![]() |
Elle yemekten vazgeçmediğiniz yemekler
Menemen...
Çatal kullanınca tadı azalan bir yemek. Kesinlikle elle yenmeli :) |
Kızarmış balık, tavuk, pirzola :)
|
Zeytin+ekmek+taze soğan.
|
Kaş'ta bir lokantanın girişinde bir tabela görmüştüm;
Tavuk, balık, kelle, bunlar yenir elle |
Pizza, kuyu tandır (yannda kuru soğan, başka bir şeye gerek yok)
|
Kuymak .Hele ki mısır ekmeği ile:)
|
Kurufasülye ekmek bandıra bandıra :) Kemikli bütün etler.
|
Tüm börek çeşitleri, Lahmacun, pide çeşitleri..
Eskişehir'de bir mekan var ismi: beni elinle ye. Heryerde tavuk resimleri konuşma baloncukları tavuklar beni elinle ye diyor. Tabi serviste çatal kaşık bıçak hiçbişi yok :D |
Çiğ köfte. Bol acısından:D Not: Canım çekti üüüfff
|
Midye dolma:)
|
Sahanda yumurta :)
|
Mesala annemin yaptığı kıymalı gözlemeler.Ben çatal istesemde vermez en fazla peçete.
|
Merhaba, ne güzel bir başlık açmışsınız...
Tamda benlik olmuş, ben, en çok hafif ılık karnıyarık yemeğini elimle yemeye bayılırım, çok sıcak hoşuma gitmiyor. Ha...birde bir gün önceden kalmış kuru fasülyeyi elimle yemeyi severim. Tabi et yemeklerini hep elimle yerim, ızgara türü olanları, tavuk balıkda dahil. Özellikle et türünde çatal bıçak kullanmayı sevmiyorum, restorantta değilsem eğer. |
Ekmek banılarak tadı çıkacak yemeklerde çatal, kaşık kullanmaktan hoşlanmıyorum.;)
Sarıları pişmemiş olan sucuklu yumurta, bol sulu menemen, sebzeli saç kavurma.:p |
Piza, lahmacun ve pide elle yenmeli. Ve küçük balıkların hepsi.
|
Restoranda bile salatanın sona kalan suyuna elimle ekmek bandırıp yemeye bayılırım :)
|
Zeytinyağlı fasulyenin sona kalan suyuna ekmek banmaya bayılıyorum.
Kızım küçükken inanılmaz iştahsızdı, doktoru yemekleri elimle vermemi söyledi, işe de yaradı. Kendi yemeye başlayınca yanına çatal, kaşığını koyuyordum ama elle yediğinde hiç karışmıyordum. Oğluma elle yedirmedim, yoksa parmaklarım giderdi herhalde. Bu konuda çok zaman önce bir yazı okumuştum; parmak uçlarındaki bazı sinirler ya da parmak uçlarımızdaki kabarık bölgenin dudağımıza değmesi yemekten zevk almamızı sağlıyormuş. Eminim bu konuyu bilen ya da benden iyi hatırlayan vardır. |
Isparta kebabı kesinlikle elle yenir, yanında mutlaka üzüm hoşafı içilir.
Bayramda ellerimle son kez yağlı Isparta kebabı yedim, çünkü bu aydan sonra mayıs ayına kadar Isparta kebabı çıkmaz. |
Tokat kebabını elle yemek harikaaa:)) Helede sarımsaklar tırnaklarınızı simsiyah ediyor:))
Elle yemenin keyfi bir başka. |
Konyada etliekmek elle yenir başka türlüsüde mümkün deildir mangal yaptığımızda kesinlikle elle yerim mangalın üzerinden kapılır o yiycekler bizde:)) saç böreği elle yenir büyük bir keyifle baklavada aslında elle yenir çünkü çatalla parçalanmadan tek parçada yenmesi önerilir daha biçok şey sayabilirim sanırım.:))
|
Aklıma geldi içli köfte.
|
Bir tane daha buldum, Zeytinyağlı dolmalar sarmalar, çatalla yenince hiç zevkli olmaz.
|
Hamburger ve patates kızartması. Marul içinde mercimek köftesi.
|
Çatal kaşık bir yana da bıçak ile kibar kibar yemeye sinir oluyorum bazı ortamlarda mecbur ama yiyoruz ama genelde bandıra bandıra yemenin tadı hiçbir şeyde yok.
|
Bisküvi yi çaya batırıp yemek :)
|
Biz Gürcülerin Papa diye bir yemeği vardır. Suyun içine un katılıp pişirilerek yapılan lapa, yayvan bir kaba konur. Ortası havuz gibi açılır ve buraya kızdırılmış tereyağı konur ve kenarlardaki lapadan elle bir parça alınıp, ortadaki tereyeğına batırılıp yenir.
Bu arada siz şimdi, "börk, bu ne biçim yemek" diyebilirsiniz. Mantıken düşününce ben de öyle diyorum fakat aslında çok lezzetlidir. Bu gibi durumlarda mantıken düşünmemek lazım. Zira çiğ köfte de mantıken düşünülünce pek yenecek yemek değil. Adı üstünde çiğ. Her neyse Gürcü yemeklerinin birçoğu elle yenilir bizim oralarda. Ben beceremesem de... |
Bir Adanalı olarak yazmasam ayıp olurdu, kebap :)
|
Egede yapılan şekildeki, kemik etli bamya.
İlle bayat ekmekle ama. Suyu daha iyi emiyor. Kemiğin de ucundan tutup iliğini emiyorsunuz. |
Kemikli her türlü et,Balık ve pideyi elle yemeye bayılırım :)
|
Kurufasule ve nohut ekmek banarak elle.
|
Izgara bu hele kanat olursa değmeğin keyfime:D
|
Bende yumurtanın her türlüsünü elle yemekten hoşlanıyorum.
|
Kanat, balık, et her türlüsünü elle yemeye bayılıyorum ama tek vazgeçemediğim zeytini elimle yemek :)
|
Mangalda ise, pirzola ve kanat.
Hamsi, istavrit lüfer, mezgit, palamut balıklarını Sahanda yumurta çeşitleri Çiğ köfteyi Haşlama patates+zeytin+haşlama yumurta+taze soğan dörtlüsü Sulu yemeklerde salatalarda ekmek banma. Haşlama kemikli eti , el ile yemekten vazgeçemem. |
Çocukken annem bahçemizde odun ateşinde, saç üzerinde yufka pişirirdi. Bunlar istif edilir, kışın börekte falan kullanılırdı.
Benim en çok sevdiğim de, bulgur pilavı pişer, demlenme işi kat kat serilmiş bu yufkaların içinde yapılırdı. Yerken kaşık değil ama, yufkanın kenarından koparılan parçalar kaşık görevi yapardı. Sonuçta pilav neredeyse elle bile değil, avuçlanarak yenilirdi. Oturmaya başladıktan sonra, bebek halimizle çatal kaşığa alıştırılan bizler, elle yemeğe bayılırdık. Bakın bir konu ile nerelere gittim, sağol malina:) |
Bu ne güzel başlık böyle Malina...
Resteronlarda yerken kimse bakmasa ayıplamasa da şu balığı elimle yesem dediğim çok olmuştur.. Evde ağırladığım konuklarıma zaten sorma bile sormuyorum dalıyorum ellerimle balığa, hatta herkesi elleriyle yemeğe davet ediyorum. Ama hani şu balığın yanındaki mevsim salatasının tabak altı sosunu elle ekmek bandırarak yemenin tadıda bir başka oluyor yani... Evde bunun için kavga ederiz. |
Müjgan, bu dediğin yemekten benim de yemişliğim var, o ne mükemmel tad öyle..) Etli bulgur pilavı, kat kat sulanmamış köy yufkası üzerine dökülür sıcakken, pilavın sıcaklığı ve nemiyle yufka hafiften yumuşar ve yufkanın kenarından koparılan parçalar pilava bandırılarak yalan yalana yenir. Ymmmm.:)
|
üc parmakla yenmeli
|
Avcılarda bir kuyu kebabı yapan yer var .Adı Elle'ye.Pardon beşyolda.Adı garip geldi.Gerçekten elle ye demekmiş..
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025