![]() |
Enginar pişirmeyle ilgili bilgileri taşıdım:
Enginar Yemekleri Arkadaşlar buraya sadece yemek isimlerini yazın. Enginar pişirecek kişi gider Enginar Yemekleri başlığına bakar, buraya bakmaz ki :) |
Sayin Guler hanimin yaptigi enfes gorunumlu enginari burada gormesem inanin unutmus gitmistim. Malum Turkiye'de semt pazarlarinda mevsimi geldikce gormek mumkun, burada ise gozden irak olan agizdan da irak oluveriyor :) Acikcasi resmi gorunce arastirmak yerine gercek yapan kisiye sormak daha cazip geldi:o
|
Ben de tam bunu diyorum :)
Kendinize müslüman olmayın, başkalarına da fayda sağlayacak biçimde düşünmeliyiz :) |
Konunun üzerinden zaman geçti ama derin dondurucuya aklına eseni koyanlardanım.. Artan yemeklerden tutun da kuru-taze sebzeler, meyvelere kadar.. Tek cesaret edemediğim yiyecek BALIK.. Pişirip dondurucuya attıktan sonra istediği zaman ısıtıp yiyenleri duyuyorum..Çok seviyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum
|
Mısır unlu Mercan balığı kızartma,
Marul-roka salatası, Tahin helvası. |
Mantar corbasi,
Firinda besamel soslu, tavuklu ispanak (sarimsakli yogurtla harika oluyor) Makarna |
Alıntı:
Haklısınız, özür dilerim. Bu arada ıspanaklı plakalardan almadığıma pişman oldum, çok güzel bir şey öğrendim. Eğer varsa o plakalardan rica edeceğim. |
Elbasan tavası,
salata, zeytinyağlı enginar dolması. |
Alıntı:
|
-Kıymalı Sultani Bezelye
-Şehriyeli pirinç pilavı -Ev yapımı yoğurtla cacık -İç baklalı zeytinyağlı enginar -Meyvesi çok bol, çilekli limon aromalı pasta Pazara gitmeyi çok severim. Size haftalık pazar raporu yazayım. :) Tazecik sebzeler, otlar, meyveler... Hele yöresel pazarların keyfi bambaşka olur. Çeşit çeşit peynirler, bizim tarafta (Ege tarafında) zeytinyağlar-zeytinler, bahçeden yeni sökülmüş yeşillikler... Şu sıra bizim pazara çiçekçiler ve tohumcular da gelmeye başladı. Tohumları çay bardağıyla ölçerek veriyorlar. Dün pazarda en çok satılan ürünler Enginar, İç Bakla, Çilekti. Sultani Bezelye bu hafta tezgahlardaydı. Taze baklanın son günleriymiş diyorlar. (Ben Onların yalancısıyım) Kaşık Marullar bu hafta çok güzeldi. |
Alıntı:
|
Bugün idare ettik.
Yarın ne pişirmeli, ne pişirmeli diye kafa yordum. Ve işin kolayına kaçtım. Kıymalı taze patates Pirinç Pilavı Öncesinde de ya mantar çorbası ya da yayla çorbası. |
Ekşili köfte
Yumurtalı ıspanak Taze soğan ve yoğurt Domates ve kekikli makarna Sütlaç |
Avakadolu enginar pişiren yok mu? :)
|
Alıntı:
Ben de bunları pişirdim; Tarhana çorbası, Fırında sebzeli beşamelli tavuk, Sade pirinç pilavı, Zeytinyağlı semizotu boranisi, Meyveli krema. Ayrıca 3 kilo sütten de yoğurt mayaladım. Arkadaşımın çiftliğinden 5 kilo günlük süt gelmişti. Yoğurt ve krema yaparak değerlendirdim. |
Koftenin yanina ne yapsam diyordum ki Limon'un listesi imdadima yetisti.
Izgara kofte Cacik Sehriyeli pirinc pilavi. Fava'yi bir orduya yetecek kadar yapmisim hala bitmedi. Turkiye'deki bezelye cinsinin Ingilizcesini (veya latincesini) bilen var mi? Buradakiler tatli bezelye diye geciyor, tadi nerdeyse misir gibi. Zeytinyagli yemegini yaptigimda tadi yakismiyor. |
Dün akşam, ıspanak yatağında, hindi kuşbaşı sote. Makarna ile servis yaptım.
Çok beğenildi. (bildiğimiz ıspanak yemeği ama yağsız, kıymasız) |
Arkadaşlar, bahsettiğiniz yemekler, başlığımızda tarif edilmemişse yazmanız gerekir. Boşu boşuna ağzımız sulanmasın.
|
Meyveli krema tarifi burada
|
Avakadolu Enginar tarifi burada :)
|
Ispanak mevsimi bitmeden, bu yöntemle yeşil rengini koruyarak pişirmeyi henüz denemediyseniz, ihmal etmeyin...
Güllaç'ı sadece Ramazanda yemiyorsunuzdur umarım. Acil tatlı için en pratik olanlardan biri :) |
Alıntı:
|
Tas kebabı,
Bulgur pilavı, Z.yağlı barbunya, Cacık, Salata, ilerleyen saatlerde dondurma. |
Mercimek çorba
Zeytinyağlı enginar dolma (hazırlandı, akşama pişecek) Yoğurt %70 kakaolu bitter çikolata, yanında portakal dilimleri. |
Şehriye çorbası,
Tavuk incik patatesli, Z.yağlı pırasa, |
İstanbul'da yağışlı ve bir o kadarda soğuk hava var.
Sıcak bir çorba iyi olur. Kremalı domates çorbası Patlıcan oturtma kuşbaşı etli Bademli pirinç pilavı elma kompostosu. |
1 Eklenti(ler)
|
Mercimek çorbası,
Zeytinyağlı barbunya, Çakşırlı bulgur pilavı, Erik kompostosu. |
Alıntı:
|
Sevgili SDurul, İlk defa duyuyorum " Çakşırlı bulgur pilavı," nasıl bir şey, nasıl yapılıyor tarif verebilir misiniz başlıkta?
|
Sosisli makarna çok orijinal.:) Deneyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de yarın pişireceğim makarnanın içinde bu güzel figürleri kullanacağım.
Ellerinize sağlık. İlk defa pancarlı makarna yiyeceğim. Ispanaklısı çok güzel olmuştu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Burada asıl çaşır diyorlar. Çaşırın a sı uzatılarak söyleniyor. Ben bunu ağaçlar.net'te sorarım, deyince eşim; burada öyle söylenildiğine bakma, asıl adı çakşır dedi. Fotoğrafını çektim, bu bitkinin adı nedir bölümünde sorup aslını öğrenecem. Renkli makarnalarınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. |
Alıntı:
Eksili enginar corbasi Mantarli et sote Bulgur pilavi Cacik Aslinda zeytinyagli enginar olucakti ama elektirikli ocakta kisik ates pisirilmesi hep dibi tutmus yemeklerle son buldugundan,ya da benim beceriksizligim diyelim son anda atmasyon ama leziz bir corbaya donuverdi :) |
2 Eklenti(ler)
Halâ Bodrum'dayım ve Ege yemeklerini soframdan eksik etmiyorum.
Keşkek,(tavuk etli) Taze bakla kızartması (yeni öğrendim) sarmısaklı yoğurt Kuru incir tatlısı iki yemeği de ilk defa denedim çok güzel oldu, çok beğenildi. Keşkek Eklenti 204245 taze bakla kızartması Eklenti 204246 |
Sevgili hozat ordan bakinca bakla gibi gozuksede burdan bakinca hamsi gibi gorunuyo :))
Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da baklasini ilk defa gordum. Tarifini yazarsaniz bunuda denemek isterim. Sanirim sarimsakli yogurt bakla icin |
Alıntı:
Benim menüm şöyleydi; Tarhana çorbası, Sucuklu kuru fasulye, Bulgur pilavı, Karnıbahar kızartması, Tahin helvası. |
Sayın hozat ,baklaları yumurtaya bulayıp da mı kızarttınız?:confused:
|
Taze bakla burada bulamiyorum, pisirenleri esefle kiniyorum... Saka saka, hepinize afiyet olsun. Bakla benim seneye ekilecekler listemde, taze ic bakla buluyorum da citir citir olani bahcemden gelmezse bulamam.
Sn Hozat, keskek hanidir aklimda, bir firsatini bulup yapsam diyordum artik farz oldu. Keskek, pilav nohut bu haftanin olmazsa olmazlarindan... Kocam hala rejimde, 5 kilo verdi, biz az ceside devam... Kozlenmis patlican salatasi Soya soslu tofu (dilimlenmis tofu hafif yagda kizartilir, tabakta uzerine soya sos dokulur.) Marul salatasi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025