![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2015
|
Alıntı:
Yalnız anlayamadığım konu şu; Bende vaselin ve NaOH var.Bap'ı NaOH ile çözdükten sonra bu çözülen Bap'ı vaselin+nişasta ile mi ısıtıp karışım hazırlayacağım.. Ben bir karışım hazırladım NaOH ile 1mg Bap çözdüm 1ml tamamladım.Bu sıvıyı Vaselinle özdeşleştiremedim.Vaseline karışmadı. Isıtarak mı bu özdeşleştirme sağlanıyor? Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Sulu çözelti vazelinle karışmaz. Yukarıda da belirttiğim gibi pH çook önemli. BAP'ı çözmek için ister NaOH kullanın, ister HCl kullanın, uyguladığınızda bitki hücrelerine zarar vermemek için pH değerini 5-5,8 aralığına getirmeniz gerekiyor. pH ayarlandıktan sonra, bu çözelti içerisine nişasta ilave edip ısıtıyorsunuz, nişasta su alıp şişiyor ve muhallebi kıvamına geliyor. Vazelini işe karıştırmıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bu hazırlanan Bap nişasta çözeltisinde uyguladığınız ml/mg oran var mı? Örneğin 10ml Bap çözeltiye 100gr nişasta karıştırılıp ısıtılarak pH 5-5.8 yapılması gibi... Şükranlarımı sunuyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Dediğiniz işlemleri yaptım.Bap çözdüm beherde nişastayla karışım hazırlayıp kaynattım. Yalnız Karışımı kavanozdan kürdan vasıtasıyla çıkarıyorum ve sürdüğüm orkidede hemen kuru bir hal alıyor bu normal mi? Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Muhallebi kıvamına geliyor ama çiçeğe uygulandığı anda bu karışım kuruyor..Anormal geldi bana üstad..Hoşuma gitmedi..Siz bu işlemi uyguladınız mı? Yoksa tahmini yorum mu yaptıklarınız?? Bir miktar cilt kremiyle bu karışımı nemlendirip tekrar uyguladım. Hayırlısı |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Oluşan karışımın kıvamı alçı ayarında.Fotoda görülüyor. Çiçekli phale uyguladım.2 bölgeye. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Olmuş gibi gözüküyor. Arada sırada su püskürtün üzerine, ortam nemli olsun ve sıcaklığa da dikkat edin. Sıcaklık düşük olursa çiçek gelişimi olur. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yaklaşık 5 haftalık süre geçti.Ortam oda sıcaklığında pencere kenarıdır. Üzerine periyodik olarak su püskürtüldü. Bu gelişim beni sevindirdi. Sn.Doku kültürcü şükranlarımı sunuyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2013
|
SALEP YETİŞTİRİCİLİĞİ | Bu aralar bilgisayar üzerinden araştırma yapmadığım için yabancı siteleri otomatik çeviriyle ne olduğunu anlayacak kadar okuma fırsatım olmamış oluyor. Bu yüzden sadece türkçe sayfalarda bulduğum yazılardan faydalanabiliyorum onların çoğu da kopyala yapıştır olmakla birlikte içlerinden okuduklarım arasında üretimle ilgili en detaylı ve basit anlatımda bu sitede . Bu kadar yetiştirmesi zor olan bir bitki olsaydı şimdiye kadar çoktan tükenirdi diye düşünüyorum. Yetiştirmesi zor , zahmetli vs. anlarım ama çok keskin ifadeler kullanılmış bu sitede ise tam tersi çevirene haberi olmayacak olsa da buradan teşekkür etmeli. |
|
|
|
![]() |
|
|