![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2015
|
Tohum almistim internetten orkide topraginin icine attim ve 2. Haftalari |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Bu bitkinin türünü bilmiyorum ancak bildiğim birşey varsa o da orkideyle uzaktan yakından alakası olmayışıdır.Orkide tohumu en başta zaten toprakta çimlenmez büyümezde. Bunu sizin hevesinizi kırmak için değil boş yere umutlanmamanız için yazıyorum. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2015
|
![]() Alıntı:
O zaman yazayim da suraya insanlar arastirma yaparken gorsunler gittigidiyor gibi sacma sapan bir internet sitesinden orkide tohumu almak !! yerine salatalik tohumu gonderiyorlarmis |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
sizin orkidenizin tohumdan olmamasının birincil sebebi orkidelerin toprakta üreyen veya yetişen bir bitki olmaması.ikinci sebebiyse orkide yavrularına benzememesi (internetten araştırırsanız ingilizce orchid seed tissue lab diye birkaç sonuç göreceksinizdir) üçüncü sebebe gelecek olursak orkideler tohumdan büyümek için oldukça özel şartlar istiyorlar ve tohumların oldukça taze olması lazım vs vs diye devam ediyor. umarım açıklayıcı olabilmişimdir sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Fazla vakit bulup giremiyorum siteye,ancak yapılanlar çok keyf verici.Tohumdan ilerlemek çok zor ve sabır işi.Yanlız bu resimdeki yapraklar yanılmıyorsam orkideden ziyade antoriuma benziyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Bunlar en iyimser,Antorium. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |