agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-12-2009, 08:42   #7
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 Mesajı Göster
sayın sakagun, bal kabağının çekirdeği yenmez, tadı acıdır, kuruyemiş olarak tüketilmez, çekirdeği yenen kabak bizim buralarda karakabak dediğimiz (beyazıda vardır, uzun ve yuvarlak çeşitli) çekirdek amaçlı üretilen (balkabağının tam tersi, bununda etli kısmı yenmez) kabaktır, aynı kabak bölgelere göre değişik isimler almaktadır.


Sayın Selim_50;
Diğer kabakların çekirdeğinin yenip yenmediğini bilmiyorum. Ancak, Samsun-Çarşamba yöresinde yenilebilir çekirdek için, sizinde sözünü ettiğiniz Kara Kabak ekiliyor.Ama ticari anlamda değil! Tarla-bahçe kenarlarına, üç beş çekirdek.... Aynı kabağın reçelinin çok güzel olduğu, yanılmıyorsam reçel yapımında kireç kullanıldığı aklımda kalmış.
Eğer; 10 gün önce bu sayfayı farketseydim buraya resmini de yükleyebilirdim.Arkadaşım da vardı çünkü. Koyu yeşil bir kabak işte.. Ama sakız kabağı değil! Zira onunda dolmalık olarak kullanılan koyu yeşilleri var.
İnşaallah gelecek sonbahara, ikisinin de resimlerini yüklerim.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025