agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-12-2009, 18:59   #9
Ağaç Dostu
 
petulya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-09-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 147
kabak çekirdeği unu

Karadenizde, ben Trabzon ve çevresini biliyorum, kabak çekirdeklerini toplarlar, kavururlar, kabuğuyla birlikte öğütüp un haline getirirler buna "gavut" derler, bunu az birazda toz halindeki mısır unuyla karıştırıp, çorbalarda kıvam yapıcı **** bizim bildiğimiz un helvası gibi terayağlı tatlı helva yapımında kullanırlar..

Aslında herşeyin unu yapılır, leblebinin, bademin, arpanın, çavdarın vs..
ve yöresine göre gavut kullanılan o ürünün adını alır gibi...

petulya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025