yesiminaa..
Alıntı:
İyi günler. Ben de orkide bakımı konusunda çok bilgili değilim yaklaşık 5-6 aylık orkidem var. Fotoğrafını paylaşacağım. Bir iki aydır bir yaprağı kesilmiş gibi birşey oldu ve altlardan bir yaprağı sararıp yumuşak bi hal aldı koparmadım doğru mu yapıyorum bilmiyorum.
İkinci sorunum sulamayı daldırarak yapıyorum haftada birkez ama bazen unutuyorum on günde bir yağtığım oluyor. En son 9-10gün sulamadım kökleri iyice sarardı. Çiçeğimin kabı da kendine göre büyüktü yeni bir kap alana kadar geçici olarak cocacola plastik şişesine tekrar diktim bunda da hatalı mıyım bilmiyorum
Aynı orkide harcıyla tekrar diktim ve kökleri hiç kesmedim, bu işlemi dün yaptım suladım bugğn fotoğraftaki gibi kökleri canlandı yeşillendi birazcık dışardan görüyorum bu şekilde toparlanır mı acaba? Başka ne yapmam veya yapmamam gerek
Bir de ilk ay üçüncü boğumun az üstünden budadım ama 5 aydır hiç orda bi hareketlenme yok diye az aşasından dün yine kestim acaba ben napıyorum ?
|
Valla ben ne yaptığınızı anlayamadım
Öncelikle fotoğraflarınızı bu forumdan yükleyin, mesajınızı okumak mümkün olmadığı için kopyalamak zorunda kaldım, çok geniş yer kaplıyor.
Fotoğraflar net olmadığı için bir şey anlaşılmıyor.
Mesajınızı formata uygun şekilde yeniden düzenlerseniz mutlaka yardım alırsınız.
Sevgiler.