agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

malina 15-04-2011 14:10

Ispanak mevsimi bitmeden, bu yöntemle yeşil rengini koruyarak pişirmeyi henüz denemediyseniz, ihmal etmeyin...

Güllaç'ı sadece Ramazanda yemiyorsunuzdur umarım. Acil tatlı için en pratik olanlardan biri :)

Mine Pakkaner 15-04-2011 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli (Mesaj 786253)
...
Turkiye'deki bezelye cinsinin Ingilizcesini (veya latincesini) bilen var mi? ...

Yemeklik bezelye: Pisum sativum ssp. sativum .

MİRBE 16-04-2011 13:02

Tas kebabı,
Bulgur pilavı,
Z.yağlı barbunya,
Cacık,
Salata,
ilerleyen saatlerde dondurma.

Müjgan 16-04-2011 13:39

Mercimek çorba
Zeytinyağlı enginar dolma (hazırlandı, akşama pişecek)
Yoğurt
%70 kakaolu bitter çikolata, yanında portakal dilimleri.

MİRBE 18-04-2011 08:58

Şehriye çorbası,
Tavuk incik patatesli,
Z.yağlı pırasa,

Güler 18-04-2011 09:10

İstanbul'da yağışlı ve bir o kadarda soğuk hava var.
Sıcak bir çorba iyi olur.

Kremalı domates çorbası
Patlıcan oturtma kuşbaşı etli
Bademli pirinç pilavı
elma kompostosu.

malina 18-04-2011 22:02

1 Eklenti(ler)
Sosisli makarnaya ne dersiniz?

Eklenti 204215

Sevgi Durul 18-04-2011 22:08

Mercimek çorbası,
Zeytinyağlı barbunya,
Çakşırlı bulgur pilavı,
Erik kompostosu.

Güler 18-04-2011 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 788278)
Sosisli makarnaya ne dersiniz?

Benim ufaklıllar bayılır buna, nereden de bulursunuz bu orjinal şeyleri sayın malina?

Güler 18-04-2011 22:20

Sevgili SDurul, İlk defa duyuyorum " Çakşırlı bulgur pilavı," nasıl bir şey, nasıl yapılıyor tarif verebilir misiniz başlıkta?

zenfree 18-04-2011 22:29

Sosisli makarna çok orijinal.:) Deneyeceğim.

Güler 18-04-2011 22:32

1 Eklenti(ler)
Ben de yarın pişireceğim makarnanın içinde bu güzel figürleri kullanacağım.

Ellerinize sağlık. İlk defa pancarlı makarna yiyeceğim. Ispanaklısı çok güzel olmuştu.


trida 18-04-2011 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 788278)
Sosisli makarnaya ne dersiniz?

Ben de yapıyorum bu şekilde, bizim çocuklar da bayılıyor. Süzdükten sonra bir parça tereyağ veya z.yağ ile çevirdiğinizde çok daha lezzetli oluyor.

Sevgi Durul 18-04-2011 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 788292)
Sevgili SDurul, İlk defa duyuyorum " Çakşırlı bulgur pilavı," nasıl bir şey, nasıl yapılıyor tarif verebilir misiniz başlıkta?

Sevgili Güler Hanım, bu mevsimde burada köylüler ormandan bir ot toplayıp getirip satıyorlar. Çok şifalı bir otmuş. Eşim hafta sonu almış, bugün pilavını yaptım.

Burada asıl çaşır diyorlar. Çaşırın a sı uzatılarak söyleniyor. Ben bunu ağaçlar.net'te sorarım, deyince eşim; burada öyle söylenildiğine bakma, asıl adı çakşır dedi. Fotoğrafını çektim, bu bitkinin adı nedir bölümünde sorup aslını öğrenecem.

Renkli makarnalarınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

sebnem&mircan 18-04-2011 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 788278)
Sosisli makarnaya ne dersiniz?

Eklenti 204215

Bende yaparim bunu buyuk oglum (4 yas) bayilir bu makarnaya. her gun pisirsem her gun yer.

Eksili enginar corbasi
Mantarli et sote
Bulgur pilavi
Cacik

Aslinda zeytinyagli enginar olucakti ama elektirikli ocakta kisik ates pisirilmesi hep dibi tutmus yemeklerle son buldugundan,ya da benim beceriksizligim diyelim son anda atmasyon ama leziz bir corbaya donuverdi :)

hozat 18-04-2011 23:46

2 Eklenti(ler)
Halâ Bodrum'dayım ve Ege yemeklerini soframdan eksik etmiyorum.

Keşkek,(tavuk etli)

Taze bakla kızartması (yeni öğrendim)
sarmısaklı yoğurt
Kuru incir tatlısı


iki yemeği de ilk defa denedim çok güzel oldu, çok beğenildi.

Keşkek
Eklenti 204245

taze bakla kızartması
Eklenti 204246

sebnem&mircan 19-04-2011 01:13

Sevgili hozat ordan bakinca bakla gibi gozuksede burdan bakinca hamsi gibi gorunuyo :))
Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da baklasini ilk defa gordum. Tarifini yazarsaniz bunuda denemek isterim. Sanirim sarimsakli yogurt bakla icin

Mine Pakkaner 19-04-2011 01:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan (Mesaj 788384)
...
Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da...

E, sebze yemeklerinde anlatın o zaman, ben bilmiyorum örneğin :)

Benim menüm şöyleydi;
Tarhana çorbası,
Sucuklu kuru fasulye,
Bulgur pilavı,
Karnıbahar kızartması,
Tahin helvası.

tamaşa 20-04-2011 11:36

Sayın hozat ,baklaları yumurtaya bulayıp da mı kızarttınız?:confused:

lalebruli 20-04-2011 15:33

Taze bakla burada bulamiyorum, pisirenleri esefle kiniyorum... Saka saka, hepinize afiyet olsun. Bakla benim seneye ekilecekler listemde, taze ic bakla buluyorum da citir citir olani bahcemden gelmezse bulamam.

Sn Hozat, keskek hanidir aklimda, bir firsatini bulup yapsam diyordum artik farz oldu. Keskek, pilav nohut bu haftanin olmazsa olmazlarindan...

Kocam hala rejimde, 5 kilo verdi, biz az ceside devam...

Kozlenmis patlican salatasi
Soya soslu tofu (dilimlenmis tofu hafif yagda kizartilir, tabakta uzerine soya sos dokulur.)
Marul salatasi.

ankdemir 20-04-2011 15:48

Hozat, keşkeği nasıl yaptınız?
Hep duyuyorum ama hiç tatmadım. Merak ediyorum tadını ve yapılışını...

aer 20-04-2011 18:22

Bu gün evdeyim ve menüm şöyle;
1- Şehriye çorbası
2- Hodan (kaldirek, ispit) yaprağı sarması (bulgurlu)
3- Yoğurtlu semizotu
4- Fırında sebze kızartması

Mine Pakkaner 20-04-2011 18:46

Mantar çorbası,
Karnıyarık,
Pilav,
Zeytinyağlı ayşekadın fasulye,
Brokoli salatası yaptım.

Geçen gün mantar çorbası, brokoli salatası ve karnıyarık- pilav fikrini siz sevgili arkadaşlarımdan almıştım, ancak yeni uyguladım :)

Master şef programında krem brüle yaptılar, tarifi kaçırdım. Akşam tekrarını verirse alacağım ve acilen yapacağım :)

Güler 20-04-2011 19:18

Master şef programı Türkiye'de yapılan mı?
Home TV. de olanı zevkle seyrediyorum ama bir defa Türkiye'de şef ahçı seçimini seyrettim, inanın dengem bozuldu.
Hayatımda böyle hakaret içeren bir program seyretmedim; yapılan yemeği olduğu gibi eviyeye boşaltmak, yemeğin tuzuna baktı diye eliyle kaşığa vurma, senin kafan basmıyor mu, anlamıyor musun? gibi hakaret içeren sözler.
İçimden al tavayı indir kafasına diye geçti. İnanın ben olsam böyle yapardım.
İnsan bilmiyor olabilir, bir şeyi yanlış yapar ama böyle yaptı diye bunca hakaret edilir mi?
Saygısızlığın dik alâsı. Programı seyretmek bile beni boğuyor. Boşver Allahaşkına.
(Biliyorum sayın malina bu serzenişin yeri burası değil diyecek ama kusura bakmasın kendimi tutamadım. :))

Günümüz yolda geçti. Yolda da İskender yemiştik. O yüzden akşam için hafif kahvaltıyı tercih ettik.

Mine Pakkaner 20-04-2011 21:22

Master şefte bir ders bölümü var bir de yarışma. Yarışma kısmını benim de sinirim kaldırmıyor ama ders bölümleri gerçekten güzel.

lalebruli 20-04-2011 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 786526)
Yemeklik bezelye: Pisum sativum ssp. sativum .

Cok tesekkur ederim Mine Hanim. Ingiliz bezelyesi diye geciyormus, onun bir alt cesitlerinden bir-iki tanesini ekip deneyecegim seneye...
Ebru

Nergis 20-04-2011 21:44

Sayın Hozat,
Bakla kızartmasını yaparken, önceden haşlanıyormu?

Bugünkü yemek listemiz;

Karalahana sarması
Yoğurt
Tarhana çorbası
Sarmaşık otu kavurması

Karalahana sarmasını ilk defa yaptım. Bitkisiylede ilk defa tanışmış olduk böylece...

Hangi kanalda tam bilemiyorum fakat Soframız diye bir yemek programında yöresel ev yemekleri ev hanımları tarafından anlatılıyor.

acemifüsun 20-04-2011 21:54

Kıymalı, yoğurtlu makarna
Zeytinyağlı, pirinçli semizotu yemeği

(Güler hanıma katılıyorum, Master şef proğramının yarışma kısmını benim de sinirlerim kaldırmıyor, seyredemiyorum. Elleri ceplerinde, devamlı yarışmacıları aşağılayan master şefler(miş).)

Mine hanımcığım krem brüle'ye internette baktım, Oktay ustanın tarifi de var. Yıllardır Krem karamel olarak adını biliyordum. Demek zamanla adı değişmiş.

Mine Pakkaner 20-04-2011 22:21

Ah, diyorsunuz ki birinin şekeri altta, birinin üstte :))

hozat 20-04-2011 22:44

İlginize teşekkür ederim,

sevgili ankdemir, bende keşkeği yeni öğrendim sayılır, bu ikinci uygulamam.

Gerçekten güzel oldu.Biraz uğraştırıyor ama sonuç memnun edici.
Ege'de düğün yemeği olarak yapılıyor.

tarifini forumun yemek sayfasına yazayım oradan takip edin.
sevgilerimle


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025