![]() |
Mutfak bölümüne çeki düzen verelim mi?
Alıntı:
Sizce de uygunsa, alt kategorileri belirlemek gerekecek. Ama çok abartmamak, yakın olanları aynı kategoride toplamak gerek...
|
Bitkilerle alakası yok ama bence ****** et yemekleri eksikliği var.
|
2. Meyveli tatlar
3. Bakliyat yemekleri |
Reçeller / Şuruplar
|
Zeytinyağlılar, salatalar, soslar.
|
Çorbaları unutmuşum.
|
Deniz ürünleri de koyma şansımız var mı?
Bu durumda kümes hayvanları, tavuk ta gücenir.... |
Hamurişleri...
|
Yöresel yemekler, osmanlı mutfağı ve dünya mutfağı gibi bölümlerde hoş olur.
|
Aperatifler, içecekler, kahvaltılıklar...Bence mutfakla ilgili herşey olsun...Çok sevdiğim 2 şey en sevdiğim forumda biraraya gelsin, yipppuu :D
|
1. Sebze yemekleri,
2. Et yemekleri, 3. Balık yemekleri 4. Diğerleri Bence bu sınıflamaya hepsi girer. |
İçecekler de olmalı.
|
Mezeler, salçalar, kurutulmuş yiyecekler, konserveler, turşular...
|
Forumun Mutfak: otlar, sebzeler, meyveler bolumunu basliklar halinde tek tek inceledim... (Herhangi bir yemek sitesiyle boy olcusebilecek bir dolulukta oldugunu gordum...) Olasi yemek tarifler neler olabilir onlari dusundum; ortaya soyle bir siralama cikardim..
Corbalar Salatalar Mezeler Soslar Sebze yemekleri Dolma ve sarmalar Zeytinyagli yemekler Kirmizi Etli yemekler Tavuk yemekleri Kebaplar-izgaralar Kofteler Sakatatlar Deniz Urunleri Yumurta agirlikli yemekler Plilavlar Makarnalar Tatli Hamur isleri-kurabiyeler-kekler Tuzlu Hamur isleri-borekler=Ekmekler Sutlu tatlilar Yas pastalar Diger tatlilar Receller-marmelatlar Tursular Alkollu icecekler Alkolsuz icecekler Yoreye gore (Yoresel) yemekler Bir ana kategori olusturup alt bolumlere de bolebiliriz. Ornegin: A-Hamur Isleri a- Biskuviler-Kurabiyeler-kekler b- Borekler- pogacalar c- Ekmekler |
Dedem çok güzel olmuş yaptıgınız sınıflandırma
|
Günaydın herkese!
Bence "Özgün Denemeler" diye ayrı bir bölüm olsa ve orada, türü farketmeden, üyelerin sadece kendilerinin geliştirdiği, tercihen balkon ya da bahçelerinden gelenlerle hazırladığı tarifler yer alsa güzel olurdu. |
GÜnaydınlar,
Bence listeye 'pratik Bilgiler' başlığıda eklenmeli.( Evet doğru tahmin, en çok bu başlığa ihtiyacım var:) |
Liste çok uzundu, benzerlerini bir arada topladım.
Bir yemek hem sebze yemeği, hem yöresel özellik taşıyorsa konu adına parantez içinde (yöresel) ibaresi eklenebilir. Dünya mutfağından bir sebze yemeği ise yine aynı şeyi yapabiliriz. Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler Mutfak Aletleri Kışlıklar, konserveler Aperatifler Çorbalar İçecekler Sebze Yemekleri Et Yemekleri Tavuk Yemekleri Balık Yemekleri Kuru Bakliyat Pilav, Makarna Salatalar Hamur işleri Tatlılar Diğerleri ---------------------- Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri Kışlıklar, Konserveler, Reçeller Aperatifler, Çorbalar İçecekler Sebze Yemekleri Et, Tavuk, Balık Yemekleri Kuru Bakliyat Pilav, Makarna Salatalar Hamur işleri, Tatlılar Diğerleri |
Bildiğim gibi mi yapayım? :)
|
Sevgili malina,
Gerçekten zor bir iş... En çok ben anlıyorum sizi... Ben dersime çok çalışmıştım... Evet bu durumda bildiğiniz gibi yapmak kalıyor... :) Kolay gelsin... |
Nasıl oldu da bu başlığı görmedim.
Bence bu başlığa bir de püf noktası diye bir bölüm ilave edelim. Hem soracaklarımızı sorar, hem de bildiğimiz püf noktalarını yazarız. Mesela; kestane kaynatılırken suyuna birkaç damla limon suyu sıkarsanız, iç kabuğu kolay soyulur.... gibi. |
Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
Besin Değerleri, Ölçüler, Püf Noktaları, Mutfak Aletleri Böyle mi yapalım diyorsun? |
Bence ağırlık yöresel yemeklerde olsun.
|
Şöyle daha iyi gibi..
*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri *Kışlıklar, Konserveler, Reçeller *Aperatifler, Çorbalar *İçecekler *Sebze Yemekleri *Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.) *Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.) *Kuru Bakliyat *Pilav, Makarna *Salatalar *Tatlılar *Tuzlular *Özgün Tarifler *Diğerleri Hamur işleri anabaşlığı, Tatlılar-Tuzlular olarak 2'ye ayrılabilir. O kadar çok tatlı tuzlu varki, aradığımızı bulmak kolay olsun.:) Eğer bütün başlıklar, bölünebilecekse daha da güzel tabi.:) Bu listeye *Yöresel Tadlar da eklenmeli bence, ulaşım kolaylığı olur. |
Ha pratik bilgiler olmuş, ha püf noktaları. İkisi de aynı kapıya çıkar. Ama bu kısımda sorularımızı da sorabilmeliyiz.
Bir de alıştığımız tadlar dışında başka tarifler de verebilmeliyiz, mesela; Çin tavuğu, rulo prentan gibi. |
Sn Penelophe listeyi toparlamışa benziyor.
Bence amaca uygun görünüyor... Ama reçelleri ve turşuları ayrı başlıkta mı toplasak?.. Ne dersiniz? |
Dedem, haklısınız, özellikle reçeller son zamanlarda depara kalktı, herşeyin reçeli yapılıyor, aslında şöyle olsa daha iyi olacak gibi.:)
*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri *Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.) *Reçeller *Aperatifler, Çorbalar *İçecekler *Sebze Yemekleri *Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.) *Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.) *Kuru Bakliyat *Pilav, Makarna *Salatalar *Tatlılar *Tuzlular *Özgün Tarifler *Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir) *Diğerleri |
Bende yöresel yemeklere meraklıyım bu konu ağırlıkta olsun.
|
Diğerlerine; alıştığımız tadlar dışındaki tariflerimizi de yazabiliriz.
Peki, sormak istediklerimizi nereye koyacağız? Mesela; benim aklımı takdığım iki olay vardı, birini İstanbul gurubu toplantısında yaptığımız gezide Anadolu Kavağında hallettim, ama diğeri halâ kafamı kurcalıyor. |
Alıntı:
agaclar.net forumun en çok alt kategorisi olan bölümü: Bitki Dünyası 13 alt kategori Mutfak bölümünün, forumun ana amacının önüne geçmesi doğru mu sizce? |
Kategorilere bakınca bu bölüm agaclar.net üyelerinin yetiştirdikleri meyve, sebzelerle yaptıkları yemek vs, ya da yerel sebze yemeklerini paylaşma amacını aşmış görünüyor.
Bence agaclar.net'e kardeş yemek sitesi gerekiyor.:rolleyes: Yeni sitenin üyeleri dışında var olan sitelerden ne farkı olabilir ayrı konu. malina, sizin enerjinizi de bizim kabul ederek, kısıtlı kaynaklarımızın (işgücü, zaman vs) özellikle agaclar/bitkiler bölümüne harcanmasını tercih ederim, diyorum .:rolleyes: |
Alıntı:
*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri *Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.), Reçeller *Aperatifler, Salatalar, Çorbalar *Sebze, Et(Tavuk-koyun-dana-ördek vs.), Deniz Ürünü Yemekleri(Balık, karides, kalamar vs.) *Kuru Bakliyat, Makarna *Tatlılar/Tuzlular *Özgün Tarifler ve Yöresel Tadlar *İçecekler *Diğerleri 9 alt kategori nasıl? |
Bu daha iyi olmuş :)
Yakın bir zamanda düzenlerim :) Alıntı:
Bu bölümde et, sebze, tatlı vs birbirine karışacak. Başlıkta özgün ya da yöresel olduğunu yazıp, ilgili bölüme yazmak daha doğru olacak diye düşünüyorum. |
Deniz ürünleri ve çocuk mönüleri, ve sütlü tatlılar die 3 bölüm ilave edilebilirmi sizce?
http://yoreselgidalar.blogspot.com |
Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri, Besin Değerleri, Ölçüler Kışlıklar, Konserveler, Reçeller Kurutulan, Dondurulan, Konserve Edilen Yiyecekler, Reçel, Marmelat, Turşu Aperatifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar Aperatif, Çorba, Salata, Meze, Sos Sebze Yemekleri Sebze, yabani otlar, Zeytinyagli yemekler Et, Tavuk, Balık Yemekleri Et, Tavuk, Balık, Deniz Ürünleri, Kebap, Izgara, Köfte, Sakatat, Yumurta Kuru Bakliyat Yemekleri, Pilavlar, Makarnalar Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna, Dolma ve sarmalar Hamur işleri, Tatlılar Tatlılar, Kurabiye, Pasta, Kek, Börek, Ekmek İçecekler Sıcak, soğuk, alkollü, alkolsüz içecekler Diğerleri Açıklamaları yazmama yardım eder misiniz? |
Alıntı:
Yöresel yemekler, kaybolan lezzetler ve pratik bilgiler gibi bölümler yeter diye düşünüyorum. Çünkü yemek siteleri bu tarifleri profesyonel olarak video çekimli zaten veriyorlar. Yine de siz bilirsiniz ama bu kadar detaylı bir mutfağa ihtiyaç var mı? Yemek yemeyi seven toplumuz. Bitkilerden çok tariflere bakıp özü ihmal edebiliriz. (Her ne kadar ben de tarifler yazdım ve fotoğrafladımsa da mutfak bölümüne karşı olduğumu belirtmek isterim. Ama illa olacaksa Kaybolan Lezzetler diye bir bölüm olabilir mi? Unutulan, büyüklerimizin yaptığı ve günümüzde pek bilinmeyen tariflerin olacağı.) |
Esasen Ağaçlar Net. profesyonel bir yemek sitesi olmadığına göre, internette zaten yüzlerce örneği olan ve sadece, yemek türlerine göre ayrılmış, standart yemek tariflerinden oluşan bir listenin çok da anlamlı olmadığını düşünüyorum.
Üstelik, halihazırda sitemizdeki yemek tariflerini ve yemek konulu başlıkları incelediğimizde de, daha çok, bir özelliği olan, yöresel, ilginç ya da forum üyesi kişi tarafından denenerek tavsiye edilen özgün tariflere rastlamaktayız. Dolayısıyla, bir yemeğin bakliyat bölümüne mi yoksa sebze bölümüne mi ait olması kadar, hatta onlardan daha çok, söz konusu yemeğin hangi yöreye ait olduğu, tavsiye eden kişi tarafından yapılan özgün katkı olup olmadığı da büyük ilgi çekecektir diye düşünüyorum. Öte yandan, büyük bir bölümü amatör olarak doğayla ilgilenen ve küçük saksılarda, bahçelerde yetiştirdikleri ile yeni denemeler yapmaktan hoşlanan kişilerden oluşan Ağaçlar net üyelerinin de, yemek kitaplarından edinebilecekleri standart tariflere dayanan yemekleri anlatan bir forumdan ziyade; özgün denemeleri, kaybolan lezzetleri, yöresel tarifleri ve konuyla ilgili ilginç bilgileri paylaşan bölümleri daha yararlı bulacaklarını düşünüyorum. Selam ve sevgiler. |
Bence içeçekler kısmına gazlı ve gazsız içecekler. Diğer bölümlere ek olarak Kızartmalar ve Yumurta ile yapılanlar yemekler de eklenebilir diye düşünüyorum. Tabii ki bu da benim fikrim gerçi şu an ki mutfak bölümüne ekledim ama ne olur bilemiyorum.
|
"ağaçlar.net"te bu detayda yemek bölümüne neden ihtiyaç duyuldu, amaç nedir ben başlangıç noktasını bilemiyorum. Ancak böyle bir düzenleme başlıbaşına ayrı bir uğraştır bana göre. Yemek işine girince bunun biteceği yer yoktur. Eksik kalmasın diye herşeyi koymak ister insan. Çaba göstermiş, emek harcamışsınız, ellerinize sağlık.
Görünen şu ki kısa tutalım, az başlık açalım düşüncesiyle, çorbayla salata, aperatiflerle soslar, makarnayla baklagiller, hatta sapla saman, karıştırılmış şimdiden. İsteyen yüzlerce yemek sitesinden yüzlerce yemeğe zaten ulşabilir. Bizim burada, en fazla yöresel, tarifini kolay bulamaycağımız yemekleri anlatmamız yeterli olabilirdi. Anneannelerimizin yaptığı yemekler... Onların usulüyle... Yemek konusu benim gerçekten peşinden koştuğum bir konu; ancak burada bu işi yapmak hele konuları bu şekilde sınıflandırarak yapmak doğru değil; gerekli de değil. Eğer yemek konusunda illaki bir yerlere kendimiz toparlayalım, bizim de arşivimiz olsun istiyorsak, sınıflandırmalar (dedem'in yaptığı gibi) detaylı yapılmalı, ayrı bir site oluşturulmalı ama farklı kulvarlarda koşan iki konu birbirinin altında bu şekilde ezdirilmemelidir. |
Buradaki amaç çok büyük değil, bu nedenle ayrı site de gerekli değil. Yemeği yapanın el altında olduğu ve hemen sorulup cevap alınabileceği bir ortam var. Yenebilecek şeyler üretilirken, yemeğin nasıl yapıldığı konuya uzak değil diye düşünülmüştü... Arada sorunlu sayfalar olabilir, yani sadece kopyalanıp yapıştırılmış sayfalar; onları temizlemek gerekir. Yapış aşamalarının fotoğraflanması ya da hiç olmazsa yemeğin son halinin gösterilmesi istediğimiz ayrıntılar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025