agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Elle yemekten vazgeçmediğiniz yemekler (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/10695.htm)

malina 12-10-2008 11:54

Elle yemekten vazgeçmediğiniz yemekler
 
Menemen...

Çatal kullanınca tadı azalan bir yemek. Kesinlikle elle yenmeli :)

sakagun 12-10-2008 12:20

Kızarmış balık, tavuk, pirzola :)

cybel 12-10-2008 12:32

Zeytin+ekmek+taze soğan.

Ferda Ülkümen 12-10-2008 12:36

Kaş'ta bir lokantanın girişinde bir tabela görmüştüm;

Tavuk, balık, kelle, bunlar yenir elle

üzüm 12-10-2008 12:37

Pizza, kuyu tandır (yannda kuru soğan, başka bir şeye gerek yok)

vayvayvay 12-10-2008 12:52

Kuymak .Hele ki mısır ekmeği ile:)

dubief 12-10-2008 12:54

Kurufasülye ekmek bandıra bandıra :) Kemikli bütün etler.

Filiz 12-10-2008 12:58

Tüm börek çeşitleri, Lahmacun, pide çeşitleri..
Eskişehir'de bir mekan var ismi: beni elinle ye. Heryerde tavuk resimleri konuşma baloncukları tavuklar beni elinle ye diyor. Tabi serviste çatal kaşık bıçak hiçbişi yok :D

vayvayvay 12-10-2008 13:03

Çiğ köfte. Bol acısından:D Not: Canım çekti üüüfff

vayvayvay 12-10-2008 13:05

Midye dolma:)

İklimsiz 12-10-2008 13:18

Sahanda yumurta :)

tolgahann 12-10-2008 13:33

Mesala annemin yaptığı kıymalı gözlemeler.Ben çatal istesemde vermez en fazla peçete.

Adalet Yağcı 12-10-2008 13:35

Merhaba, ne güzel bir başlık açmışsınız...
Tamda benlik olmuş, ben, en çok hafif ılık karnıyarık yemeğini elimle yemeye bayılırım, çok sıcak hoşuma gitmiyor.
Ha...birde bir gün önceden kalmış kuru fasülyeyi elimle yemeyi severim.
Tabi et yemeklerini hep elimle yerim, ızgara türü olanları, tavuk balıkda dahil.
Özellikle et türünde çatal bıçak kullanmayı sevmiyorum, restorantta değilsem eğer.

Penelophe 12-10-2008 19:55

Ekmek banılarak tadı çıkacak yemeklerde çatal, kaşık kullanmaktan hoşlanmıyorum.;)

Sarıları pişmemiş olan sucuklu yumurta, bol sulu menemen, sebzeli saç kavurma.:p

zenfree 12-10-2008 20:00

Piza, lahmacun ve pide elle yenmeli. Ve küçük balıkların hepsi.

Nariel 12-10-2008 20:12

Restoranda bile salatanın sona kalan suyuna elimle ekmek bandırıp yemeye bayılırım :)

Kiraz 12-10-2008 21:23

Zeytinyağlı fasulyenin sona kalan suyuna ekmek banmaya bayılıyorum.

Kızım küçükken inanılmaz iştahsızdı, doktoru yemekleri elimle vermemi söyledi, işe de yaradı. Kendi yemeye başlayınca yanına çatal, kaşığını koyuyordum ama elle yediğinde hiç karışmıyordum.

Oğluma elle yedirmedim, yoksa parmaklarım giderdi herhalde.

Bu konuda çok zaman önce bir yazı okumuştum; parmak uçlarındaki bazı sinirler ya da parmak uçlarımızdaki kabarık bölgenin dudağımıza değmesi yemekten zevk almamızı sağlıyormuş. Eminim bu konuyu bilen ya da benden iyi hatırlayan vardır.

denizakvaryumu 12-10-2008 21:34

Isparta kebabı kesinlikle elle yenir, yanında mutlaka üzüm hoşafı içilir.

Bayramda ellerimle son kez yağlı Isparta kebabı yedim, çünkü bu aydan sonra mayıs ayına kadar Isparta kebabı çıkmaz.

cemo 12-10-2008 21:40

Tokat kebabını elle yemek harikaaa:)) Helede sarımsaklar tırnaklarınızı simsiyah ediyor:))
Elle yemenin keyfi bir başka.

bengi_su 12-10-2008 21:55

Konyada etliekmek elle yenir başka türlüsüde mümkün deildir mangal yaptığımızda kesinlikle elle yerim mangalın üzerinden kapılır o yiycekler bizde:)) saç böreği elle yenir büyük bir keyifle baklavada aslında elle yenir çünkü çatalla parçalanmadan tek parçada yenmesi önerilir daha biçok şey sayabilirim sanırım.:))

Filiz 13-10-2008 10:09

Aklıma geldi içli köfte.

Adalet Yağcı 13-10-2008 10:54

Bir tane daha buldum, Zeytinyağlı dolmalar sarmalar, çatalla yenince hiç zevkli olmaz.

sakagun 13-10-2008 10:57

Hamburger ve patates kızartması. Marul içinde mercimek köftesi.

papatyam 13-10-2008 11:01

Çatal kaşık bir yana da bıçak ile kibar kibar yemeye sinir oluyorum bazı ortamlarda mecbur ama yiyoruz ama genelde bandıra bandıra yemenin tadı hiçbir şeyde yok.

papatyam 13-10-2008 11:02

Bisküvi yi çaya batırıp yemek :)

Step Floribunda 13-10-2008 12:24

Biz Gürcülerin Papa diye bir yemeği vardır. Suyun içine un katılıp pişirilerek yapılan lapa, yayvan bir kaba konur. Ortası havuz gibi açılır ve buraya kızdırılmış tereyağı konur ve kenarlardaki lapadan elle bir parça alınıp, ortadaki tereyeğına batırılıp yenir.

Bu arada siz şimdi, "börk, bu ne biçim yemek" diyebilirsiniz. Mantıken düşününce ben de öyle diyorum fakat aslında çok lezzetlidir. Bu gibi durumlarda mantıken düşünmemek lazım. Zira çiğ köfte de mantıken düşünülünce pek yenecek yemek değil. Adı üstünde çiğ.

Her neyse Gürcü yemeklerinin birçoğu elle yenilir bizim oralarda. Ben beceremesem de...

ebrub 02-11-2008 01:09

Bir Adanalı olarak yazmasam ayıp olurdu, kebap :)

çekirdek 02-11-2008 01:19

Egede yapılan şekildeki, kemik etli bamya.
İlle bayat ekmekle ama. Suyu daha iyi emiyor.
Kemiğin de ucundan tutup iliğini emiyorsunuz.

8ball 27-11-2008 08:34

Kemikli her türlü et,Balık ve pideyi elle yemeye bayılırım :)

edebali 27-11-2008 09:25

Kurufasule ve nohut ekmek banarak elle.

tropikana 27-11-2008 09:40

Izgara bu hele kanat olursa değmeğin keyfime:D

Manolya Çiçeği 27-11-2008 09:52

Bende yumurtanın her türlüsünü elle yemekten hoşlanıyorum.

Minem 27-11-2008 10:29

Kanat, balık, et her türlüsünü elle yemeye bayılıyorum ama tek vazgeçemediğim zeytini elimle yemek :)

habibe 27-11-2008 12:52

Mangalda ise, pirzola ve kanat.
Hamsi, istavrit lüfer, mezgit, palamut balıklarını
Sahanda yumurta çeşitleri
Çiğ köfteyi
Haşlama patates+zeytin+haşlama yumurta+taze soğan dörtlüsü
Sulu yemeklerde salatalarda ekmek banma.
Haşlama kemikli eti ,
el ile yemekten vazgeçemem.

Müjgan 27-11-2008 13:24

Çocukken annem bahçemizde odun ateşinde, saç üzerinde yufka pişirirdi. Bunlar istif edilir, kışın börekte falan kullanılırdı.
Benim en çok sevdiğim de, bulgur pilavı pişer, demlenme işi kat kat serilmiş bu yufkaların içinde yapılırdı. Yerken kaşık değil ama, yufkanın kenarından koparılan parçalar kaşık görevi yapardı. Sonuçta pilav neredeyse elle bile değil, avuçlanarak yenilirdi.
Oturmaya başladıktan sonra, bebek halimizle çatal kaşığa alıştırılan bizler, elle yemeğe bayılırdık. Bakın bir konu ile nerelere gittim, sağol malina:)

petulya 27-11-2008 14:18

Bu ne güzel başlık böyle Malina...
Resteronlarda yerken kimse bakmasa ayıplamasa da şu balığı elimle yesem dediğim çok olmuştur.. Evde ağırladığım konuklarıma zaten sorma bile sormuyorum dalıyorum ellerimle balığa, hatta herkesi elleriyle yemeğe davet ediyorum.
Ama hani şu balığın yanındaki mevsim salatasının tabak altı sosunu elle ekmek bandırarak yemenin tadıda bir başka oluyor yani... Evde bunun için kavga ederiz.

Penelophe 27-11-2008 18:12

Müjgan, bu dediğin yemekten benim de yemişliğim var, o ne mükemmel tad öyle..) Etli bulgur pilavı, kat kat sulanmamış köy yufkası üzerine dökülür sıcakken, pilavın sıcaklığı ve nemiyle yufka hafiften yumuşar ve yufkanın kenarından koparılan parçalar pilava bandırılarak yalan yalana yenir. Ymmmm.:)

muammer74 19-02-2009 14:47

üc parmakla yenmeli

mmenekşe 06-04-2010 10:54

Avcılarda bir kuyu kebabı yapan yer var .Adı Elle'ye.Pardon beşyolda.Adı garip geldi.Gerçekten elle ye demekmiş..

mmenekşe 06-04-2010 10:55

http://www.elleye.com/hakkimizda.htm


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025