agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Nerede ne yiyelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/32623.htm)

bok böcegi 11-09-2013 23:52

Hakkari de pizza

jojoba 12-09-2013 02:02

hakkari ve pizza mı? :o
Sivas'ta pastırmalı madımak diyeyimm..

muhteşem ötesi..

Koka 12-09-2013 08:49

Badem Ezmesi
 
Edirne için Keçecizade'yi önerebilirim.

http://www.kececizade.com/images/u2.jpg

Ayrıca, İstanbul - Nişantaşı'nda da bir şubeleri var.

bahcedenn 12-09-2013 13:42

2 Eklenti(ler)
Mirza Köftecisi

Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi taraflarına yolunuz düştüyse mutlaka uğrayın ve mutlu ayrılın, leziz Balkan köftesini deneyin.

Kırık Türkçe bilen bir baba ve ona tercümanlık yapan kızı ve oğlu Mirza’nın beraber işlettiği köfteci dükkanı. Bu baba çok sevimli. Ne anlattığını bazen pek anlayamayabiliyorsunuz ama içten ve samimi. Kendi aralarında Boşnakça konuşuyorlar. Hijyene çok dikkat ediyorlar. Zaten mutfağı tezgahın hemen arkasından görebiliyorsunuz. Her şey gözlerinizin önünde. Samimi bir ortam.

Üç çeşit köfteleri var.

İlk köfte Cevapi (Boşnak Köftesi). Parmak köfte gibi. İnegöl ve Tekirdağ köftesini andırıyor, biraz daha yağsız. Porsiyonun içinde 10 adet köfte var. Gerçekten doyurucu.

İkincisi Pleskavitsa (Balkan hamburgeri). Pleskavitsa eski Yugoslavya’nın tüm bölgelerinde yapılan bir çeşit köfte. Köfte normalde yaklaşık 20 cm çapında açılıyor. Oldukça yağlı bir kıymadan yapıldığı için tahmin edersiniz ki bir o kadar da lezzetli. Pleskavitsa'sı memleketindekilerden ince ancak aynı lezzeti yakalamışlar diye söyleniyor. Baharatlı değil, üzerine kuru et ve taze kaşar koyup odun kömüründe pişiriyorlar. Bu iki köfte çeşidi de acılı sos ile mükemmel gidiyor. Aslında içeriğinde tam olarak ne var bilmiyorum ama şekil olarak bizim pek te alışık olmadığımız bir biçimde. Daha tabağımızda dumanı tüten bu köfteyi görür görmez neşemiz yerine geliyor, yutkunmalar başlıyordu. Köftenin bu kadar büyük yapılmasının amacı, ateşe maruz kalan yüzeyin daha az olmasını sağlamak ve etin lezzetli suyunu kaybetmemesiymiş. Ağzımıza attığımızda damağımızda inanılmaz lezzet patlamaları oluyordu. Bu köfteyi löp löp yerken beyninizdeki mutluluk hormonlarının seviyesinin arttığını mutlaka hissedeceksiniz.

Sonuncu köfteye sosis diyorlar ama esasen bir bumbar, kuzu bağırsağını dana etle doldurup pişiriyorlar. Ağızda eriyor. Sosis de hardalla muhteşem gidiyor.

Son olarak Soka adında ilginç bir aperatifleri var. Sütü (krema da olabilir) içi boşaltılmış bibere ekliyorlar. Süt biberlerin içinde mayalanıp kaymak oluyor. Kaymaklı turşu gibi bir şey. Tarifi çok zor. Ama akıllara zarar.

Löp löp götürdüğünüz bu köfte lezzeti şöleninden sonra oldukça makul bir hesap ödüyorsanız daha ne isteyesiniz ki…

Benol Hazaroğlu 12-09-2013 13:55

1 Eklenti(ler)
Buyurun SİNOP NOKULU, taze pişti.

sakdag 12-09-2013 14:13

İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında. ;)

Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.

bahcedenn 12-09-2013 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1198599)
İştahı her zaman açık biri olarak bu sayfaya hiç bakmamam gerekiyor aslında. ;)

Sayın Bahçedenn, sizin Soka dediğiniz aperatif sanırım Balkanlara ve dolayısıyla Trakya'ya özel bir tat.Başka yerde hiç rastlamadım. Ben çocukken annanemin yaptığını hatırlıyorum, onlar ''katık'' derlerdi adına. Keçi veya koyun sütünden hazırlandığını hatırlıyorum. Tadının güzel olduğunu hatırlıyorum sadece. Çok uzun zaman sonra bu lezzeti hatırlattınız bana. Dolmalık biberin tadıyla sütün aldığı tat biribirine çok yakışıyor. Süt yoğurtta değil peynir de değil, ilginç bir tatta.

Sn. Sakdağ, annem de hayal mayal hatırlıyor bu lezzeti. Ya anneannem ya da annemin annesi yaparmış önceleri. Tam nasıl yapıldığını hatırlamıyor. Ama yakınlarda tesadüf işte konu komşudan duymuş. Hep beraber yapacaklarmış. Onlar ise Akça Katık diyorlar buna. :)

Süt deseniz değil, peynir deseniz değil, yoğurt deseniz hiç değil. Ama hepsinden azar azar kaymaklı bir tat alıyorsunuz.

hira 12-09-2013 15:05

Sn. bahcedenn, ben evlenmeden önce 19 yılımı Bayrampaşa'da geçirmiş biri olarak Yıldırım mahallesine hiç yolum düşmedi ama köfteleri öyle bir anlattınız ki, o taraf gittiğimde muhakkak uğramak isterim:)

bahcedenn 12-09-2013 15:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1198636)
Sn. bahcedenn, ben evlenmeden önce 19 yılımı Bayrampaşa'da geçirmiş biri olarak Yıldırım mahallesine hiç yolum düşmedi ama köfteleri öyle bir anlattınız ki, o taraf gittiğimde muhakkak uğramak isterim:)

Sn. hira, ben de 25 sene o tarafta yaşadım. Ama o zamanlar maalesef bu lezzeti bilmiyordum. Bu lezzetle tanışalı 3 sene oldu. Şu anda da Anadolu yakasında oturuyorum. Ama yolum ne zaman Avrupa yakasına düşse yolu da mutlaka o tarafa doğru çeviriyorum.

Ama dikkat ederseniz yolum Bayrampaşa'ya düşünce değil, Avrupa yakasına düşünce dedim. :)

Çengelköy'de de Meşhur Recep Usta vardır mesela. Çınaraltı'nda kime sorsanız gösterir. Onun da köftesi mükemmeldir. O da bazı Gurmelere göre ilk 10 içerisinde yer alır. Ama Mirza benim damak tadıma daha çok hitap ediyor. Bu yüzden 5 dk mesafede olduğum Çengelköy yerine yolumu daha çok Mirza'ya düşürmeye bakıyorum. :) Ama Recep Usta'nın da hakkını yemeyeyim şimdi.

hira 12-09-2013 15:32

öyleyse
benimde size bir önerim olacak (yolunuz avrupa yakasına düşünce :D )
Bayrampaşa çevik kuvvetin karşısında (şuan isim veremiyorum, gidince
bakarım) lahmacun yapan bir yer var fakat muhteşem bir yer ve hayatımda
yediğim en güzel lahmacunu yapıyorlar:) "özel urfa lahmacunu" diye isteyin! lahmacunda ve çiğ köftede isim yapmış o markalar bunun yanında sıfır kalır inanın!

Koka 12-09-2013 18:26

Soka
 
SOKA ( KAYMAKLI BİBER TURŞUSU)

Kaymaklı Biber Turşusu (SOKA)

MİRZA KÖFTECİSİ

bahcedenn 12-09-2013 22:19

5 Eklenti(ler)
Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy köyünde kurufasulye ve sütlaç. Eğer Sümela Manastırı'nı ziyarete gittiyseniz burası için de kendinize 2 saatçık ayırın.

İşin sırrı bu doğa harikası köyde,
Eklenti 441111
bu ineciklerin sütünde.
Eklenti 441122
Osman Usta'nın bu dükkanında
Eklenti 441112

Eklenti 441113
bu lezzetleri
Eklenti 441114
tatmak için bu 2 saati kendinize ayırdığınız için kesinlikle pişman olmayacaksınız. Kurufasulye de güzeldi ama sütlaç bambaşkaydı.

Normalde sütlacı hiç sevmeyen birisi olarak orada 2 buçuk tane yemiştim geçen sene. :)

Koka 13-09-2013 08:36

Kanaat Lokantası - Üsküdar
 
Osmanlı ve Türk Mutfağına meraklıysanız ve de Üsküdar'a yolunuz düşerse, sizlere önerim, 75 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Kanaat Lokantası'na uğramadan geçmeyin.

Benim favorilerim:

http://s3.amazonaws.com/foodspotting.../thumb_600.jpg
Elbasan Tava

http://s3.amazonaws.com/foodspotting.../thumb_600.jpg
Saç Kavurma


http://s3.amazonaws.com/foodspotting.../thumb_600.jpg
İrmik Helvası

Afiyet olsun...

bahcedenn 16-09-2013 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1198640)

Çengelköy'de de Meşhur Recep Usta vardır mesela. Çınaraltı'nda kime sorsanız gösterir. Onun da köftesi mükemmeldir.

Demişken Recep Usta'yı da es geçmeyeyim.

KÖFTECİ RECEP USTA

Yakın mesafeye servis var

Recep Usta tarafından 1951 yılında açılan Çengelköy'deki Köfteci Recep Usta'yı 20 yıldır oğlu Yavuz Güldiken işletiyor. Köfteci Recep Usta, her gün 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Köfte-piyazın yanı sıra kendi imalatı olan kadayıf ve kemalpaşa gibi tatlılar da mönüsünde yer alıyor. Köfteci Recep Usta, yakın mesafedeki adreslere servis de yapıyor. İstanbul, Çengelköy, (0216) 321 49 77.

Koka 21-09-2013 13:17

Profiterol
 
1 Eklenti(ler)
Beyoğlu - İnci'de Profiterol

İnci'yi Sevenlere Müjde- haber365.com

Profiterol - Vikipedi

hira 27-09-2013 23:36

Kartepe Maşukiye Saklıbahçe'de, kiremitte alabalık hemde şelale manzarası eşliğinde...

loveforlife 02-10-2013 15:06

1 Eklenti(ler)
Bursa Saitabat Köyü'nde köy kahvaltısı, yapabileceğiniz en keyifli kahvaltılardan biri olacaktır.
Eklenti 445675

Burası şelalesiyle, dağların arasından dökülen deresiyle, yeşiliyle harika bir doğaya sahip bir köy.
Saitabat elalesi - Bursa Bykehir Belediyesi
Saitabat Şelalesi - Bursa.com.tr | Tüm Renkleriyle Bursa

Bu köyün girişimci köylü kadınları, harika bir işe kalkışıp Türkiye'nin ilk köy kadınları derneğini kurmuş farkına varmadan. Bizim tanışmamız ise toplu olarak benden diksiyon dersi almalarıyla gerçekleşti. Her biri birbirinden güzel insanlar. Hünerleri de cabası... Dernek bünyesinde kendi çabalarıyla yaptırdıkları binalarında inanılmaz lezzetlerle buluşturuyorlar. Her şey doğal. Kendileri imece usulü, doğal malzemelerle hazırlıyor tüm yiyecekleri.
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası

Diyorum ki bir gezi düzenlesek. Hep beraber bir köy kahvaltısı yapsak Saitabat Şelalesi'nin yanıbaşında... Ne dersiniz?
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sayfası / Meşhur Köy Kahvaltımız

Koka 06-10-2013 11:17

Ayvalı Yahni
 
1 Eklenti(ler)
Hünkar Lokantası - İstanbul - Nişantaşı - Ayvalı Yahni

Hnkar Lokantas

jojoba 07-10-2013 18:52

buyrun bende sizleri bizim eve davet edeyim, çok fena portakallı kereviz yaparım inanın:)

Sonul 07-10-2013 22:28

Antalya da "Yedi Mehmetler" et ve balık,
Isparta da "Kadirin Yeri" tandır, kabune, fıstıklı irmik ve hoşaf.

Derya Yıldız 13-10-2013 20:58

Yolunuz Karadeniz e düşerse Samsun Terme de Özler Pide de pide yiyiverin. Bafra lılarla Terme liler en iyi pideyi kendilerinin yaptıklarına dair iddialılar. Bence ikiside güzel:)

sernur 14-10-2013 22:40

Bende yolu Afyona düşenlere sesleneyim,İzmir'den giderken birinci Hanedan restoran.Muhteşem bir tandırı var.Etin tadı,kokusu ve pişme şekli ...inanılmaz lezzetli, bunu tatmadan et yedim demeyin derim.İkincisi daha ilerideymiş o kebapçıymış.

kelebek çalısı 30-12-2013 13:38

Dışarıda iştahla yemek tüketemeyen biri olarak ve kendimce seçici bir damak tadım olduğuna inanarak :p favorim olan bir kaç adresi sizlerle paylaşmak isterim.

Bodrum' da Yalıkavak' a özel olarak sadece - Kavaklı Köfteci için bile gidebilirim. İçecek olarak yakışanı siz değerlendiriniz.
;)

Bağdat caddesi-Kadıköy güzergahında bulunanlar için en iyi iskenderin adresi, Kebapçı İskender önerimdir. İçecek olarak üzüm şırası yakışıyor.

Öğün olarak çok önemsemediğiniz ama lezzetli bir ayak üstü atıştırmalık adresi ararsanız, muhtelif yerlerde şubeleri bulunan Burger House ve kendi tercihim olan taze kesim patates ve (ben tercihimi köfte burgerlerden değil, et içerikli burgerden yana kullanıyorum) lokum burger tavsiyemdir. Yine patates ve burger denilince içecek tercihi yönünden fazla seçenek yok. ;)

Ağzınızın tadının hiç bozulmaması, bol sohbetli, keyifli, bereketli sofralardan size kalanların sağlık ve en güzel anılarınız olması dileğiyle...

OSMAN45 30-12-2013 15:42

Sayin kelebek calisi na Kavaklı köfteci konusunda kesin katiliyorum.

17 yıldan bu yana biz iki kardeş ve ailelerinin ritueli yazın en az iki hafta perşembe günleri(Yalikavağın pazarıdır) hanımları pazara bırakır(çul çaputu ünlüdür) biz iki kardeş sahile iner bardağıda soğutulmuş buzlu bira dan sonra hanımların gelmesi ile Kavaklı köfteciye otururuz. Ancak Ya bizim damaklarımız eskidi (şüphesiz) veya son yıllarda eski tadı yok:)

Köftenin üzerine Bitez dondurma olmazsa olmazlardandır.

Bunun dışında tatlı börek deyince Ataköy 5. Kısım çarşısındaki Mimar bir arkadaş(yakın bir geçmişte vefat etti) ile gerçek bir hanımefendi olan ve bu işi bizzat çekip çeviren eşinin işlettiği HİTİT BÖREK bizim ve çok kişinin favorisidir.

Ev baklavası ve kol börekleri ile elmalı kurabiyesi taşındığımız 30 kilometre öteden bizi hala çekiyor.

Bu sektörün ünlü bir zinciri orada açtığı bir şubesini onunla rekabet edemediği için kapatıp gitti.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

pria 30-12-2013 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1237201)
...en iyi iskenderin adresi, ...

Artık hayatımızdan kırmızı eti çıkarmış gibi olsak dahi, 2-3 ayda bir eşimle HD'de ağız tadıyla iskender yemekten pek vazgeçemiyoruz.

HD İskender

Mine Pakkaner 04-12-2016 17:56

Antakya' ya gidince bildiğiniz tüm güzel yemeklere ilaveten bakla ve humus,
Kars'ta piti ve kaz (gerçi ben kazı sevmedim, mevsimi değil dediler),
Düzce'de Köfteci Arnavut Kardeşler'de köfte ve ciğer, çerkez tavuğu, melengüççeği tatlısı,
Amasra'da hamsi tava,
Antep' te baklava, küşneme kebabı, beyran çorbası, katmer,
Urfa'da Köse'nin yerinde patlıcan kebabı,
Demre'de mavi yengeç tatmadan dönmeyin.

aslama1994 04-12-2016 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 1197708)
Konya'da
Konya Konağı'nda ekmek salması, tirit, Sebzeli közleme, saç arası ve höşmerim tatlıları yemeyi ihmal etmeyin. Höşmerim Konya' da farklı, ballı kaymaklı un helvası gibi düşünün, çok leziz.

Yine Konya' da Somatçı' da karamık çorbası, sirkencübin şerbeti, İncirli et deneyin derim.

Konya'da Tandır kebabı

y.sule 04-12-2016 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jojoba (Mesaj 1198469)
hakkari ve pizza mı? :o
Sivas'ta pastırmalı madımak diyeyimm..

muhteşem ötesi..

Madimaga bayirlirim hele bir de pastirmali olursa mmmm harika :p

pria 24-12-2016 09:32

Bu börek için İzmir'den Adana'ya geldiler

Adana'da 48 yıl önceki kalite ve tadını hiç değiştirmeyen 'Börekçi Levent' lezzet avcılarının uğrak yeri oldu.
İlk günkü gibi hala seyyar tablada satış yapan Levent Tamtürk, yapımını babasından öğrendiği su böreklerini sabah saat 05.00'de başlayarak 10.00'a kadar tüketiyor.
Merkez Yüreğir İlçesi Süleyman Vahit caddesindeki seyyar tezgâhın ününün tüm Türkiye'ye yayılması, tanınmış gurmelerin yazıları ve sosyal medyadaki anlatımlarla başka kentlerdeki lezzet tutkunları da Adana'ya ayak bastığında bu börekçiyi arayıp buluyor. Tarifini sır gibi sakladığı su böreğinin nasıl yapıldığını kimseye anlatmayan Levent Tamtürk, böreğin yufkasını kendi elleri ile açıp kaşar ve tereyağını özel olarak seçtiğini, sevgi ile işini yaptığı söyledi.
Son olarak İzmir'den 06.00 uçağı ile Adana'ya gelen 5 kişilik 'Gurmeler Yolda' grubu, sosyal medyada gördükleri su böreğini tadabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyip adını duydukları börek ile tanıştıklarında, "Herşeye değdi" diye konuştu.

alaoğlu 24-12-2016 13:36

Çorum'a 30 yıl önce geldiğimde ilk tandırı rastgele gittiğim ÇAKIR AYDIN lokantasında yedim. Muhteşemdi. Bilmeden en iyisine gitmişim. Hala lezzetinde en ufak bir değişim yok. Mekan daha da modernleşti. Ailenizle çekinmeden gidebilirsiniz. Kuzu şiş burada iddialıdır. Kuzu etiyle yapılan kıymalı pide de tavsiyelerimden. Ne yerseniz yiyin üzerine kaymaklı ekmek kadayıfını gömmeyi unutmayın. Çorumlu olan kime sorarsanız tarif eder...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025