Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
[B][B]
‘Neden kavurmadan kullanılması gerekiyor’ diye sorarsanız, protein, amino asit gibi ısıya hassas bileşenlerinin bozunmasına yol açmamak için... "....." (kavrulmadan, tuzlanmadan ve ayıklanmadan) eğlencelik olarak keyifle yemenin bir yolunu bulmalı!........
|
Kabak çekirdeğinin yararlılık alanı oldukça geniş gerçekten... Yalnız, kavrulmadan yediğiniz zaman evden dışarı çıkmamanızı öneririm... Kabak tatlısı için aldığım kabağın çekirdeklerini hemen oracıkta kavurmadan keyifle yemiş Kızılay' a (Ankara) çıkmıştım... O anda başıma gelenleri anlatmak bile istemiyorum... Güven Park'ın tuvalet kapısına benim kadar hızlı ulaşan kimse olmamıştır herhalde... Ve içerde benim kadar uzun kalan... O tuvaleti yapan kimse ondan Allah razı olsun...
Aman dikkat!..
Kavrulmamış kabak çekirdeği yedikten sonra kendinizi test etmeden evden ayrılmayın... Benden söylemesi...