![]() |
Bir araya gelmemesi gereken tatlar
Böyle bir konu açmak bu gün yaşadığım bi olaydan sonra geldi aklıma.
Televizyon izlerken içecek bir şeyler hazırlamak için mutfağa gittim.Gözüme ilk çarpan süt ve ananas oldu.Milkshake yapmak için ikisinide robota koyup bir güzel karıştırdım içerisine birazda vanilya kattım görüntü ve koku muhteşem olmuştu.Ancak tadı muhteşem görüntünün tersine iğrençti.Acı ve hafif ekşiydi, aklıma ilk gelen sütün son kullanma tarihinin geçmiş olabileceğiydi, ama süt kutusunun üzerindeki tarih 4 ay sonrasını gösteriyordu.Sütün tadına sade olarak baktım gayet normaldi.Sonradan ananas ile sütün zıt tatlar olduğunu anladım.Böyle bir olay başakasınında başına gelmesin diye bu konuyu açtım Sizinde bildiğiniz biraraya gelmemesi gereken tatlar varsa bu bölüme yazarmısınız. |
Misal olarak ; salataya limon ekip sonra üzerine sirke eklemek.Bir deneyeyim dedim yiyemedim çok ekşiydi, yani çöpe gitti .
|
Mesala bol karabiberli bir yemeğin hemen ardından kola içmek. (bu çok sık başıma gelir, nedense hep kolayı içtikten sonra aklıma gelir bu)
|
Ben de tuzlu ve tatlının bir arada olmaması gerektiğini düşünürüm.
Mesela meyveli tartlar. Hamura bir ısırık atarsın tuzlu gelir hafiften, derken ağzında şekerli, pişmiş elma tadı, yok yok hiç tarzım değil. Bir de kahvaltıda reçeli, domatesi karışık karışık yiyemem.Önce tuzluları yerim, son olarak bir iki lokma reçel atıştırırım buna da altın vuruş derim, kahvaltımın bittiğini gösterir. Zeytinyağlı yemeklere şeker koyarlar mesela barbunyaya, dolmaya, taze fasulyeye itiraz eden çıkacaktır ama ben yiyemem. Yemek dediğin tuzlu olmalı bence. Bence dedim... |
Değişik bir örnek olacak ama diş fırçaladıktan sonra mandalin yemeyin iğrenç oluyor.
|
Sn.kharel uyarınıza rağmen merak edip denedim gerçektende iğrenç bi tat vede çok soğuk geldi.insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş:)
Sn.berduray bende tatlı ile tuzlu yu karıştırmayı sevmem helede zeytinyağlı dolmaya tarçın konulursa hepten kötü olur bence. |
:)))) İlahi Tolgahann;
Evet tatlı tuzlu olayına bende karışım özellikle balkabağının börek yapımımda iç harç olarak kullanılmasının korkunç bir lezzet olduğunu düşünüyorum. |
Alıntı:
İlk fırsatta deneyeceğim.:)) |
Sn. zenfree bence hiç denemeyin ama banane denicem derseniz yanınızda bir parça ekmek bulundurun.Belkide daha olgun bir mandalina ile denenirse daha olumlu sonuç alınabilir.onuda bu mevsimde bulmak zor.15-20 gün sonra bir deneme daha yapmayı düşünüyorum:)
|
Dün şunu yazıyordum bilgisayarın azizliğine uğradım.
Düğün töreni için Karadeniz'deyiz, önüme sütlaç görünümlü bir şey getirdiler. Salladım kaşığı, tuzlu sütlaç, bu onların sütlü çorbasıymış meğer, yok yok hiç bana göre değil... |
Alıntı:
Sn Kharel, Bir markanın turunçgilli diş macunu var onla fırcalayıp yersenizde aynı etki olurmu acaba ? |
Sn. ilker eroğlu sanırım bunun sebebi diş macunun içerisindeki maddeler yani turunçgilli macundada aynı etki görülür diye düşünüyorum.
|
Yoğurt ile domates ağızda bir daha bunu yapma! dedirten tat bırakıyor. Özellikle yoğurt çorbası.
|
Alıntı:
yoğurt ile domates ;gerçekten ilginç şimdi düşündümde gerçekten kötü olur. |
Dişlerimi fırçaladıktan sonra yediğim her şeyin tadı tuhaf:o
|
Merhaba arkadaşlar;
Başlığı görünce dayanamadım, ben de bir iki şey yazayım istedim. Meselâ kahvaltılarda rafadan yumurta ile salatalığı aynı lokmada bulundurmayın. Bir diğeri; kavun yedikten sonra su içerseniz suyun tadını hiç beğenmeyeceksiniz. Kola içtikten sonra mentollü şeker yutmayın. (Bu öldürücü olabilir) http://www.alperdincer.net/2006/06/1...entos-bombasi/ |
Sn.süleyman koçak kola ile mentollü şekeri ilk defa duydum. Gerçekten çok önemli bir bilgi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
Peynirin yanında ayran çok kötü oluyor bence. Acı bir tat oluşuyor,isteyenler deneyebilir.
Balıkla da domates kötü oluyordu sanırım(ağızda çürük yumurta gibi bir tat bırakıyor), en kısa zamanda tekrar denemem lazım. Ve bence zeytinyağlı dolma ve sarmalara kesinlikle kişniş koyulmamalı! |
Alıntı:
Alıntı:
|
Zeytin ezmesi ile, dövülmüş çitlenbiği karıştırmayın. Çamur gibi oluyor.
Bu ikisini hangi akla hizmet karıştırdın diyenlere verecek cevabım yok :) |
Naneli **** mentollü şeker yiyip üstüne su içincede çok soğuk oluyor:dilli:
Dişmacunu meselesinide biliyorum, o durumda herşeyin tadı çok kötü oluyor:dilli: |
Zaten mentollü şekeri kola dolu bir bardağa atarsanız nasıl bir etki yaptığını gözünüzle görmüş olursunuz. :)
|
Buzz gibi kola içip sonra, üstüne naneli şeker yemek hiç bana göre değil :D
|
Acı yedikten sonra hemen çay içmemeye çalışın, etkisi 2 katına çıkıyor.;)
|
Alıntı:
Sn berduray buna cesaret edemedim ama merak ettiğim bir şey var bol şekerli çaylada aynı etki oluyormu? |
Önemli olan şeker değil, sıcaklık :)
Çay yerine sıcak başka bir şey içmek de aynı etkiyi yapar... |
iyi biliyorum acıdan sonra çay içilmesinin verdiği acıyı :(
|
İşin zevki orda :D :D
|
Bir zamanlar viskiyle çiğköftenin bir araya gelmesini çok eleştirmişlerdi.:)
|
ben rakı ile kolayı denedim mesela onu da tavsiye etmem.
|
Ben de buna rakı+soda, rakı+ayran ilave edebilirim..Tabi böyle seven de vardır ama...
|
Bana göre, Soda ile yapılan ayran da sevimsiz bir tat.
|
Alıntı:
|
Bende bir yerde ayrana soda katılırsa çok daha köpüklü ve lezzetli olucağını okumuştum, herhalde biraz fazla katmış olucam ki iğrenç bir tat oluşmuştu.
|
Kesinlikle hem fikirim Sayın Kharel ;-)
|
Limon ve sirkenin aynı anda kullanılmasının kötü olduğuna katılmıyorum. Belki miktar abartılı olmuştur.
Ama taze baharlı otların çoğu bir arada kullanılınca berbat olabiliyor. Mesela reyhan, fesleğen ile soğan. Sarımsak peynire ne kadar yakışıyorsa soğan o kadar kötü oluyor. Yine nane ile kuru soğan da öyle. Bir çoğunun ilaç, şifa olarak kullandığı nane limon da kişisel olarak bana iğrenç gelen bir tattır. |
Okuduklarım garip geldi. Yani baktım da hani gözme kötğ gelenler var ama tecrğbe edersem ne olur bilmiyorum. Genellikle benim sevdiim karışımları çevremdekiler sevmez.
Siz denemeyin diye yazıyorum ama ben çok seviyorum. Bitter çikolatayı mayoneze banıp yemek çok lezzetli gelir. Vanilyalı dondurmayı biraz eritip sonra elma dilim fırınlanmış patates banıp yemek çok güzel oluyor. Tahin helvası -ama kakaolu olmayacak- yanında kornişon turşu ile doyulmaz bir lezzet. Şehriyesiz pirinç pilavı üzerine çıtır kıtır bol şerbetli kadayıf ve tabak kenarında katı yoğurtla birlikte yenir de yenir. Bunun yanında yoğurt yerine sütlaç tercih edenlerde var. Bunları yemek zor oluyor. Zira çevrenizdekiler kaçışıyor. Genellikle tek başıma yiyorum :( |
İnanması güç gerçekten, bunlar klasik iğrençççççç denmesi için eskiden yaptığımız şakalar dı. Sadece neden şehriyesiz pirinç pilavı onu çözemedim))))
|
çok nefis bir tat mutlaka deneyin. taze physalis (yer kirazı) meyvesi + çikolata kaplaması
|
Bu kadar radikal olmayın canım, sayın DarkYES biraz çeşni katmak istemiş olabilir damak zevkine.
Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir. Çocukluğumda tarhana çorbasının yanında mutlaka pekmez yenirdi, ben hâlâ çok severim, tabi o dövme ile süzme yoğurt karışımı tarhanayı ve mis kokulu kara üzüm pekmezini bir arada bulabilirsem. Bayramlarda annem mutlaka zerdeli pilav yapardı, mmm...mükemmel bir lezzetti. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025