![]() |
|
![]() |
#3481 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2020
|
Merhabalar elimde 4 adet sıvı bitki besini var 1-Npk 18-18-18 2-Npk 20-20-20 3-Npk 5-1-5 4-Npk 4-7-7 Hangisini kullanırsam ne gibi etkiler olur örneğin yaprak ve kök çıkarması için hangisini, çiçek açması için hangisini? Bu tarzda cevap yazıp bilgilendirirseniz çok sevinirim Şimdiden TEŞEKKÜRLER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-06-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Ağaçsever
|
Merhaba orkidem çok kötü oldu sanırm nesi var lütfen yardım edin neden böyle oldu yaprağı dik ve yukarı doğruydu aşağı doğru eğildi büküldü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Ağaçsever
|
![]() Anlayamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
galiba başka bir yazılımda yazmış veya dilde bayada yazmış keşke anlayabilseydik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2020
|
Herkese merhabalar, orkidem ile ilgili bir sorunum var daha önce hiç görülmemiş bişey sanki . İki orkidem de yeni dal verdi yaprakları da sağlıklı fakat gördüğüm şey beni çok şaşırttı daldan çıkan tomurcuk olmadan tuhaf bir çiçek gibi bişey oldu. Oldukça minyatür yani tomurcuk olmadan patlıyor , böyle bir şey duyan **** gören yardımcı olabilecek olan var mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Yeni Üye
|
Bu da orkidemin fotoğrafı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
1. Mutasyon geçirmiş bir bitkiniz olabilir. 2. Bitkinin bulunduğu odanın sıcaklığı çok hızlı değişiyor olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Yeni Üye
|
Mutfakta penceremin kenarında duruyor , mutasyon geçirmiş olması aklıma geldi ama çok ilginç geldi bana , ne yapabilirim peki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Ağaç Dostu
|
Bir şey yapamazsınız. Bir daha orkide aldığınızda, çiçeklerinin açmış olmasına dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Yeni Üye
|
Orkidemin 3. Yılı ilk aldığımda çiçekliydi ikinci yıl da açtı bu sene de dal çıkardı ve böyle oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Ağaç Dostu
|
O zaman mutasyon değildir. Hızlı sıcaklık değişimine uğramıştır. Çiçeklerin tam gelişme durumunda bu türden bir sıcaklık değişimi olduğunda çiçek yaprakları yırtılmış görüntüsü oluşturuyor. Sizinkinde çok erken olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-06-2019
|
Merhaba benim orkidelerimin ikisindede birkac tane boyle ozurlu tomurcuk oldu.Sebebini bilmiyorum buyuyemiyor dokuluyor.cok cicek acan ve uzun sure cicekli kalan orkidelerimde boyle oldu.yorgunluktan oluyor diye dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2020
|
İyi akşamlar ben bugün orkide aldım çiçekleri var ama altında toprak yerine sünger var hiç toprak ağaç kabuğu falan yok sizce çiçekleri dökülünce mı toprağını değiştirsem yoksa hemen mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri solunca değiştirin. Toprak değişimi çiçekleri dökebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2020
|
Orkidemin gövde kısmı düştü
👋 Merhaba Beyaz çok sağlıklı orkidem vardı ama nolduysa çiçek dökmeye başladı sonra kök ile gövdenin birleştiği yerden yani yaprak bölümü komple düştü. 1 aydan fazla oldu bu olalı. Yaprağı atmaya kıyamadım ama solmadı sararmadı ve çok çok sağlıklı duruyor. Bunu köklendirmemin bi yolu var mı? Foto yğkleyemedim hata verdi. Umarım anlatabilmişimdir🙄 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Ağaçsever
|
![]() Merhaba bana anneler gününde orkide hediye geldi ama çiçekleri buruştu soluyor gibi gelirken rüzgarda kalmış olabilir sebebi nedir acaba (rüzgarda kaldıysa yüksek ihtimal rüzgardandır) kalmadıysa neden olabilir ve dökülmeyi nasıl durdururum acaba ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Ağaç Dostu
|
Daha öncede yazmıştım. Tekrar yazayım. Phalaenopsis orkideleri hangi türlerin melezi olduğuna bağlı olarak 2-4 ay çiçekli kalır, sonrasında çiçeklerini dökerler. Elinizden bir şey gelmez. Tekrar çiçeklenmesi için 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulması gerekir. Bunu basitçe, kış aylarında ısıtmadığınız ve ışık alan bir odada bitkiyi tutarak gerçekleştirebilirsiniz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2016
|
Cam saksıda yosunlaşma sorunu yaşıyorum
Selamlar. fotoğraftaki keikiden büyüttüğüm orkidemi 1 ay önce cam saksıya transfer ettim. Ancak böyle yosunlaşma yaşadım.Cam saksıların çoğunda bu sorunu yaşıyorum sebebini bilen biri acaba beni aydınlatabilir mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Ağaç Dostu
|
Cam saksınızda muhtemelen hiç drenaj deliği yok. Bu nedenle su birikimiyle birlikte gelişen mikroskopik yosunlar bu yeşil tabakayı oluşturuyor. Şunu aklınızdan çıkartmayın: Orkide kökleri havadar ortamları sever. Saksının havadar olması için bol miktarda delik içermesi gerekir. Deliksiz saksılar orkideler için ölümcüldür, kök çürümesiyle bitkiyi kaybedersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2016
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Ağaç Dostu
|
Yıkayıp kullanabilirsiniz, bir sorun oluşturmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Ağaçsever
|
![]() Merhaba bana 4-5 gün önce hediye olarak orkide geldi fakat yaprağı giderek yırtılıyor hiç ellemedim ilk geldiğinde yırtık değildi şimdi gün geçtikçe yırtılıyor her gün daha fazla büyüyor yırtık neden olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2020
|
Merhaba Orkidem ilk geldiğinde üzerinde çiçekleri vardı daha sonra döküldü ve bir daha hiç çiçek açmadı saldırının küçük geldiğini düşündüm ve yeni toprak alıp değiştirdim fakat bütün kökleri neredeyse çürümüştü köklerinin üstündeki yumuşak kısımları temizleyip ince kökler halinde yeni toprağa geçirdim bir değişim olmadı sanırım ne yapmalıyım acaba ve hangi gübreyi vermeliyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2020
|
Merhabalar, bana yeni gelen bir orkide var ve hiç iyi durumda değildi. Köklerinin çoğu çürümüş ve küflenmişti, arap sabunuyla yıkayıp sterilize makasla köklerini budadım görseldeki gibi çok az kökü kaldı. Çiçek saplarını da internette gördüğüm kadarıyla budadım ve diktim acaba oradan keiki elde edilebilir mi? Bir de yapraklarında küçük küçük delikler var sanki böcek yemiş gibi, ne olduğunu anlayamadım. Ne yapmam gerekir orkideyi kurtarabilir miyim? Yapraklardaki deliklere sebep olan şey zarar verir mi yapraklarını kesmeli miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçek dalı üzerinde uyuyan gözlerden keiki üretmek için : https://www.orchideenvermehrung.at/e...odes/index.htm https://www.orchideenvermehrung.at/e...soil/index.htm https://www.orchideenvermehrung.at/e...0in%20peat.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2020
|
merhaba arkadaşlar resimde gördüğünüz bitkileri orkide diye internetten aldım. Çimlendiler ancak dün geceden bu yana resimde gördüğünüz gibi büzüşmüş şekildeler ve kuruyorlar. Acaba bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfa 407'de yer alıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2020
|
Merhabalar, Orkidemi 2-3 ay önce budamıştım şuan iki dalından fotoğraftaki gibi patlamış durumda ancak bu keiki mi yeni çiçeklenme mi bunu tam olarak anlayamadım yardımcı olabilecek kimse var mı? Orkidelerimi şimdiye kadar hep kaybettim (2 orkidem de kurudu). Sanırım yeni yeni alışıyorum ne istediklerine, mutfağı sevdiğini düşünüyorum ve orkidemi kaybetmek istemiyorum destek olabilir misiniz..? https://i.imgyukle.com/2020/05/23/yywW48.jpg ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|