agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

Mine Pakkaner 08-04-2011 23:00

Mücverini yapıyorum ama böreğini bilmiyorum. Karnıbahar Yemekleri başlığında tarif etseniz de öğrensek :)

malina 09-04-2011 00:34

Derin dondurucuyu işlevsel kullanmak, acil yemek yapma süresini çok kısaltıyor.
Yararlanıyor musunuz?

lalebruli 09-04-2011 01:10

menu
 
Ben dun Peynirli borek yaptim , yaninda cay ve yogurtla yedik.
Bugun bu saatten sonra yemek yapamayacagimi fark ettigim icin sandvice talimiz:)
Ben de genelde yemek kitaplarimi (zaten topu topu 2-3 taneler, Oktay usta ve Leman Cilizoglu) gozden gecirirken "Aa bu ne kolay bir yemekti, neden uzun suredir yapmamistim, dur sunu da haftaya deneyeyim " derken elimde bir liste olusuyor. Buzdolabinin ustune asip canim istedikce, aklima geldikce yapiyorum.

Aslinda canim cok kizartma istiyor ama oglum ne patates ne patlican kizartmasi yer, kocam da rejimde.

Yarin kararliyim taze bakla-enginar yapip, yanina da sutlac konduracagim...

MeyveliTepe 09-04-2011 01:34

Bezelye, barbunya, haşlanarak dondurulmuş nohut, rendelenmiş sakız kabak, sonbaharda kesilen bildik bir hayvandan birer yemeklik hazırlanmış muhtelif et ve evde çekilmiş kıyma (bir sene yetiyor), 15-20 iri uskumru (palamutlar yeni bitti), kıyılarak doldurulmuş kırmızı etli tatlı biberler, sap kerevizler (hoş tazesi de her daim var), kurutulmuş domates, konserve edilmiş domates sosları, insanın kulağından duman çıkartan acı sos, bahçeden köküyle sökülüp içi su dolu bir kapta her daim hazır 3-5 kıvırcık ve taze soğan, beş dakikada nefis salata olabilen brokoliler ve kırmızı lahanalar, yabanisi kültürü pırasalar, brüksel lahanaları (brüksel lahanalı pilavın çok güzel olacağını tahmin etmezdim), son baharda kavanoza girmiş ispir fasulyeleri, ıspanaklar, pazılar her daim canlı, armudun dibindeki ve cevizin altındaki rokalar, saymayı unuttuğum başka bir sürü ot, haftada bir komşunun ineğinden gelen sütten küçük kaplarda mayalanmış ve bir ay bile dursa ekşimeyen yoğurtlar, tereyağı ve süt, komşunun her gün dağa gidip gelen keçilerinden peynir, yine komşunun (şimdilik) kümesinden yumurta. Dışarıda çalışamıyacak kadar berbat bir kış havasında geçen hafta sonunda yapılmış erişte, zeytinlerden yağ, tatlı yapılmaya hazır soyulmuş kestane kabağı, Vakumlanmış kuru hurma, zeytin. Son kavunu geçen hafta kestik. Marketten alınan pirinç, şeker, limon, tuz.

Bunlardan bir şeyler çıkıyor, genelde de doğaçlama oluyor. Bir tek kurufasulye ve barbunyanın önceden planlanması gerekiyor.

Bir de yine bahçede bir iş yoksa ve keyfim yerindeyse fırın muhabbeti oluyor.

Biz bayağı köylü olmuşuz galiba :)

mayısgülü 09-04-2011 07:54

yazın kurutuğum patlıcanlarla kuru patlıcan dolması yaptım tarife uygun olarak ev halkı bayıldı kuru yemekleri sevmezlerdi ama bu harika oldu ben etli yaptım ve suyuna kemik suyu koydum
http://www.facebook.com/note.php?not...86313&comments

Jezebel 09-04-2011 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 782484)
Derin dondurucuyu işlevsel kullanmak, acil yemek yapma süresini çok kısaltıyor.
Yararlanıyor musunuz?


Ben fazlasıyla dondurulmuş gıdalar için kullanıyorum.
Hazır köfteler ve yazın limonlu suda haşlayıp bir yemeklik paketlediğim bamyalarım için,
barbunyalarım için ve çekirdekleri çıkarılmış vişnelerim için:p
Bu icadın varlığına şükrediyorum çünkü 24 saat dondurma yeme şansı veriyor:D
Bazen köy ekmeği de donduruyorum, kocaman köy ekmeğini kim bir hamlede yiyebilir:confused:dörde bölüp,
çeyrek çeyrek çıkarıp çözülmesini bekliyorum.

Mine Pakkaner 09-04-2011 13:04

Dondurucu harika birşey. Ben de et, tavuk balık vs. den başka, çorbalık ve pilavlık olarak et ve tavuk haşlama suyu, buz kalıbında dondurulup paketlenmiş limon suyu küpleri, muhtelif çiğ ve haşlanmış sebze, nohut ve artan yemekleri donduruyorum. Ama aklınızda olsun, pirinç donmaya gelmiyor.

Lalebruli, bakla enginar sütlaç bu ne dayanılmaz menü.

Mayısgülü hiç kuru patlıcan pişirmedim tarife göz atayım.

Bugün kıymalı bezelye pişirdim, üzüm hoşafından vazgeçip kayısı hoşafına çevirdim. Akşama bir de pilav yapacağım.

MİRBE 09-04-2011 13:20

Kemikli et-patates-soğan-sarmısak karışımlı güveç, beyaz pilav (pirinç pilavı), cacık..

Kek yapacağım neli olsun karar veremedim.

Jezebel 09-04-2011 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 782718)
...
Kek yapacağım neli olsun karar veremedim.

Elmalı tarçınlı kek leziz ve hafif oluyor deneyin;)

selis 09-04-2011 15:51

İlk defa kuru patlıcan dolması yapmıştım lastik gibi oldu, içlerini yedik sadece.. Önceden haşlamak gerekiyormuş :p

MİRBE 09-04-2011 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 782720)
Elmalı tarçınlı kek leziz ve hafif oluyor deneyin;)

Yaptım yaaptım zebra kek..Kakao, pekmez, tahin koyarak güzel oldu.

Güler 09-04-2011 21:01

Sayın MeyveliTepe, maşallah sizin de derin dondurucunuz benimkinden aşağı kalmıyor. :)

Çocuklar bana her gelişlerinde takılıyorlar " anne kıtlık mı olacak, savaş mı var" diye.
Halbuki biliyorlar ki biz aklımıza her estiği anda Manyas'a gidiyoruz. Çoğu kez beraberimizde misafir de oluyor.
Gecenin bir yarısında gidince, derin dondurucu imdadımıza yetişiyor.

Ben de, mutlaka kol kürek parça et, balaban fasulye, taze barbunya fasulye, İkea İsveç köftesi bulundururum. Bunlar yasak savar. Yanında bir makarna, bir erişte veya pilav çok iş görür.

Olmazsa olmazım bir de dondurmam ve vişne ile kızılcık sorbem hep vardır.

Yani aniden gelirseniz, korkmayın aç kalmazsınız dostlar. :D


Yarınki menüm.

Cızbız köfte, lor+cevizli erişte, zeytinyağlı enginar.

Güler 09-04-2011 21:06

Sevgili Mine Hanım, ben bu pano işini mutfakta kullandığım gibi genç kızlığımda evde de yapardım.

Doğum günüm yaklaştığında oda kapımın arkasına ihtiyacım olan şeylerin listesini yazardım.
Gerek ev halkı, gerekse yakın arkadaşlarım bütçelerine göre alacaklarını seçer ve yanına işaret koyarlardı ki başkaları aynı şeyi almasınlar.

Hatice Tarhan 09-04-2011 23:34

Ben derin dondurucu da özellikle mantı donduruyorum.İşe gitmediğim gün komşumla birlikte bir gün ona bir gün bana mantı yapıyoruz.Tüm gün yaptığımız için oldukça fazla oluyor yemek yapmak istemediğim günler mantı veya mantılı çorba yapıyorum oldukçada seviliyor,oğlum utanmasa kahvaltıda bile mantı isteyecek.

Güler 10-04-2011 09:15

Sevgili Hatice Tarhan, nohutlu mantı denediniz mi hiç? Tavsiye ederim.
Tam emin değilim ama galiba Mutfak başlığında tarif vermiştim.

Hatice Tarhan 10-04-2011 12:17

Sayın Güler nohutlu mantı denemedim fakat benim yaptığım mantı çorbasındada nohut var.Aşurelik buğday kuşbaşı etle pişiriliyor, içine haşlanmış nohut konulup en son mantı atılıyor,üzerine pul biberli yağ dökülüyor,tavsiye ederim.

Güler 10-04-2011 12:22

4 Eklenti(ler)
Ben yemeklerimi hazırladım, hatta tadlarına bile baktım.

Cızbız köfteyi akşama ilave edeceğim.

Sevgili malina, ıspanaklı erişte hem çok lezzet verdi hem de görselliğini daha hoş yaptı.
Genelde erişteyi lor peyniri ve ceviz ilâvesi ile servis yapardım ama yeşil yeşil ıspanaklı erişte çok güzel durunca sadece ceviz ilavesi yaptım.
İyi ki hepsini almışım, biraz da utandım ama, iyi sükse oldu. Teşekkür ederim.

Ispanaklı Erişte ve Zeytinyağlı Enginar.


acemifüsun 10-04-2011 13:06

Nefis görünüyorlar:) Ellerinize sağlık Güle hanım:)

Birden açıktığımı hissettim:)

cetasule 10-04-2011 13:07

Güler Hanım elinize sağlık Nefis bir görüntü eminimki tadı da enfestir.
Afiyet olsun :)))

loveflower 10-04-2011 13:58

Güler hanım harika görünüyorlar ,afiyet olsun.Şu ıspanaklı eriştenin tarifini istesem ayıp olur mu?Az çok tahmin etmeye çalıştım ama yine de ustasının tarifi eminim daha faydalı olur:)

malina 10-04-2011 15:47

Renkli Makarnalar (ıspanakla, pancar vb)

Güler 11-04-2011 08:57

Benim bu günkü menüm: Banvit kalça şişden tavuk yahni (bol soğanlı), domatesli pilav ve cacık.

TV. saati için de karışık meyve salatası (soğuk, soğuk ne güzel gidiyor, birer koca kase yiyoruz tv. seyrederken.)

arimayam 11-04-2011 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 782428)
Mücverini yapıyorum ama böreğini bilmiyorum. Karnıbahar Yemekleri başlığında tarif etseniz de öğrensek :)

sevgili mine pakkaner isteginiz üzere tarifi ekledim,simdidien afiyet olsun...

sebnem&mircan 11-04-2011 23:59

Mine hanim bu topigi acmaniz gercekten cok iyi olmus. Malum biz ev hanimlari her gun ayni dertten muzdaribiz. Iki yetiskin olunca idare ediliyoda kucuk cocuk olunca her gun ne pisirsem diye dusunmek bazen cok bunaltici oluyor. Boyle bir baslik actiginiz icin sizi tebrik ederim.

Bu aksam bizde mercimek corbasi, kiymali kapuska ve sehriye pilavi, dunden bir tabak kadar beyaz ve karalahana dolmasi eh bide coban salata olduda bitti maasallah :))

umutyolcusu 12-04-2011 10:12

Zeytinyağlı kuru barbunya
Havuçlu bulgur pilavı
Sarımsaklı cacık. olacak bu akşam yemekte inşaallah.

Mine Pakkaner 12-04-2011 11:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 783695)
sevgili mine pakkaner isteginiz üzere tarifi ekledim,simdidien afiyet olsun...

Teşekkürler :)

Mine Pakkaner 12-04-2011 11:26

Tavuk suyuna terbiyeli tel şehriye çorbası,
Kabak kalye,
Bulgur pilavı :)

MİRBE 12-04-2011 15:16

Yoğurt çorbası,
Tavuk kuşbaşı sote,
Şehriyeli pirinç pilavı,
Çoban salata.

Güler 12-04-2011 15:24

Dünden kalanlarla bugün idare ettik.

Yarın, balık bakacağım. Yanına bol yeşil salata ve tahin helvası.
(Helvam da taaa Mersin'den geldi, sevgili Adalet Yağcı, tekrar teşekkür ederim)

hozat 12-04-2011 18:41

Bodrum'dayım,ege yemekleri ağırllıkta oluyor.

Kuzu etli şevketi bostan,
Turp otu salatası,
pilav,eşliğinde taze portakal suyu.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025