![]() |
Hozat, keşkeği nasıl yaptınız?
Hep duyuyorum ama hiç tatmadım. Merak ediyorum tadını ve yapılışını... |
Bu gün evdeyim ve menüm şöyle;
1- Şehriye çorbası 2- Hodan (kaldirek, ispit) yaprağı sarması (bulgurlu) 3- Yoğurtlu semizotu 4- Fırında sebze kızartması |
Mantar çorbası,
Karnıyarık, Pilav, Zeytinyağlı ayşekadın fasulye, Brokoli salatası yaptım. Geçen gün mantar çorbası, brokoli salatası ve karnıyarık- pilav fikrini siz sevgili arkadaşlarımdan almıştım, ancak yeni uyguladım :) Master şef programında krem brüle yaptılar, tarifi kaçırdım. Akşam tekrarını verirse alacağım ve acilen yapacağım :) |
Master şef programı Türkiye'de yapılan mı?
Home TV. de olanı zevkle seyrediyorum ama bir defa Türkiye'de şef ahçı seçimini seyrettim, inanın dengem bozuldu. Hayatımda böyle hakaret içeren bir program seyretmedim; yapılan yemeği olduğu gibi eviyeye boşaltmak, yemeğin tuzuna baktı diye eliyle kaşığa vurma, senin kafan basmıyor mu, anlamıyor musun? gibi hakaret içeren sözler. İçimden al tavayı indir kafasına diye geçti. İnanın ben olsam böyle yapardım. İnsan bilmiyor olabilir, bir şeyi yanlış yapar ama böyle yaptı diye bunca hakaret edilir mi? Saygısızlığın dik alâsı. Programı seyretmek bile beni boğuyor. Boşver Allahaşkına. (Biliyorum sayın malina bu serzenişin yeri burası değil diyecek ama kusura bakmasın kendimi tutamadım. :)) Günümüz yolda geçti. Yolda da İskender yemiştik. O yüzden akşam için hafif kahvaltıyı tercih ettik. |
Master şefte bir ders bölümü var bir de yarışma. Yarışma kısmını benim de sinirim kaldırmıyor ama ders bölümleri gerçekten güzel.
|
Alıntı:
Ebru |
Sayın Hozat,
Bakla kızartmasını yaparken, önceden haşlanıyormu? Bugünkü yemek listemiz; Karalahana sarması Yoğurt Tarhana çorbası Sarmaşık otu kavurması Karalahana sarmasını ilk defa yaptım. Bitkisiylede ilk defa tanışmış olduk böylece... Hangi kanalda tam bilemiyorum fakat Soframız diye bir yemek programında yöresel ev yemekleri ev hanımları tarafından anlatılıyor. |
Kıymalı, yoğurtlu makarna
Zeytinyağlı, pirinçli semizotu yemeği (Güler hanıma katılıyorum, Master şef proğramının yarışma kısmını benim de sinirlerim kaldırmıyor, seyredemiyorum. Elleri ceplerinde, devamlı yarışmacıları aşağılayan master şefler(miş).) Mine hanımcığım krem brüle'ye internette baktım, Oktay ustanın tarifi de var. Yıllardır Krem karamel olarak adını biliyordum. Demek zamanla adı değişmiş. |
Ah, diyorsunuz ki birinin şekeri altta, birinin üstte :))
|
İlginize teşekkür ederim,
sevgili ankdemir, bende keşkeği yeni öğrendim sayılır, bu ikinci uygulamam. Gerçekten güzel oldu.Biraz uğraştırıyor ama sonuç memnun edici. Ege'de düğün yemeği olarak yapılıyor. tarifini forumun yemek sayfasına yazayım oradan takip edin. sevgilerimle |
Fırında patates ve tepsi köftesi,
Z.yağlı pırasa, cacık, Revani. |
Sakala çarpan çorbası ve patlıcan yemeği ;)
|
Mercimek çorbası,
Ciğer sarma, Bol soğanlı karışık salata, Meyve |
Beyaz peynirli Spagetti Kabagi
Balik fileto Salata |
Tavuk sinitzel
Makarna Salata |
-Kuzu İncik
-Pilav Kuzu İnciğin yapımı çok basit. Bildiğiniz herhangi bir sulu yemek mantığında pişirilir. Soğan kuşbaşı doğranır, inciklerle beraber kavrulur. Domates salçası ilave edilip, tane karabiber, (istenirse defne yaprağı) etleri geçmeyecek ölçüde su eklenip pişirilmeye bırakılır. Etler lokum olmaya yakın ufak boyda patateslerin kabuğu soyulup bütün halde yemeğe eklenir. Patatesler pişince yemek hazırdır. Püf noktası suyunun çok konulmaması ve sos gibi hafif yoğun kıvamda olmasıdır. |
Alıntı:
Bu sene spagetti kabak tohumu aldım. Fide haline getirdim. Yemek olarak nasıl hazırladığınızın tarifini verebilir misiniz? Teşekkürler. |
Zeytinyağlı iç bakla,
Etli terbiyeli enginar, Sütlaç. |
Alıntı:
2-4 kilo arasindaki kabagi ortadan ikiye kesin, cekirdeklerini cikarin. (iki-uc yerinden delip direk olarak da pisirebilirsiniz ama biz kesip cekirdeklerini cikardik, firindan alip pisip pismedigini kontrol etmek kolay oluyor.) Duz tepsiyi hafif yaglayip ters bir bicimde kabak yarimlarinizi yerlestirin, firina (190 C)koyun. (Burada kurabiye icin yanmayan parsomen gibi bir kagit var ben onu kullandim tepsi tabanina, yag dahi surmeme gerek kalmadi). 45 dk sonra ters cevirip bir 20 dk daha pisirin. Ben azicik diri severim sebzeleri , siz arzunuza gore daha cok pisirebilirsiniz. Firindan alinca catalla icini cukur bir tabaga alin uzerine kasar rendesi veya beyaz peynir,eksi lor (cokelek?)falan koyarak deneyebilirsiniz. Biz bizim oglan da yesin diye icine azicik kizartilmis sosis te ekleyince yag eklememize gerek kalmadi ama sirf peynirli olursa icine tereyagi veya zeytinyagi da yakisiyor. Bununla ilgili tarifler cok var. (butun kabagi sagdan soldan delip suyun icinde 20-30 dk suda pisirmek, az bir suyla yine delinmis kabagi cam bir kaba koyarak mikrodalgada 12-14 dk pisirmek gibi). Benim her zaman tercihim firindir, ustelik iki yarim halinde kesiginizde icine fircayla zeytinyagli sarimsak (bazi baharatlar vs...) falan da surerek degisiklik yapabilirsiniz. Benim esim rejimde, ben de kiloma dikkat etmek zorundayim o yuzden bizim evde genelde sade pisiyor, sonra icine birseyler ekliyoruz. |
Kuzu incik kapama (marullu)
Pilav Krem karamel. ( köy yumurtası ile de bir başka oluyor) |
Marullu kapamaya bayılırım, bol taze soğan da koyarım, elinize sağlık :)
|
Evet, bol taze soğanın yanında bol da dereotu ilave ediyorum, evdekiler bayılıyor. :)
|
Bugün...
Külbastı, patatesli Çakşırlı bulgur pilavı (teşekkür ederim sevgili S.Durul) cacık. Akşam TV. karşısı için de dondurmalı irmik helvası. |
Etli nohut, pilav, cacık.
|
Fırında çipura patatesli, soğanlı,
Bol yeşil salata, Fırında helva. |
Niyetim etli kurufasulye ve pilav pişirmekti. Yanında da şekerli-zeytinyağlı biber turşusu. Ama Oğuz " onları salı günü pişir de, gittiğinde bana yemek olsun" dediği için şimdilik vaz geçtim.
Etli kabak dolması + yoğurt Fesleğenli makarna komposto |
Karışık dolma,
Z.yağlı taze fasulye, Yoğurt, salata, Dondurma. |
Fırında sebzeli türlü , yoğurt eşliğinde
Zeytinyağlı enginar dolması Salata |
Buğdaylı ayran aşı
Etli taze fasulye Makarna Salata |
Bugün yemek memek yok. Kısmetse yarın yolcuyum o yüzden bu akşam Oğuz'la dışarıda yemek yeriz.
Yemek memek yok dediğime bakmayın siz, gidiyorum diye Oğuz'a etli kuru fasulye, pilav ve zeytinyağlı enginar yapıp dolaba koyacağım. Isıtıp, ısıtıp yer artık. (Ah fıkrası da geldi ama burada da yazılmaz ki) |
Etli Karalahana Sarması
Yoğurt Arpa Şehriye Pilavı |
Alıntı:
"Zengin aile kızı, züğürt sevgilisiyle evlenmek için ailesine diretir. Ailesi " Olmaz kızım, yapamazsın, nasıl yaşayacaksınız, yürümez bu evlilik" dediyse de kızcağız, " biz birbirimizi çok seviyoruz, aşkımız bize yeter" diye direttikçe de diretir. Ailesinin rızası olmayınca da delikanlıya kaçar. İlk günler oğlan tarafının takdığı altınları, bilezikleri satarak çok mutlu yaşarlar. Gün gelir paralar biter. Delikanlı " sevgilim bu böyle olmayacak, ben gidip de iş arayayım" diye evden çıkar. Bütün gün dolaşır ama iş bulamadan akşam üzeri eve döner. Genç karısı da oturdukları eski iki katlı ahşap binanın üst kat penceresinde eşinin dönüşünü beklemektedir. Eşini görünce, koşa koşa aşağıya iner kapıyı açar. Bakar ki eşi üzgün, anlar iş bulamadığını. Hemen eşinin boynuna sarılır, yanaklarından öper, teselli etmeye çalışır; gel canım üzülme, gel sevişelim" der. Güle oynaya sevişirler. Ertesi gün oğlan yine iş bakmaya gider ama yine eli boş döner, kız yine öperek, sevişme teklif eder. Bu durum aşağı yukarı 4-5 gün sürer. Kız yine camda eşini bekler ama her ikisinin de açlık iyice başlarına vurmuştur. Kız bakar ki eşi üzgün bakışlarla geliyor, koşa koşa gider kapıyı açar ama bu sefer boynuna sarılacağına nefes nefes yukarı kata çıkar, trabzanlara biner hooop aşağı kayar.Yine merdivenleri tırmanır, trabzanlara binerek aşağı kayar.Tekrar merdivenlere yönelince kocası şaşkın şaşkın bakışlarla kızın koluna yapışır, " sevgilim ne oldu, aklını mı kaçırdın?" der. Kızcağız gayet sakin bir tavırla," yok hayatım, akşam yemeğini ısıtıyorum" der. |
Oooo, sevgili Müjgan, sizin fıkranız daha güzelmiş. :)
|
Karnıyarık
Pilav cacık |
Yaprak ciğer kızartma
Mikrodalgada pişirilecek olan brokoli salatası Çilek kompostosu Kefirli ekmek:) |
Alıntı:
Karışık etli dolma, Semizotu borani, Cacık. |
Keskek
Pilav etli nohut Dugun de yok su aralar ama benim dugun yemegi yapacagim tuttu... |
Alıntı:
Semizotu yetistirmeyi bir turlu beceremedim, simdi cikanlarin gozune bakiyorum buyusunler diye. Yetisir yetismez boraniyi deneyecegim semizotuyla. Afiyet olsun |
Arpa Şehriye Çorbası(Tavuk suyu)
Fırında tavuk pirzola Pilav Salata |
Hindi but sote
Pilav zeytinyağlı kabak salata |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025