agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

ankdemir 20-04-2011 15:48

Hozat, keşkeği nasıl yaptınız?
Hep duyuyorum ama hiç tatmadım. Merak ediyorum tadını ve yapılışını...

aer 20-04-2011 18:22

Bu gün evdeyim ve menüm şöyle;
1- Şehriye çorbası
2- Hodan (kaldirek, ispit) yaprağı sarması (bulgurlu)
3- Yoğurtlu semizotu
4- Fırında sebze kızartması

Mine Pakkaner 20-04-2011 18:46

Mantar çorbası,
Karnıyarık,
Pilav,
Zeytinyağlı ayşekadın fasulye,
Brokoli salatası yaptım.

Geçen gün mantar çorbası, brokoli salatası ve karnıyarık- pilav fikrini siz sevgili arkadaşlarımdan almıştım, ancak yeni uyguladım :)

Master şef programında krem brüle yaptılar, tarifi kaçırdım. Akşam tekrarını verirse alacağım ve acilen yapacağım :)

Güler 20-04-2011 19:18

Master şef programı Türkiye'de yapılan mı?
Home TV. de olanı zevkle seyrediyorum ama bir defa Türkiye'de şef ahçı seçimini seyrettim, inanın dengem bozuldu.
Hayatımda böyle hakaret içeren bir program seyretmedim; yapılan yemeği olduğu gibi eviyeye boşaltmak, yemeğin tuzuna baktı diye eliyle kaşığa vurma, senin kafan basmıyor mu, anlamıyor musun? gibi hakaret içeren sözler.
İçimden al tavayı indir kafasına diye geçti. İnanın ben olsam böyle yapardım.
İnsan bilmiyor olabilir, bir şeyi yanlış yapar ama böyle yaptı diye bunca hakaret edilir mi?
Saygısızlığın dik alâsı. Programı seyretmek bile beni boğuyor. Boşver Allahaşkına.
(Biliyorum sayın malina bu serzenişin yeri burası değil diyecek ama kusura bakmasın kendimi tutamadım. :))

Günümüz yolda geçti. Yolda da İskender yemiştik. O yüzden akşam için hafif kahvaltıyı tercih ettik.

Mine Pakkaner 20-04-2011 21:22

Master şefte bir ders bölümü var bir de yarışma. Yarışma kısmını benim de sinirim kaldırmıyor ama ders bölümleri gerçekten güzel.

lalebruli 20-04-2011 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 786526)
Yemeklik bezelye: Pisum sativum ssp. sativum .

Cok tesekkur ederim Mine Hanim. Ingiliz bezelyesi diye geciyormus, onun bir alt cesitlerinden bir-iki tanesini ekip deneyecegim seneye...
Ebru

Nergis 20-04-2011 21:44

Sayın Hozat,
Bakla kızartmasını yaparken, önceden haşlanıyormu?

Bugünkü yemek listemiz;

Karalahana sarması
Yoğurt
Tarhana çorbası
Sarmaşık otu kavurması

Karalahana sarmasını ilk defa yaptım. Bitkisiylede ilk defa tanışmış olduk böylece...

Hangi kanalda tam bilemiyorum fakat Soframız diye bir yemek programında yöresel ev yemekleri ev hanımları tarafından anlatılıyor.

acemifüsun 20-04-2011 21:54

Kıymalı, yoğurtlu makarna
Zeytinyağlı, pirinçli semizotu yemeği

(Güler hanıma katılıyorum, Master şef proğramının yarışma kısmını benim de sinirlerim kaldırmıyor, seyredemiyorum. Elleri ceplerinde, devamlı yarışmacıları aşağılayan master şefler(miş).)

Mine hanımcığım krem brüle'ye internette baktım, Oktay ustanın tarifi de var. Yıllardır Krem karamel olarak adını biliyordum. Demek zamanla adı değişmiş.

Mine Pakkaner 20-04-2011 22:21

Ah, diyorsunuz ki birinin şekeri altta, birinin üstte :))

hozat 20-04-2011 22:44

İlginize teşekkür ederim,

sevgili ankdemir, bende keşkeği yeni öğrendim sayılır, bu ikinci uygulamam.

Gerçekten güzel oldu.Biraz uğraştırıyor ama sonuç memnun edici.
Ege'de düğün yemeği olarak yapılıyor.

tarifini forumun yemek sayfasına yazayım oradan takip edin.
sevgilerimle

MİRBE 26-04-2011 15:13

Fırında patates ve tepsi köftesi,
Z.yağlı pırasa,
cacık,
Revani.

Dudi 26-04-2011 15:24

Sakala çarpan çorbası ve patlıcan yemeği ;)

Sevgi Durul 26-04-2011 15:32

Mercimek çorbası,
Ciğer sarma,
Bol soğanlı karışık salata,
Meyve

lalebruli 26-04-2011 16:15

Beyaz peynirli Spagetti Kabagi
Balik fileto
Salata

mandalinci 26-04-2011 18:02

Tavuk sinitzel
Makarna
Salata

limon 26-04-2011 18:55

-Kuzu İncik
-Pilav

Kuzu İnciğin yapımı çok basit. Bildiğiniz herhangi bir sulu yemek mantığında pişirilir. Soğan kuşbaşı doğranır, inciklerle beraber kavrulur. Domates salçası ilave edilip, tane karabiber, (istenirse defne yaprağı) etleri geçmeyecek ölçüde su eklenip pişirilmeye bırakılır. Etler lokum olmaya yakın ufak boyda patateslerin kabuğu soyulup bütün halde yemeğe eklenir. Patatesler pişince yemek hazırdır. Püf noktası suyunun çok konulmaması ve sos gibi hafif yoğun kıvamda olmasıdır.

uzman16 26-04-2011 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli (Mesaj 792557)
Beyaz peynirli Spagetti Kabagi
Balik fileto
Salata

Merhaba,
Bu sene spagetti kabak tohumu aldım. Fide haline getirdim.
Yemek olarak nasıl hazırladığınızın tarifini verebilir misiniz?
Teşekkürler.

Mine Pakkaner 27-04-2011 12:33

Zeytinyağlı iç bakla,
Etli terbiyeli enginar,
Sütlaç.

lalebruli 27-04-2011 16:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 792836)
Merhaba,
Bu sene spagetti kabak tohumu aldım. Fide haline getirdim.
Yemek olarak nasıl hazırladığınızın tarifini verebilir misiniz?
Teşekkürler.

Tabii ki seve seve;
2-4 kilo arasindaki kabagi ortadan ikiye kesin, cekirdeklerini cikarin. (iki-uc yerinden delip direk olarak da pisirebilirsiniz ama biz kesip cekirdeklerini cikardik, firindan alip pisip pismedigini kontrol etmek kolay oluyor.) Duz tepsiyi hafif yaglayip ters bir bicimde kabak yarimlarinizi yerlestirin, firina (190 C)koyun. (Burada kurabiye icin yanmayan parsomen gibi bir kagit var ben onu kullandim tepsi tabanina, yag dahi surmeme gerek kalmadi).
45 dk sonra ters cevirip bir 20 dk daha pisirin. Ben azicik diri severim sebzeleri , siz arzunuza gore daha cok pisirebilirsiniz. Firindan alinca catalla icini cukur bir tabaga alin uzerine kasar rendesi veya beyaz peynir,eksi lor (cokelek?)falan koyarak deneyebilirsiniz.
Biz bizim oglan da yesin diye icine azicik kizartilmis sosis te ekleyince yag eklememize gerek kalmadi ama sirf peynirli olursa icine tereyagi veya zeytinyagi da yakisiyor.

Bununla ilgili tarifler cok var. (butun kabagi sagdan soldan delip suyun icinde 20-30 dk suda pisirmek, az bir suyla yine delinmis kabagi cam bir kaba koyarak mikrodalgada 12-14 dk pisirmek gibi). Benim her zaman tercihim firindir, ustelik iki yarim halinde kesiginizde icine fircayla zeytinyagli sarimsak (bazi baharatlar vs...) falan da surerek degisiklik yapabilirsiniz. Benim esim rejimde, ben de kiloma dikkat etmek zorundayim o yuzden bizim evde genelde sade pisiyor, sonra icine birseyler ekliyoruz.

Güler 27-04-2011 17:45

Kuzu incik kapama (marullu)
Pilav
Krem karamel. ( köy yumurtası ile de bir başka oluyor)

Mine Pakkaner 27-04-2011 18:16

Marullu kapamaya bayılırım, bol taze soğan da koyarım, elinize sağlık :)

Güler 30-04-2011 18:24

Evet, bol taze soğanın yanında bol da dereotu ilave ediyorum, evdekiler bayılıyor. :)

Güler 30-04-2011 18:27

Bugün...
Külbastı, patatesli
Çakşırlı bulgur pilavı (teşekkür ederim sevgili S.Durul)
cacık.

Akşam TV. karşısı için de dondurmalı irmik helvası.

Mine Pakkaner 01-05-2011 12:49

Etli nohut, pilav, cacık.

MİRBE 01-05-2011 12:52

Fırında çipura patatesli, soğanlı,
Bol yeşil salata,
Fırında helva.

Güler 01-05-2011 14:41

Niyetim etli kurufasulye ve pilav pişirmekti. Yanında da şekerli-zeytinyağlı biber turşusu. Ama Oğuz " onları salı günü pişir de, gittiğinde bana yemek olsun" dediği için şimdilik vaz geçtim.

Etli kabak dolması + yoğurt
Fesleğenli makarna
komposto

MİRBE 02-05-2011 12:01

Karışık dolma,
Z.yağlı taze fasulye,
Yoğurt, salata,
Dondurma.

acemifüsun 02-05-2011 19:44

Fırında sebzeli türlü , yoğurt eşliğinde
Zeytinyağlı enginar dolması
Salata

tamaşa 03-05-2011 10:51

Buğdaylı ayran aşı
Etli taze fasulye
Makarna
Salata

Güler 03-05-2011 10:57

Bugün yemek memek yok. Kısmetse yarın yolcuyum o yüzden bu akşam Oğuz'la dışarıda yemek yeriz.

Yemek memek yok dediğime bakmayın siz, gidiyorum diye Oğuz'a etli kuru fasulye, pilav ve zeytinyağlı enginar yapıp dolaba koyacağım.
Isıtıp, ısıtıp yer artık.
(Ah fıkrası da geldi ama burada da yazılmaz ki)

bettyycim 03-05-2011 11:00

Etli Karalahana Sarması
Yoğurt
Arpa Şehriye Pilavı

Müjgan 03-05-2011 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 796987)
Bugün yemek memek yok. Kısmetse yarın yolcuyum o yüzden bu akşam Oğuz'la dışarıda yemek yeriz.

Yemek memek yok dediğime bakmayın siz, gidiyorum diye Oğuz'a etli kuru fasulye, pilav ve zeytinyağlı enginar yapıp dolaba koyacağım.
Isıtıp, ısıtıp yer artık.
(Ah fıkrası da geldi ama burada da yazılmaz ki)

Sizin fıkranız neydi bilmiyorum ama benim aklıma geliveren fıkrayı yazayım. Buraya sizin fıkranız kadar olmasa da uyacağını düşünüyorum.:D

"Zengin aile kızı, züğürt sevgilisiyle evlenmek için ailesine diretir.
Ailesi " Olmaz kızım, yapamazsın, nasıl yaşayacaksınız, yürümez bu evlilik" dediyse de kızcağız, " biz birbirimizi çok seviyoruz, aşkımız bize yeter" diye direttikçe de diretir.
Ailesinin rızası olmayınca da delikanlıya kaçar. İlk günler oğlan tarafının takdığı altınları, bilezikleri satarak çok mutlu yaşarlar.
Gün gelir paralar biter.
Delikanlı " sevgilim bu böyle olmayacak, ben gidip de iş arayayım" diye evden çıkar. Bütün gün dolaşır ama iş bulamadan akşam üzeri eve döner.
Genç karısı da oturdukları eski iki katlı ahşap binanın üst kat penceresinde eşinin dönüşünü beklemektedir.
Eşini görünce, koşa koşa aşağıya iner kapıyı açar. Bakar ki eşi üzgün, anlar iş bulamadığını.
Hemen eşinin boynuna sarılır, yanaklarından öper, teselli etmeye çalışır; gel canım üzülme, gel sevişelim" der.
Güle oynaya sevişirler.
Ertesi gün oğlan yine iş bakmaya gider ama yine eli boş döner, kız yine öperek, sevişme teklif eder. Bu durum aşağı yukarı 4-5 gün sürer.

Kız yine camda eşini bekler ama her ikisinin de açlık iyice başlarına vurmuştur.
Kız bakar ki eşi üzgün bakışlarla geliyor, koşa koşa gider kapıyı açar ama bu sefer boynuna sarılacağına nefes nefes yukarı kata çıkar, trabzanlara biner hooop aşağı kayar.Yine merdivenleri tırmanır, trabzanlara binerek aşağı kayar.Tekrar merdivenlere yönelince kocası şaşkın şaşkın bakışlarla kızın koluna yapışır, " sevgilim ne oldu, aklını mı kaçırdın?" der.
Kızcağız gayet sakin bir tavırla," yok hayatım, akşam yemeğini ısıtıyorum" der.

Güler 03-05-2011 12:49

Oooo, sevgili Müjgan, sizin fıkranız daha güzelmiş. :)

CEBECİ 03-05-2011 14:17

Karnıyarık
Pilav
cacık

Müjgan 04-05-2011 09:04

Yaprak ciğer kızartma
Mikrodalgada pişirilecek olan brokoli salatası
Çilek kompostosu
Kefirli ekmek:)

Mine Pakkaner 06-05-2011 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 797671)
...
Kefirli ekmek:)

Çok enteresan kefirin tadını sevmem ama ekmeği güzel mayalıyor olabilir.

Karışık etli dolma,
Semizotu borani,
Cacık.

lalebruli 06-05-2011 16:10

Keskek
Pilav
etli nohut

Dugun de yok su aralar ama benim dugun yemegi yapacagim tuttu...

lalebruli 06-05-2011 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 799166)
Çok enteresan kefirin tadını sevmem ama ekmeği güzel mayalıyor olabilir.

Karışık etli dolma,
Semizotu borani,
Cacık.

Cok saglikli bir menu, aklim kaldi.
Semizotu yetistirmeyi bir turlu beceremedim, simdi cikanlarin gozune bakiyorum buyusunler diye. Yetisir yetismez boraniyi deneyecegim semizotuyla.
Afiyet olsun

CEBECİ 10-05-2011 16:04

Arpa Şehriye Çorbası(Tavuk suyu)
Fırında tavuk pirzola
Pilav
Salata

mandalinci 10-05-2011 18:00

Hindi but sote
Pilav
zeytinyağlı kabak
salata

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025