agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Organik Tarım
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-02-2015, 14:46   #5
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Merhabalar,

Bugün İlçe tarım müdürüyle görüştüm. Bana neden organik tarıma ya da iyi tarım uygulamalarına geçmiyorsun? diye sordu. Bende acemilikle " ilaç atmıyorum ki" dedim. Çok güldü. Öyle olmuyor, öncelikle başvuru yapacaksın, arazin incelenecek ve 2 sene içinde kurallara uyarsan, yetiştirdiklerin organik olarak sertifikalanacak dedi, ve bana organik ilaç ile organik gübre listesi verdi.

Bu işe başvurursam ne getirisi, ne götürüsü olur? İlaç ve gübrelerin normallerine göre pahalı olması elbette anlaşılır bir durum. Ancak pazarlamada bir fark yaratmayacaksa bunun anlamı kalmaz sanırım. Bu durumu müdüre sorduğumda, "büyük şehirlerde organik pazarlara götürebilirsen kazanç elde edersin" dedi.

Son bir soru; Bahar başında ağaçlar uyanmadan bordo bulamacı atmayı düşünüyordum. Organik tarıma başvurursam, ne atmalıyım? bordo bulamacı organik tarımda kabul ediliyor mu? Sanırım bakırlı ürünler bu kapsama girmez, yanılıyor muyum?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
armutlu, organik, tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025