![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Getirmek istediğiniz çiçekler ,gümrükte sorun olmuyor. ![]() Ben de getirmiştim yanımda gelirken. Dikkat etmeniz gereken bir şey söyleyim Benim orkidelerimin çiçeklerini uçağa alınmayı beklerken. başka bir yocu bayan koparıp almıştı.![]() Sanki kır çiçeği toplarmış gibi.Kopardığı anda farkettim ama .Orkidemin dalı elinde. Hemen farketmesem.diğer ikisini de koparacak. Çare? yok... Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2008
|
Harikasınız teşekkür ederim. Size çok zahmet verdim biliyorum. Bir anda kesmek deyince korktum sadece, gözünün içine bakıyorum çünkü. Ama siz kes diyorsanız bir bildiğiniz vardır, tekrar uzar herhalde. Teşekkürler tekrar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2008
|
Gerçekten de çok faydası oldu, çok hızlı uzamaya başladı yeni çiçek dalı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sayın Praecox, Phalaenopsis cinsi orkidelerimin saksı içindeki kök uçlarının kırmızılaştığını farkettim. Sebebi ne olabilir? Keyifleri çok güzel, nazar değmesin 2 aydır çiçekliler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik...
|
Kökleri mantar sarmış demektir. kökler çürüyor olabilir. saksı harcının iyice kurumasına müteakip sulama yapın, sıcak ve nemli ortamda tutun. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Kök ucu kırmızılığı
Alıntı:
Hepsi çiçekli bir kısmı tomurcuklu ve yapralkar sağlıklı. Gece 19 gündüz 22 derece ve endirek bol ışık alıyor. Şimdilik ilaçlama yapmamı önerir misiniz? Teşeekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tabi elime alıp incelemeden bu doğrudur diyemem. Hem iletiniz uzun zaman önceydi hem de haddim değil ama fikir alışverişinde bulunmak istedim yine de. Umarım okursunuz da yanılıyorsam beni düzeltirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2010
|
Orkidemdeki bu tomurcuk yaprak mı, çiçek oluşumu mu ?
Değerli dostlar, Orkidemin üstteki dalın ucundaki çiçekler zaman içinde döküldü. Bunu üç boğum bırakarak üstünden budadım. Bu arada alttaki dalın ucunda bir tomurcuk farkettim. Resmini ekte yolluyorum. Bu oluşum bir çiçek habercisi mi yoksa yeni yaprak mı oluşuyor. Genel orkide bakım bilgilerini okudum. Uygulamaya çalışıyorum. Bu tomurcuk oluşması nedeniyle ek bir önlem almam gerekir mi ? Cevaplarsanız mutlu olurum. Tümünüze selâmlar... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
kelin medarı olsa başına sürermiş
Bir arkadaşım 4 tane Phal ini almış sen çok okuyorsun bunlara bak dedi,bırakıp gitti. Resimlerini eklediğim Phallerin 2tanesi keiki.(resimlerini sonraki mesajda) Hepsinin saksı ve topraklarını kök temizlemesinden sonra değiştireceğim. Keikilerin bir tanesinin yaprağında lekeler var bu lekeler nedir ve ne yapmam lazım onlara? Benim görebildiğim bakımsızlıktan bu haldeler ama sizlerin yorumlarınızı ve önerilerini almadan müdahale etmek istemedim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
farklı subtrat denemeleri
Merak ettiğim bir konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Bazı yabancı sitelerde orkide harçları için mermer parçaları, ponza taşı ve pirinç kabuğu tavsiye ediliyor. İçimizde bu malzemeleri kullananlar varsa tecrübelerini paylaşabilirlermi? Aşağıdaki linkde bu tür malzemelerin çok daha fazlasını görebilirsiniz. http://www.repotme.com/orchid-mix/SelectABlend.html Saygılar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
herkese merhaba.yıllardır orkide yetiştiyorum ama keikiyi ilk kez burada duydum. orkidelerimi keikiye teşvik edecek yapabileceğim birşey var mı? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2014
|
Orkideme neler oldu? Sayfaları elimden geldiğince gezdim okudum. Orkidem hastamı oldu tam teşhis koyamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.Orkide ikili olarak geldi birinin yaprakları önce delindi sonra hayata küstü döküldü sapı yarıya kurudu diğeri ise aynı yolda gidiyor. Köklerde kuruma olmuş gibi fazla sudan mı neden anlayamadım. Çok ilgilenemedim yanlış yaptığım şeylerde olmuş ama şuan ne durumda ne yapmam gerek karar veremedim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
Merhaba horozibigi, İlk orkideme bakıyorum ve acemiyim ama yaptığım araştırmalarda bu resimleri daha önce gördüğüm Çiçek yanıklığı (Botrytis)'na benzettim. Çiçek yanığı yaygın bir mantar hastalığıymış ve her türlü mantar sorunu gibi bu da genellikle yüksek nem de veya çiçek üzerinde su damlacıkları kaldığında, yani su sebepli bir hastalıkmış. Tedaviye bitki çevresinin hava akımını artırarak ve nem seviyesi düşürülerek başlanması tavsiye ediliyor. Daha detaylı bilgiyi deneyimli forumdaşlardan ben de bekliyorum. İyi akşamlar. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2014
|
Alıntı:
resim yüklemekle çok uğraştım ancak olmadı :/ ancak bu şekilde oldu kusuruma bakmayın. http://i.hizliresim.com/8n090V.jpg Düzenleyen horozibigi : 03-04-2014 saat 19:33 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Orkide
Herkese merhaba, Orkide çicekleri ile ilgilenen arkadaşlara bir sorum var. Yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Arkadaşım tayland' a gitmişti. Dönüşte bir demet canlı orkide getirmiş ; 1. En uzun ne kadar yaşatabilirim? 2.Çelikten üretim yapılabilirmi? Fotografları aşagıya ekledim teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
1) resimlerde çiçekleri tüplerde gördüm, bu tüpler gidecekleri yere kadar, susuz kalmamalarını giderecek YOLLUK su ihtiyaçlarını karşılamak içindir. Şayet hala tüpte duruyor iseler, tüplerinden çıkartın.dalların en uç yerlerinden bir jilet le çapraz 2-3 mm kısaltın (kesmeden önce jileti bir çakmakla birkaç saniye yakın) sonra vazoya alın. Mümkün olduğunca evinizin en az ısınan yerinde yaşatın veya sizin görselliğini istediğiniz yerde bulundurun, yatarken evinizin en soğuk yerine koyun. Bu şekilde 2 günde bir jiletle kesme işlemini tekrarlayarak vazo ömrünü uzatabilirsiniz. vazoya koyduğunuz suyu dipten 5 cm den fazla koymayın ve içtiğiniz suyu kullanın, soğuk olmasında yarar var. 2) çelikten v.s hiç bir şekilde üretim veya çoğaltma yapamazsınız Saygılarımla ZİYA SONER |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2016
|
Merhabalar. Beyaz orkidemin ciceklerinde minik yesil lekelenmeler var. sitede aradim fakat kahverengi lekelenmeden bahsedilmis. Yesil renkte goremedim. Orkidemin kokleri ve yapraklari saglikli gozukuyor. Fakat cicekleri yesil beneklendi. Hastalik midir. Yoksa normal mi. Yardimci olurmusunuz. Haftada 1 gun sabahlari daldirma seklinde suluyorum suzuyorum gunes alan biyerde duruyor.perde arkasinda. Sizden yardim bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidenizin kök gövde ve yaprakları sağlıklı ise korkacak bir durum yok.ciceklerdeki lekeler muhtemelen mantari bir hastalık, su an yapacağınız fazla birşey yok. bir sonraki ciceklenme doneminde orkidenizi aşırı neme maruz birakmazsaniz yeni tomurcuklarda bu lekeler olmayacak.Asiri nem mantari hastalıklara zemin hazırlar. Akşamları orkidenizin birkaç saat hafif esinti almasını sağlayın. kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2016
|
mühendis57 bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. akşamları havalandıracağım. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2020
|
Orkidem ölüyor lütfen yardım edin
Orkidem resimdeki gibi daha alalı 2 ay oldu hemen tüm çiçekleri soldu ve dökülüyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz ? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Daha öncede yazmıştım, tekrar edeyim. Normal bir durum. Phalaenopsis orkide melezleri (hangi türlerin melezi olduğuna bağlı olarak), 2-4 ay çiçekli kalır sonra çiçekler dökülür. Tekrar çiçeklenmesi için 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulması gerekir. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2020
|
Alıntı:
budama yapmama gerek yok değil mi ? |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ziya Soner ilginize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Benim için en güzel hediye bu orkideler. İlk önce plastik çicek olduklarını düşündüm ,fakat gerçek olduklarını anlayınca da nasıl yaşatırım telaşı sardı. Tüplerdeki sularının ilaçlı olabileceğini düşünerek çıkartmamıştım. Dediklerinizi aynen uygulayacağım. Artık yaşadıkları yere kadar seyredeceğiz. Sayın güler , hiç kokmuyorlar. Ama müthiş güzeller.Keşke çelikten üretebilseydikte hepimiz faydalansaydık ne güzel olurdu. Sevgili malina , başımızın tacı sitemizin harikası teşekkürler... Sevgi ve saygılarımla |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba, Mayıs 2008 de bir Phalaenopsis alarak orkide bakmaya başladım. Forumları okuyarak ve deneme yanılma yöntemiyle bişeyler öğrenmeye çalıştım. Bugün 5 türde 9 saksı orkidem ve bir de keikim var Şu anda 4 phal ve 1 cambria çiçekte. Sadece tomurcuk dökülmesinin önüne geçemiyorum bu konuda bana öneriniz var mı? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
/
Giriş Tarihi: 03-03-2009
|
Çiçekler veya tomurcuklar genellikle yeterli ışık alamzsa ve ısı birden düşüp kalkıyorsa dökülüyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
/
Giriş Tarihi: 03-03-2009
|
Bir hafta boyunca karanlık yüksek nem ve 25c de tutun. Bu öneri sn. praecox tarafından defalarca yazılmış... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|