agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)

Beğeni Düzeni25Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2011, 15:29   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-02-2011
Merhabalar,

organik tarım yapılacak alanın E5 **** yola en az 5 km olması gerekir.Çünkü bitkiler ekzos gazını çeker.Birde eğer toprak ekim yapılan ( işlenmiş ) bir yer ise.Doğallığına dönmesi için
en az 2 yıl bir şey ekilmemesi gerekmektedir.

tamki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2014, 09:11   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamki Mesajı Göster
Merhabalar,

organik tarım yapılacak alanın E5 **** yola en az 5 km olması gerekir.Çünkü bitkiler ekzos gazını çeker.Birde eğer toprak ekim yapılan ( işlenmiş ) bir yer ise.Doğallığına dönmesi için
en az 2 yıl bir şey ekilmemesi gerekmektedir.
Merhaba,
Yönetmeliğe göre (■ ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ■ TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI) karayolları ağındaki ana yollara 1 km ve daha yakınsanız organik tarım yapamazsınız.

ponzuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 14:46   #3
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Merhabalar,

Bugün İlçe tarım müdürüyle görüştüm. Bana neden organik tarıma ya da iyi tarım uygulamalarına geçmiyorsun? diye sordu. Bende acemilikle " ilaç atmıyorum ki" dedim. Çok güldü. Öyle olmuyor, öncelikle başvuru yapacaksın, arazin incelenecek ve 2 sene içinde kurallara uyarsan, yetiştirdiklerin organik olarak sertifikalanacak dedi, ve bana organik ilaç ile organik gübre listesi verdi.

Bu işe başvurursam ne getirisi, ne götürüsü olur? İlaç ve gübrelerin normallerine göre pahalı olması elbette anlaşılır bir durum. Ancak pazarlamada bir fark yaratmayacaksa bunun anlamı kalmaz sanırım. Bu durumu müdüre sorduğumda, "büyük şehirlerde organik pazarlara götürebilirsen kazanç elde edersin" dedi.

Son bir soru; Bahar başında ağaçlar uyanmadan bordo bulamacı atmayı düşünüyordum. Organik tarıma başvurursam, ne atmalıyım? bordo bulamacı organik tarımda kabul ediliyor mu? Sanırım bakırlı ürünler bu kapsama girmez, yanılıyor muyum?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
armutlu, organik, tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025