Terrarium'da orkide çalışması
Tekrar hekese merhaba. Haftasonu biraz değişikliğe gittim ve zeminde biraz düzenleme yaptım.
Birinci ve ikinci resimlerde terrarium'un farklı açılardan düzenlemeden sonra çekilmiş resimleri mevcut (zemindeki değişiklik ayrı bir hava kattı).
Üçüncü resimde terrariuma hareket kazandırması amacı ile kendim yaptığım küçük bir gölet'ide ekledim. Gölet kenarına arka zemine doğru gölete akan bir şelale hazırlığı yapmaktayım, yakın zamanda ekleyeceğim (zeminde Sinop tatilimde deniz kıyısından topladığımtaşları kullandım).
Göletin arka kısmında boş duran (mavi zemin) alan için ne yapmam gerektiği hususunda karar veremedim. Torf kaplayıp terrarium içerisine uygun bitkilerden oluşmuş küçük bir bahçe yapabilirim. Ya da daha ilginç bir şey, tam karar veremedim.
Son resimde gölet'in sağ tarafı ile Tillandsia'nın ön tarafına doğru olşan alanda yine deniz kenarından topladığım taşlarla ve kurumuş yosundan oluşan malzeme ile küçük bir kaya bahçesi düzenlemesi yapmaya çalıştım. Görsellik açısından bana göre oldukça hoş oldu. Yine aynı alanda görsellik oluşturması amacı ile mısır bitkisinin (bildiğimiz mısır koçanı) toprak altında kalan kök kısmını kurutarak kökler yukarı bakacak şekilde ters olarak bir taş kombinesinin üzerine silikon ile yapıştırıldı.
Önümüzdeki zamanda üzüm asmasının kurutulmuş dallarından oluşturulan farklı görsellikler ekleyeceğim.
Düzenleyen SAGEN : 31-12-2012 saat 09:04
Neden: DÜZENLEME YAPILDI
|