririm (aratirsaniz bulacaksiniz)
Önerilerinize uydum .saksı harcını değiştirdim. İnşallah toparlanır orkidem .Bilgiler için teşekkür ederim

Eski 03-03-2017, 20:45   #9
Yeni Üye

Anafiel's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2017
herkese merhaba.
bu yaz orkide aldım çicekcim 10 günde bir sulamam gerektiğini söyledi onun dışında hiç bir şey yapmana gerek yok evin bir köşesinde dursun dedi.
eylül*ekim gibi çiçeklerini döktü ve dalı kurumaya başladı internette budamam gerektiği yazıyordu, budadım fakat budadığım yerden yine kurumaya başladı. bu aylarda budamak çiçek için zararlı olurmuş bu nedenle bıraktım ve sulamayı haftada bire çıkardım. fakat plastik saksısını kaldırdığımda porselen saksısında küçük bir şeylerin hareket ettiğini fark ettim.
hata mı ettim bilmiyorum ama saksısından çıkartıp köklerine baktım. çoğu kurumuştu sararmıştı hatta beyaza yakındı, bir kısmı da kahveringi gibi görünüyordu ve içleri boşalmıştı. çürümüş gibilerdi bende onları temizledim. toprağı iyice nemlendirip tekrar diktim ve bolca suladım. ama tedirginim yaprağında değişik şeyler de görünce köklerdedir diye düşündüm sorunu.
eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://i.hizliresim.com/yEPWPy.jpg

http://i.hizliresim.com/Np5X45.jpg

Anafiel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2025, 16:03   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-06-2025
[

Merhaba, önceden susuz kaldığı için yaprak yanmıştı. Üzerine bakımla yeni yaprak verdi ama şimdi tek dal kurumaya başladı. Bana yardımcı olabilir misiniz?

DenizC Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2017, 21:59   #11
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Sn.anafiel,
Çiçek konusu oldukça bahsedilen bir konu oldu fakat şöyle diyeyim gayet olağan olması gereken birşey. Köklerin beyaz olması susuz olduğunda olacak birşey yine de bu da olağan. Kahverengi kökler olağan diyemem ama herkesin orkidesinde az biraz olur.

Fakat yaptığınız en büyük hata ağaç çiçek terimlerini orkideye yüklemeniz. Örnek verelim; kaktüs budama diye birşey var mı? Yok;orkideler içinde yok çünkü o bahsettiğiniz dallardski kuruma olacak dal kuruyacak vakti gelince tekrardan dal çıkacak çünkü yaratılışları böyle. Böyle tutum izlemeyen phalaenopsis türleri var ancak NOIDlerde olması çok çok düşük bir ihtimsl olduğundan kimsenin bu ihtimal aklına bile gelmesin. Olurda dalınızda kahverengilik olmazsa milyonluk piyango size vurmuştur ama nasıl ki çoğumuza piyangoda amorti çıkıyor böyle düşünmeliyiz.

Eski 13-03-2017, 07:51   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Merhaba. Orkidem cicek acmak uzere ama saksida nokta buyuklugunde bocekler var. Topragini degistirmek gerekiyormus ama cicekli oldugu icin cesaret edemiyorum. Bocekler icin bi tavsiyeniz var mi?

cii_them Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2017, 14:07   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Yapraklarımız pörstü

Eklenti 645960[ATTACH]Eklenti 645959[/ATTACH]
Merhabar martta hediye gelen orkidem tüm çiçeklerini açtı ama yaprakları pörsmeyw başladı köklerini açtım sünger varmış köklerde çürümler olmuş sıyırdım tarçınlı suda bekletim tekrar ektim 1:ay olacak alt yaprak altından patlak vermiş sanırım hava kökü sizce yapraklar tekrar ne zamn toparlar ? Çok üzülüyorum böyle görüncr şuan balkonda gecelwri içeri alıyoruö göneş görmüyor besin veremedim çünki burada bulamadım netten sipariş vereceğim.Bana marka önerirseniz memnun olurum teşekkürler.

eyesofsea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 22:52   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyesofsea Mesajı Göster
Eklenti 645960[ATTACH]Eklenti 645959[/ATTACH]
Merhabar martta hediye gelen orkidem tüm çiçeklerini açtı ama yaprakları pörsmeyw başladı köklerini açtım sünger varmış köklerde çürümler olmuş sıyırdım tarçınlı suda bekletim tekrar ektim 1:ay olacak alt yaprak altından patlak vermiş sanırım hava kökü sizce yapraklar tekrar ne zamn toparlar ? Çok üzülüyorum böyle görüncr şuan balkonda gecelwri içeri alıyoruö göneş görmüyor besin veremedim çünki burada bulamadım netten sipariş vereceğim.Bana marka önerirseniz memnun olurum teşekkürler.
Yaprakların pörsümüşse düzelmezler, ama düzenli gübreleme ve sulama ile yeni yapraklar oluşturmaya yardımcı olurlar (yani, kesip uzaklaştırmaya kalkmayın). Vilmorin markasının yapı marketlerde sattığı orkideler için hazır sıvı gübresi var. Gübreleme yapmadan önce saksı harcından 1-2 litre içme suyu geçirin (suyun etiketindeki analiz raporuna bakın, florür içeriyorsa kullanmayın, florür orkideler için zehir etkisi yapar). Bu saksı harcında bulunan bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştıracaktır. Sonra, saksıya hazırlamış olduğunuz sıvı gübreden verin. Yazın, 2-3 günde bir, kışın 5-7 günde bir sulayın.

Eski 11-05-2017, 09:28   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2017
merhaba orkidemin sapını acemiliğimden dibinden budamışım. Yaprakları canlı ve yeni kök de veriyor.Sizce yeniden çiçek açma ihtimali var mı? teşekkürler...

i.sunaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2017, 18:42   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi i.sunaz Mesajı Göster
merhaba orkidemin sapını acemiliğimden dibinden budamışım. Yaprakları canlı ve yeni kök de veriyor.Sizce yeniden çiçek açma ihtimali var mı? teşekkürler...
Phalaenopsis orkideleri 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulduğunda tekrar çiçek açarlar. Sonbahar-kış aylarını beklemeniz gerekiyor.

Eski 12-05-2017, 09:33   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2017
Alıntı:
Phalaenopsis orkideleri 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulduğunda tekrar çiçek açarlar. Sonbahar-kış aylarını beklemeniz gerekiyor.
1 yılı geçti hiç hareket olmadı.1 yaprak verdi bir de kökleri arttı.teşekkürler...

i.sunaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2017, 15:49   #18
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi i.sunaz Mesajı Göster
1 yılı geçti hiç hareket olmadı.1 yaprak verdi bir de kökleri arttı.teşekkürler...
Orkidelerin çiçek açması için orkidenin büyümesinin aralanması ve strese girmesi gerekir.Yaprak ve kök vermesi orkidenizin şu an büyümeye odaklandığını gösteriyor ki bu da iyi birşey. Zaten kendini hazır hissettiğinde tekrar çiçek elbet verecektir. İyi bakıma devam!

Eski 13-05-2017, 16:44   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2017
Merhaba, yuvarlak içine aldığım yer bir çürüme mi bir çiçek başlangıcımı yardımcı olabilir misiniz? Eğer kötü bir şeylerin başlangıcıysa erken müdahale etmek istiyorum.

Eklenen Resimler

Nilay.cvc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2017, 09:40   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2017
Merhaba,
iki hafta önce bir zincir marketten almış olduğum iki dallı phal.in eve geldiğimde 3.dalının kesilmiş olduğunu farketim. Bu kesik düzgün bir kesik olmadığı için gövdeye daha yakın bi noktadan steril ve keskin bir jilet ile keserek tarçınlım. Ancak fotoğrafta da görmüş olduğunuz üzere kesilen dalda kararma başladı ve sanki gövdeye doğru ilerliyor. Forumda hastalıklar bölümünü okuduğum kadarıyla mantar olduğunu düşünüyorum. Sizce de burada mantar oluşumu mu var? Mantar ilacı edinene kadar alabileceğim herhangi bir acil önlem var mıdır? Örneğin o noktayı hipoklorit vb ile temizlemek gibi?
Umarım gövdeye sarıp orkidemi kaybetmem, orkidemin şu an çiçekte ve toplam 14 çiçeği var.
Cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim.
Bol çiçekli ve sağlıklı günler diliyorum.

Eklenen Resimler

nazlıorkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2017, 11:44   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlıorkide Mesajı Göster
Merhaba,
iki hafta önce bir zincir marketten almış olduğum iki dallı phal.in eve geldiğimde 3.dalının kesilmiş olduğunu farketim. Bu kesik düzgün bir kesik olmadığı için gövdeye daha yakın bi noktadan steril ve keskin bir jilet ile keserek tarçınlım. Ancak fotoğrafta da görmüş olduğunuz üzere kesilen dalda kararma başladı ve sanki gövdeye doğru ilerliyor. Forumda hastalıklar bölümünü okuduğum kadarıyla mantar olduğunu düşünüyorum. Sizce de burada mantar oluşumu mu var? Mantar ilacı edinene kadar alabileceğim herhangi bir acil önlem var mıdır? Örneğin o noktayı hipoklorit vb ile temizlemek gibi?
Umarım gövdeye sarıp orkidemi kaybetmem, orkidemin şu an çiçekte ve toplam 14 çiçeği var.
Cevap veren vermeyen herkese teşekkür ederim.
Bol çiçekli ve sağlıklı günler diliyorum.
Bir sorun yok. Dal kesilince genelde böyle kurur, bitkiye bir etkisi olmaz. Tarçını da uzaklaştırın. Tarçındaki sinnamik aldehit, bitkilere oldukça zararlı bir maddedir.

Eski 20-05-2017, 12:30   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2017
Alıntı:
Bir sorun yok. Dal kesilince genelde böyle kurur, bitkiye bir etkisi olmaz. Tarçını da uzaklaştırın. Tarçındaki sinnamik aldehit, bitkilere oldukça zararlı bir maddedir.
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim Sayın doku kültürcü. Yoksa ben bu panikle bitkiye zarar verecek başka uygulamalar yapabilirdim.
Tarçını hemen uzaklaştırıyorum.
Sağlıklı ve bol çiçekli günlerimiz olsun.

nazlıorkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2017, 03:47   #23
Yeni Üye

Liliteyze's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2016
Arkadaslar merhabalar 2 adet orkidem var koklerinin karardigini fark ettim curuyormu yoksa cok uzuldum bu duruma bi ara petekleri yakmistik acaba sicaktan mi boyle oldular ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz cok sevinirim

Eklenen Resimler

Liliteyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2017, 13:07   #24
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Liliteyze Mesajı Göster
Arkadaslar merhabalar 2 adet orkidem var koklerinin karardigini fark ettim curuyormu yoksa cok uzuldum bu duruma bi ara petekleri yakmistik acaba sicaktan mi boyle oldular ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz cok sevinirim
Eğer musluk suyu kullanıyorsanız veya, gübreleme yapmadan önce saksı harcından 2-3 litre, (florür içermeyen, [şişe üzerindeki analiz raporuna bakın]) memba suyu geçirmeden gübreleme yapmışsanız köklerde gübre yoğunluğu nedeniyle bu tür yanmalar olur. Yine de, köklerin bir bölümü sağlıklı görünüyor.

Eski 31-05-2017, 23:51   #25
Yeni Üye

Liliteyze's Avatar

Alıntı:
Eğer musluk suyu kullanıyorsanız veya, gübreleme yapmadan önce saksı harcından 2-3 litre, (florür içermeyen, [şişe üzerindeki analiz raporuna bakın]) memba suyu geçirmeden gübreleme yapmışsanız köklerde gübre yoğunluğu nedeniyle bu tür yanmalar olur. Yine de, köklerin bir bölümü sağlıklı görünüyor.
Hic gubre yapmadim icme suyuyla suluyorum kaynak suyu kullaniyoruz hep biz insallah bisey olmaz cok üzülüyorum

Düzenleyen Liliteyze : 01-06-2017 saat 00:40
Eski 01-06-2017, 09:13   #26
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Liliteyze Mesajı Göster
Hic gubre yapmadim icme suyuyla suluyorum kaynak suyu kullaniyoruz hep biz insallah bisey olmaz cok üzülüyorum
Sn. Mine Pakkaner'in oksijenli su karışımını kullanıp (yani aşağı yukarı 1 litreye neredeyse kapağının yarısı kadar bir oran) hem bitkinin oksijen alımını sağlyın hem düşük doz bir dezenfektan olsun.

Sulama sürenizi geciktirin. Çok sulamadan kaynaklı kökleri boğabiliyor olabilirsiniz. Basınçlı su püskürtücüye oksijenli su karışımını doldurup sulamaya devam.

Karışımın içine bakın ve böcek vs görüyor musunuz buna bakın. Normalde bu durum bitkinin geneline de vuracağından ısırılmış yaprak, yapraklarda noktalar gibi detaylara bakın. Pimpirikli bir bakma değil gerçekten bu bir zararlı belirtisi olabilir mi diye bakın. Böcek vs yoksa güzel bir karışım hazırlayana kadar (yani marketten aldığınız karışım) kendinize bir süre tanıyın ancak orkidenizin durumunu takip etmeye devam edin. Vakti gelince (havalarda çok ısınmadan dolayısıyla rehavete düşmeyin) değiştirmeyi yapın ki bu hem çürüme ne kadar ilerlemiş bunu gösterir hem de substrattaki olası sıkıntıları azaltır.

Eski 03-06-2017, 00:27   #27
Yeni Üye

Liliteyze's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sn. Mine Pakkaner'in oksijenli su karışımını kullanıp (yani aşağı yukarı 1 litreye neredeyse kapağının yarısı kadar bir oran) hem bitkinin oksijen alımını sağlyın hem düşük doz bir dezenfektan olsun.

Sulama sürenizi geciktirin. Çok sulamadan kaynaklı kökleri boğabiliyor olabilirsiniz. Basınçlı su püskürtücüye oksijenli su karışımını doldurup sulamaya devam.

Karışımın içine bakın ve böcek vs görüyor musunuz buna bakın. Normalde bu durum bitkinin geneline de vuracağından ısırılmış yaprak, yapraklarda noktalar gibi detaylara bakın. Pimpirikli bir bakma değil gerçekten bu bir zararlı belirtisi olabilir mi diye bakın. Böcek vs yoksa güzel bir karışım hazırlayana kadar (yani marketten aldığınız karışım) kendinize bir süre tanıyın ancak orkidenizin durumunu takip etmeye devam edin. Vakti gelince (havalarda çok ısınmadan dolayısıyla rehavete düşmeyin) değiştirmeyi yapın ki bu hem çürüme ne kadar ilerlemiş bunu gösterir hem de substrattaki olası sıkıntıları azaltır.
Marketten aldiginiz karisim derken topragindan mi bahsediyorsunuz degistirmem mi gerekiyor? Birde oksijenli su karisimiyla sadece 1 defa mi sulamam gerekiyor ne sıklıkta yapmaliyim?

Eski 02-06-2017, 23:31   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-11-2016
Merhabalar; köklerine dikkat etmeden bir orkide aldım ve daha sonrasında köklerde küf mantarı oldugunu farkettım daha doğrusu forumdan ıncelediğim kadarıyla kuf mantarı oldugu kanısına vardım. Yine forumdan eski bölümleri araştırdıgım kadarıyla captan uyguladım 1.5 litre suya yarım cay kaşığı oranında katarak 5 dakika kökleri bu suda beklettim ve substradını değiştirdim, köklerin hiçbiri çürük değildi budama yapmadım, saksıya yeni delikler açtım. Ancak aradan 1 hafta geçti ve halen bazı köklerde tüylü yapılar var, bolca kökü olmasına ve coğu sağlıklı olmasına rağmen 6 yaprağından 4 tanesi dehidre olmuş gibi diriliğini yitirdi ve sarktı. Acaba ne yapmam lazım? ilacı yanlış uygulamış olabilir miyim? veya tekrar ilaç uygulamam gerekir mi?

Cansuuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2017, 23:37   #29
Yeni Üye

bu şekilde beyaz tüyle kaplanmış kadifemsi bazı kökler vardı bu ilk hali, kökleri saksıdan çıkardığımda çiçek sapını tutturmak için kullanılan çubuğun üstünde de aynı şekide beyaz küflü bi bölgeyle karşılaştım. ilaçlamadan sonra sanki kökler büzüşmüş gibi

Düzenleyen Cansuuu : 03-06-2017 saat 00:40
Eski 03-06-2017, 12:14   #30
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cansuuu Mesajı Göster
bu şekilde beyaz tüyle kaplanmış kadifemsi bazı kökler vardı bu ilk hali, kökleri saksıdan çıkardığımda çiçek sapını tutturmak için kullanılan çubuğun üstünde de aynı şekide beyaz küflü bi bölgeyle karşılaştım. ilaçlamadan sonra sanki kökler büzüşmüş gibi
Iyi günler, yardımcı olabilecek biri var mı acaba; ilaç uygulanması gerektiği birçok yerde yazıyor ancak oranı ve kaç defaya mahsus kullanılacağı yazmıyor.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025