Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50
sayın sakagun, bal kabağının çekirdeği yenmez, tadı acıdır, kuruyemiş olarak tüketilmez, çekirdeği yenen kabak bizim buralarda karakabak dediğimiz (beyazıda vardır, uzun ve yuvarlak çeşitli) çekirdek amaçlı üretilen (balkabağının tam tersi, bununda etli kısmı yenmez) kabaktır, aynı kabak bölgelere göre değişik isimler almaktadır.
|
Sayın Selim_50;
Diğer kabakların çekirdeğinin yenip yenmediğini bilmiyorum. Ancak, Samsun-Çarşamba yöresinde yenilebilir çekirdek için, sizinde sözünü ettiğiniz Kara Kabak ekiliyor.Ama ticari anlamda değil! Tarla-bahçe kenarlarına, üç beş çekirdek.... Aynı kabağın reçelinin çok güzel olduğu, yanılmıyorsam reçel yapımında kireç kullanıldığı aklımda kalmış.
Eğer; 10 gün önce bu sayfayı farketseydim buraya resmini de yükleyebilirdim.Arkadaşım da vardı çünkü. Koyu yeşil bir kabak işte.. Ama sakız kabağı değil! Zira onunda dolmalık olarak kullanılan koyu yeşilleri var.
İnşaallah gelecek sonbahara, ikisinin de resimlerini yüklerim.