![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2007
|
Bu çiçek mi yoksa keiki midir? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2007
|
Teşekkür ederim, ben de öyle tahmin ediyorum inşallah keikidir. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
3 tane birden Keiki
Çiçekci'den aldığım orkidem 3 ayrı yavru verdi yaklaşık 3 aydır büyüyorlar ancak kök gelişimi yok daha bekleyeyim mi yoksa köklenmesi için birşeyler yapılabilir mi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Maceraya gerek yok. Bekleyin, köklenirler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2016
|
Merhaba Kışın hediye gelen orkidemin çiçek dalında keiki oluştu. Sorum fotografta görüldüğü gibi yapraklar arasında adlandıramayacağım tomurcuğu andıran bişeyler var. Merak ettim acaba bilgilendirebilirmisinz |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önce shagnum düşündüm sonra vazgeçtim. http://www.agaclar.net/forum/1482375-post144.htm Bakalım nasıl olacak bu sefer. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Kelebek orkide
Gezerken gördüm müsaadenizle Muhakkak uygun plastik saksı kullanınız Saksının yarısı uygun orkide harçı ,yavru konduktan sonra spagnum ile doldurulması Yavru konduktan sonra parmak kalınlığında bir çubuk vasıtasıyle güzel bastırılması yavruyu elinizle tutup havaya kaldırdığınızda saksıdan kurtulmayacak 20den aşağı bir ortama konmayıp aydınlık bir yer tercih edilecek Aklıma gelenler bunlar kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
köklenmeler yeterli mi arkadaşlar?
Herbirinde 2 şer tane kök var büyüyor.Aynı zamanda çiçek sapı var.Saksıya almam uygunmudur? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıya dikebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2017
|
2 adet keiki için tavsiyeler
Orkidem 2adet yavru verdi biri çiçekli bilgisi olan yardımcı olabilirmi. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Kökleninceye kadar sabırla bekleyeceksiniz. Kökler gelişince, keikiyi kesip, kendi saksısına dikin. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2017
|
Üstünde çiçek olması sorun degil yani bilgi için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
doğasever
Giriş Tarihi: 17-02-2007
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim de korkum buydu, çiçeklerimi kaybetmek... Umarım doğru çözümü bulabilirim. Tekrar teşekkürler! |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
bu iki minik de benim minyatür orkidemin keikileri.anaç olan ölmek üzereyken almıştım çiçekçiden ücretsiz olarak tam benim yanımda düzeliyorken eşim kazara saksıların bulunduğu standı devirdi.o günden sonra ne yaptıysam kötüye gitti ama iki küçük yavru verdi.. İlk defa keikilerim oldu.Düzenleyen nanemolla : 21-10-2018 saat 17:50 Neden: Harf hatası |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2019
|
Merhabalar, Resimde gözüken orkidemin keikisini ayırmak istiyorum (birde çiçek dalı var ve çiçeği açtı ve soldu).Ne gibi adımlar izlemeliyim.. Bu zamana kadar ayırmak için herhangi bir neden göremedim ama şimdi ana orkidenin yaprakları diriliğini yitirmeye başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2019
|
Keiki midir ?
Merhabalar, Bugün edindiğim Phalim ailemin yeni ferdi Kendisine ilk görüşte aşık oldum, dayanamadım aldım. (1) Çiçek dallarından birinin üstünde bir yaprağı mevcut ve bu çiçek dalı bitkinin tam ortasından çıkıyor.Ama ben daha önce hiç bir araştırmamda böyle bir görüntüye rastlamadığım için keiki midir değil midir emin olamadığım için sizlerden fikir-bilgi almak istedim. ![]() (2)Diğer keiki olduğundan şüphelendiğim göz ise hayli şişkin ve yeni bir oluşum meydana getirecek gibi. ![]() İlginiz için şimdiden çok teşekkürler. Bu arada bir "hoşgeldin" iniz varsa alırım ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2019
|
Merhaba benim su kültüründe olan orkidem dalindan keiki vermisti. Fakat dali hem alttan hemde ustten kurumays baslayinca keikiyi ayirdim. Üç minik kökü var. Ilk yapraklari maalesef hasar gördü. Ama ortasindan cikmaya calisiyor. Yosun bulamadim maalesef. Bende besinli suda beklettigim sungeri sarip ektim topraga. Onuda suladim. Dogrumu yaptim bilmiyorum. Sera mi yapsaydim **** su kültürü mü. Acil yardimci olursaniz sevinirim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2019
|
Oncelikle cevap icin Teşekkürler sungerini çıkaralım mi oyleyse **** yosuna gerek yokmu. Bide nasil sera yapacagimi tarif edermisiniz. Bikac video izledim aslinda ama kimi cakil tasiyla kimi orkide topragiyla kimide tek basina koyup yaninada bi bardak su kyup ustunu strec filmle kapatmis. Hangi yontemi uygulayabilirim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2018
|
Arkadaşlar orkidemden bunlar çıktı bunlar dal mı keike mi bilemedim bi yardımcı olur musunuz bana? 😊 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Keiki İle Orkide Üretimi : https://youtu.be/QFczxiiPppY GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|