![]() |
|
![]() |
#187 |
agaclar.net
|
Sosisli makarnaya ne dersiniz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Ben de yapıyorum bu şekilde, bizim çocuklar da bayılıyor. Süzdükten sonra bir parça tereyağ veya z.yağ ile çevirdiğinizde çok daha lezzetli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burada asıl çaşır diyorlar. Çaşırın a sı uzatılarak söyleniyor. Ben bunu ağaçlar.net'te sorarım, deyince eşim; burada öyle söylenildiğine bakma, asıl adı çakşır dedi. Fotoğrafını çektim, bu bitkinin adı nedir bölümünde sorup aslını öğrenecem. Renkli makarnalarınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Alıntı:
Eksili enginar corbasi Mantarli et sote Bulgur pilavi Cacik Aslinda zeytinyagli enginar olucakti ama elektirikli ocakta kisik ates pisirilmesi hep dibi tutmus yemeklerle son buldugundan,ya da benim beceriksizligim diyelim son anda atmasyon ama leziz bir corbaya donuverdi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Halâ Bodrum'dayım ve Ege yemeklerini soframdan eksik etmiyorum. Keşkek,(tavuk etli) Taze bakla kızartması (yeni öğrendim) sarmısaklı yoğurt Kuru incir tatlısı iki yemeği de ilk defa denedim çok güzel oldu, çok beğenildi. Keşkek ![]() taze bakla kızartması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Sevgili hozat ordan bakinca bakla gibi gozuksede burdan bakinca hamsi gibi gorunuyo ![]() Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da baklasini ilk defa gordum. Tarifini yazarsaniz bunuda denemek isterim. Sanirim sarimsakli yogurt bakla icin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
agaclar.net
|
E, sebze yemeklerinde anlatın o zaman, ben bilmiyorum örneğin ![]() Benim menüm şöyleydi; Tarhana çorbası, Sucuklu kuru fasulye, Bulgur pilavı, Karnıbahar kızartması, Tahin helvası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2011
|
Taze bakla burada bulamiyorum, pisirenleri esefle kiniyorum... Saka saka, hepinize afiyet olsun. Bakla benim seneye ekilecekler listemde, taze ic bakla buluyorum da citir citir olani bahcemden gelmezse bulamam. Sn Hozat, keskek hanidir aklimda, bir firsatini bulup yapsam diyordum artik farz oldu. Keskek, pilav nohut bu haftanin olmazsa olmazlarindan... Kocam hala rejimde, 5 kilo verdi, biz az ceside devam... Kozlenmis patlican salatasi Soya soslu tofu (dilimlenmis tofu hafif yagda kizartilir, tabakta uzerine soya sos dokulur.) Marul salatasi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Hozat, keşkeği nasıl yaptınız? Hep duyuyorum ama hiç tatmadım. Merak ediyorum tadını ve yapılışını... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Bu gün evdeyim ve menüm şöyle; 1- Şehriye çorbası 2- Hodan (kaldirek, ispit) yaprağı sarması (bulgurlu) 3- Yoğurtlu semizotu 4- Fırında sebze kızartması |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
agaclar.net
|
Mantar çorbası, Karnıyarık, Pilav, Zeytinyağlı ayşekadın fasulye, Brokoli salatası yaptım. Geçen gün mantar çorbası, brokoli salatası ve karnıyarık- pilav fikrini siz sevgili arkadaşlarımdan almıştım, ancak yeni uyguladım ![]() Master şef programında krem brüle yaptılar, tarifi kaçırdım. Akşam tekrarını verirse alacağım ve acilen yapacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Moderatör
|
Master şef programı Türkiye'de yapılan mı? Home TV. de olanı zevkle seyrediyorum ama bir defa Türkiye'de şef ahçı seçimini seyrettim, inanın dengem bozuldu. Hayatımda böyle hakaret içeren bir program seyretmedim; yapılan yemeği olduğu gibi eviyeye boşaltmak, yemeğin tuzuna baktı diye eliyle kaşığa vurma, senin kafan basmıyor mu, anlamıyor musun? gibi hakaret içeren sözler. İçimden al tavayı indir kafasına diye geçti. İnanın ben olsam böyle yapardım. İnsan bilmiyor olabilir, bir şeyi yanlış yapar ama böyle yaptı diye bunca hakaret edilir mi? Saygısızlığın dik alâsı. Programı seyretmek bile beni boğuyor. Boşver Allahaşkına. (Biliyorum sayın malina bu serzenişin yeri burası değil diyecek ama kusura bakmasın kendimi tutamadım. ![]() Günümüz yolda geçti. Yolda da İskender yemiştik. O yüzden akşam için hafif kahvaltıyı tercih ettik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2011
|
Cok tesekkur ederim Mine Hanim. Ingiliz bezelyesi diye geciyormus, onun bir alt cesitlerinden bir-iki tanesini ekip deneyecegim seneye... Ebru |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Temiz Besin
|
Sayın Hozat, Bakla kızartmasını yaparken, önceden haşlanıyormu? Bugünkü yemek listemiz; Karalahana sarması Yoğurt Tarhana çorbası Sarmaşık otu kavurması Karalahana sarmasını ilk defa yaptım. Bitkisiylede ilk defa tanışmış olduk böylece... Hangi kanalda tam bilemiyorum fakat Soframız diye bir yemek programında yöresel ev yemekleri ev hanımları tarafından anlatılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Kıymalı, yoğurtlu makarna Zeytinyağlı, pirinçli semizotu yemeği (Güler hanıma katılıyorum, Master şef proğramının yarışma kısmını benim de sinirlerim kaldırmıyor, seyredemiyorum. Elleri ceplerinde, devamlı yarışmacıları aşağılayan master şefler(miş).) Mine hanımcığım krem brüle'ye internette baktım, Oktay ustanın tarifi de var. Yıllardır Krem karamel olarak adını biliyordum. Demek zamanla adı değişmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
İlginize teşekkür ederim, sevgili ankdemir, bende keşkeği yeni öğrendim sayılır, bu ikinci uygulamam. Gerçekten güzel oldu.Biraz uğraştırıyor ama sonuç memnun edici. Ege'de düğün yemeği olarak yapılıyor. tarifini forumun yemek sayfasına yazayım oradan takip edin. sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|