agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Bakımı, Üretimi
(https)

Beğeni Düzeni271Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2012, 07:46   #1
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn SAGEN ,
çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum çok hoş bir sistem yapmışsınız.Ellerinize sağlık.
Sayın SMNVRL;

Beğenmenize sevindim, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sisteme ekleyeceklerim daha bitmedi. Tamamladıkça ekliyorum.
Önümüzdeki günlerde sis ve yağmurlama sistemlerinin çalışırken çekilmiş videosunu da ekleyeceğim.

SAYGILARIMLA.

GÜLSEN_ beğendi.
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2012, 00:08   #2
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Terrarium'da orkide çalışması

Birinci resim otomatik yağmurlama sistemi çalışırken çekildi. Bununla ilgili videoda çektim ancak daha eklemeye vaktim olmadı. onuda ikleyeceğim inşallah.

İkinci resimde Aydınlatma kapandıktan sonra devreye soktuğum mavi led lamba. Çok hoş bir görsellik kattığını düşünüyorum. Ancak amacım görsellikten çok mavi ışığın (dalga boyunun önemi var tabikide) kök gelişimine katkısı olmasından dolayı.

Eklenen Resimler

Düzenleyen SAGEN : 26-12-2012 saat 07:38
Eski 18-12-2012, 18:46   #3
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Bu akşam itibari ile (saat 19.10) terrarium'da inceleme yaparken gördüğüm oluşum nedir diye düşünmekteyim.
Sanırım ya yeni bir keiki ya da çiçek açmak için orkidem dal sürmeye başladı (gerçi resimde çok belli değil). Keyfim bir kat daha arttı. Her şeyin çok iyi gittiğini gösterir alametler bunlar...

Bu arada teknik olarak;

Terrarium içerisindeki sıcaklık gece 16 derce civarında, gündüz ise 25-26 derece civarında (sıcaklığı içeriye koyduğum 25 watt'lık E14 duya sahip ampul ile sağlıyorum).

Nem düzeyimizi daha önceki değerlere oranla kış sebebi ile biraz geri çekerek % 80 seviyesinde tutmaktayım.

Aydınlatma süresinde bir süredir değişiklik yaptım şöyleki, daha önce gece geç saatlere kadar açık olan aydınlatma şu anda normal gün döngüsüne göre çalışıyor. Sabah 07,00 akşam 17,00 olarak.

Haftalık fertilizer uygulaması iki haftadabir olarak değiştirildi.

Sulama sisteminin yerleri değiştirilerek uygun konumlar bulundu.

Led aydınlatmaya ilave olarak mor, mavi ve kırmızı led ile gelişim için ilave aydınlatma oluşturuldu.

Şimdilikbu kadar...

Eklenen Resimler

Düzenleyen SAGEN : 19-12-2012 saat 08:47 Neden: FOTOĞRAFTA DÜZENLEME YAPILDI
Eski 18-12-2012, 18:51   #4
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Birinci resimde ısıtma amaçlı yeni eklediğim 25 Watt değerindeki lamba görünüyor. Malum orkidelerimizi çiçeklenmeye teşvik için gündüz gece sıcaklık farkının 8-10 derece gibi olması gerekiyor. Lamba yakıldığında içerideki havayı 4-5 derece kadar arttırmakta.

İkinci resimde içerideki durgun havayı zaman zaman çalışarak hareketlendiren fan sistemi, otomatik sulamayı sağlayan nozullardan bir kısmı ve kök gelişimi ve büyüme için gerekli olan mavi led aydınlatmadan birer kesit görünmekte. Ancak bu mavi led ler şu an için deneme amaçlı olup uygun olanlarıyla en kısa sürede değiştirilecekler. (Bu arada mavi, kırmızı ve kızılötesi ledler konusunda Sayın BOUNTR arkadaşımızın çalışmalarından ve bilgilerinden de çok faydalandığımı belirtmek isterim)

Eklenen Resimler

Düzenleyen SAGEN : 19-12-2012 saat 09:27
Eski 18-12-2012, 18:54   #5
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Farklı resimler...
İlk resimde keikim gördüğünüz gibi oldukça büyüdü ve halinden memnun. Yakında kök gelişmi uygun büyüklüğe geldiğinde kendisini ayırıp terrarium'un arka zeminine tutturacağım.

İkinci resimdeki Bromeliad familyasının üyesi olan Tillandsiam'ın pembe çiçek kısmında aşağıdan yukarıya doğru nedenini tam anlayamadığım renkte solma var (pembelik aşağıdan yukarıya açık yeşile dönmeye başaldı. Nedeni ışık ve sulama kaynaklı olabilir mi diye düşünmeye başladım). Ama onun haricinde Tillandsia üç adet yavru veriyor. İkisi oldukça büyüdü biri daha bebek denecek kadar küçük. Onlarıda zamanı gelince anne bitkiden ayırıp terrarium içerisinde uygun yerlere koyacağım.

Üçüncü resimde Terrarium iç, dış sıcaklık ile nem düzeyini görebiliyoruz (Bu arada nem düzeyi normalde %80 düzeyinde, resim çekildiği esnada fan çalıştığı için nemde düşme oluyor. Fan durduğunda nem tekrar dengeleniyor).

Özellikle son resimde çiçeklenme için dal oluşumu başladı ama henüz tam belli değil. Umarım çiçeklerde beklediğim gibi sağlıklı ve güzel olurlar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen SAGEN : 19-12-2012 saat 09:04 Neden: FOTOĞRAF DÜZENLEMESİ YAPILDI
Eski 18-12-2012, 18:57   #6
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Ve son olarak terrariumdan genel bir görüntü. Her şey oldukça stabil ve yolunda gidiyor.
Bu arada eklemek istediğim sistemler üzerinde hala çaışmalarım sürüyor.

Eklenen Resimler

atax, GÜLSEN_, bountr ve 3 kişi beğendi.
Eski 25-12-2012, 22:22   #7
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Sisleme sistemi devrede iken çekilmiş bir kaç fotoğraf. Ortamın nemini eşit olarak dağıtmakta çok etkili oluyor.

Eklenen Resimler

Etiketler
orkide, sisleme (pulvarizasyon), sulama, terrarium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025