Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birtancan
Afe Dekor - Cam Vitrin, Caml Banko, Caml Kule, Caml Stand, Raf Sistemleri, Cam Raf Sistemleri, Caml Vitrin, Cam Banko, Cam Kule, Cam Stand, Raf Sistemleri Ankara, Caml Vitrin Ankara, Ahap Raf Sistemleri, Maaza ve Market Raf Sistemleri, Ahap Stand, Ah sitesinde (ki bunların kesinlikle temsilcisi değilim, satmaya çalışmıyorum sadece google da cam vitrin yazınca karşıma ilk çıkan internet sitesidir) benim beklentilerime uyacak birkaç büyük vitrin var ayrıca birkaç farklı yerle görüşülüp istenilen boyuta göre birşeyler yaptırılabilir veya bu gibi firmalar sadece iskelet olarak ta gönderebiliyor ve montajını siz yapıyorsunuz. Üste güzel bir aydınlatma sistemi ve alt kısımlara nemlendirme için birkaç içi su dolu tepsi koyulabilir. Günlük olarak manuel spreyleme ile tahminim nem oranı yakalanabilir. Orchid Karma :: An orchid blog sitesine de göz atabilirseniz hayalim bunun gibi birşey.
|
Sayın BİRTANCAN;
Verdiğiniz örnekleri inceledim ve ne demek istediğinizi neyi anlatmaya çalıştığınızı şimdi tam olarak anladım. Şahsi fikrim hazır olarak bu vitrinlerin kendinize göre çok güzel uyarlanabileceği hususunda. Elinizden geliyorsa ve en önemlisi teknik ve orkideler hakkında bilgiye sahipseniz uygun aydınlatma ve gerekli ekipmanların uygulanması ile çokta güzel olur kanısındayım.
Mesela almak istediğiniz hangisi, ölçüleri nedir ve fiyat olarak ne fiyat verdikleri konusunda bilgi verirseniz çokmu azmı konuşabiliriz.
Ancak tecrübelerime dayanarak eklemek isterim (yine tercih sizin denemekte özgürsünüz) tabana koyacağınız tepsi ile yeterli nemlendirme sağlanamıyor ben denedim yeterli olamdığını gördüm. Kaldıki Yapacağınız cam haznenein boyutlarına bağlı olarakta (yani hacim büyüdükçe) nem oranı dahada düşecek ve yeterli ortamı sağlayamayacaktır. Ben bir senelik deneme yanılmalarım sonucunda bu sistemi kurmaya karar verdim ve halada sorunlarım var.
Otomatik sulama sistemi kullanmanızı öneririm. Zira ben kendim yaptım gerekebilecek ekipmanları araştırdım, avrupada bu sistemleri satan siteleri aylarca inceledim, yurt dışı bağlantıları ile yazıştım ve yine yurt dışı tanıdıklarımdan yardım alarak bazı parçaları deneme yanılma yaparak sonunda avrupada terrerium için malzeme satan dükkanların sisleme ya da yağmurlama sistemi adı altında sattığı sistemi ben kendim yaptım (bize bu sistemi getirtmek 600-700 TL gibi rakamlara mal oluyor varın siz düşünün).
Sorun sadace yağmurlama ile bitmiyor tabi. Uygun aydınlatmanın kullanımı, ortamın sağlanması, fertilizer, pulvarizasyon, sisleme liste böylece kabarık. Hepsi birbiriyle kombine anlayacağınız.
AMA OLMAZ YOK, HEPSİ OLABİLECEK ŞEYLER.
SAYGILARIMLA.