agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2011, 14:10   #181
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Ispanak mevsimi bitmeden, bu yöntemle yeşil rengini koruyarak pişirmeyi henüz denemediyseniz, ihmal etmeyin...

Güllaç'ı sadece Ramazanda yemiyorsunuzdur umarım. Acil tatlı için en pratik olanlardan biri

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 15:39   #182
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli Mesajı Göster
...
Turkiye'deki bezelye cinsinin Ingilizcesini (veya latincesini) bilen var mi? ...
Yemeklik bezelye: Pisum sativum ssp. sativum .

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 13:02   #183
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Tas kebabı,
Bulgur pilavı,
Z.yağlı barbunya,
Cacık,
Salata,
ilerleyen saatlerde dondurma.

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 13:39   #184
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Mercimek çorba
Zeytinyağlı enginar dolma (hazırlandı, akşama pişecek)
Yoğurt
%70 kakaolu bitter çikolata, yanında portakal dilimleri.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 08:58   #185
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Şehriye çorbası,
Tavuk incik patatesli,
Z.yağlı pırasa,

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 09:10   #186
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İstanbul'da yağışlı ve bir o kadarda soğuk hava var.
Sıcak bir çorba iyi olur.

Kremalı domates çorbası
Patlıcan oturtma kuşbaşı etli
Bademli pirinç pilavı
elma kompostosu.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 22:02   #187
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Sosisli makarnaya ne dersiniz?

Name:  sosislimakarna.jpg
Views: 2368
Size:  40.0 KB

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 22:08   #188
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Mercimek çorbası,
Zeytinyağlı barbunya,
Çakşırlı bulgur pilavı,
Erik kompostosu.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 22:18   #189
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sosisli makarnaya ne dersiniz?
Benim ufaklıllar bayılır buna, nereden de bulursunuz bu orjinal şeyleri sayın malina?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 22:20   #190
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili SDurul, İlk defa duyuyorum " Çakşırlı bulgur pilavı," nasıl bir şey, nasıl yapılıyor tarif verebilir misiniz başlıkta?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 22:29   #191
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Sosisli makarna çok orijinal. Deneyeceğim.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 22:32   #192
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben de yarın pişireceğim makarnanın içinde bu güzel figürleri kullanacağım.

Ellerinize sağlık. İlk defa pancarlı makarna yiyeceğim. Ispanaklısı çok güzel olmuştu.

Name:  P4180215 (600 x 450).jpg
Views: 1799
Size:  67.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:07   #193
Ağaç Dostu
 
trida's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2009
Şehir: istanbul & Kastamonu
Mesajlar: 250
Galeri: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sosisli makarnaya ne dersiniz?
Ben de yapıyorum bu şekilde, bizim çocuklar da bayılıyor. Süzdükten sonra bir parça tereyağ veya z.yağ ile çevirdiğinizde çok daha lezzetli oluyor.

trida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:13   #194
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili SDurul, İlk defa duyuyorum " Çakşırlı bulgur pilavı," nasıl bir şey, nasıl yapılıyor tarif verebilir misiniz başlıkta?
Sevgili Güler Hanım, bu mevsimde burada köylüler ormandan bir ot toplayıp getirip satıyorlar. Çok şifalı bir otmuş. Eşim hafta sonu almış, bugün pilavını yaptım.

Burada asıl çaşır diyorlar. Çaşırın a sı uzatılarak söyleniyor. Ben bunu ağaçlar.net'te sorarım, deyince eşim; burada öyle söylenildiğine bakma, asıl adı çakşır dedi. Fotoğrafını çektim, bu bitkinin adı nedir bölümünde sorup aslını öğrenecem.

Renkli makarnalarınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:20   #195
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sosisli makarnaya ne dersiniz?

Eklenti 204215
Bende yaparim bunu buyuk oglum (4 yas) bayilir bu makarnaya. her gun pisirsem her gun yer.

Eksili enginar corbasi
Mantarli et sote
Bulgur pilavi
Cacik

Aslinda zeytinyagli enginar olucakti ama elektirikli ocakta kisik ates pisirilmesi hep dibi tutmus yemeklerle son buldugundan,ya da benim beceriksizligim diyelim son anda atmasyon ama leziz bir corbaya donuverdi

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:46   #196
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Halâ Bodrum'dayım ve Ege yemeklerini soframdan eksik etmiyorum.

Keşkek,(tavuk etli)

Taze bakla kızartması (yeni öğrendim)
sarmısaklı yoğurt
Kuru incir tatlısı


iki yemeği de ilk defa denedim çok güzel oldu, çok beğenildi.

Keşkek
Name:  IMG_5718.jpg
Views: 1931
Size:  55.1 KB

taze bakla kızartması
Name:  IMG_5715.jpg
Views: 9154
Size:  52.8 KB

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 01:13   #197
Ağaç Dostu
 
sebnem&mircan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2011
Şehir: kanada
Mesajlar: 364
Sevgili hozat ordan bakinca bakla gibi gozuksede burdan bakinca hamsi gibi gorunuyo )
Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da baklasini ilk defa gordum. Tarifini yazarsaniz bunuda denemek isterim. Sanirim sarimsakli yogurt bakla icin

Gardenias beğendi.
sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 01:36   #198
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
...
Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da...
E, sebze yemeklerinde anlatın o zaman, ben bilmiyorum örneğin

Benim menüm şöyleydi;
Tarhana çorbası,
Sucuklu kuru fasulye,
Bulgur pilavı,
Karnıbahar kızartması,
Tahin helvası.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 11:36   #199
Ağaç Dostu
 
tamaşa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 856
Galeri: 8
Sayın hozat ,baklaları yumurtaya bulayıp da mı kızarttınız?

tamaşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 15:33   #200
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Taze bakla burada bulamiyorum, pisirenleri esefle kiniyorum... Saka saka, hepinize afiyet olsun. Bakla benim seneye ekilecekler listemde, taze ic bakla buluyorum da citir citir olani bahcemden gelmezse bulamam.

Sn Hozat, keskek hanidir aklimda, bir firsatini bulup yapsam diyordum artik farz oldu. Keskek, pilav nohut bu haftanin olmazsa olmazlarindan...

Kocam hala rejimde, 5 kilo verdi, biz az ceside devam...

Kozlenmis patlican salatasi
Soya soslu tofu (dilimlenmis tofu hafif yagda kizartilir, tabakta uzerine soya sos dokulur.)
Marul salatasi.

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 15:48   #201
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-06-2010
Şehir: bolu
Mesajlar: 17
Hozat, keşkeği nasıl yaptınız?
Hep duyuyorum ama hiç tatmadım. Merak ediyorum tadını ve yapılışını...

ankdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 18:22   #202
aer
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
Bu gün evdeyim ve menüm şöyle;
1- Şehriye çorbası
2- Hodan (kaldirek, ispit) yaprağı sarması (bulgurlu)
3- Yoğurtlu semizotu
4- Fırında sebze kızartması

aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 18:46   #203
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Mantar çorbası,
Karnıyarık,
Pilav,
Zeytinyağlı ayşekadın fasulye,
Brokoli salatası yaptım.

Geçen gün mantar çorbası, brokoli salatası ve karnıyarık- pilav fikrini siz sevgili arkadaşlarımdan almıştım, ancak yeni uyguladım

Master şef programında krem brüle yaptılar, tarifi kaçırdım. Akşam tekrarını verirse alacağım ve acilen yapacağım

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 19:18   #204
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Master şef programı Türkiye'de yapılan mı?
Home TV. de olanı zevkle seyrediyorum ama bir defa Türkiye'de şef ahçı seçimini seyrettim, inanın dengem bozuldu.
Hayatımda böyle hakaret içeren bir program seyretmedim; yapılan yemeği olduğu gibi eviyeye boşaltmak, yemeğin tuzuna baktı diye eliyle kaşığa vurma, senin kafan basmıyor mu, anlamıyor musun? gibi hakaret içeren sözler.
İçimden al tavayı indir kafasına diye geçti. İnanın ben olsam böyle yapardım.
İnsan bilmiyor olabilir, bir şeyi yanlış yapar ama böyle yaptı diye bunca hakaret edilir mi?
Saygısızlığın dik alâsı. Programı seyretmek bile beni boğuyor. Boşver Allahaşkına.
(Biliyorum sayın malina bu serzenişin yeri burası değil diyecek ama kusura bakmasın kendimi tutamadım. )

Günümüz yolda geçti. Yolda da İskender yemiştik. O yüzden akşam için hafif kahvaltıyı tercih ettik.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 21:22   #205
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Master şefte bir ders bölümü var bir de yarışma. Yarışma kısmını benim de sinirim kaldırmıyor ama ders bölümleri gerçekten güzel.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 21:33   #206
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Yemeklik bezelye: Pisum sativum ssp. sativum .
Cok tesekkur ederim Mine Hanim. Ingiliz bezelyesi diye geciyormus, onun bir alt cesitlerinden bir-iki tanesini ekip deneyecegim seneye...
Ebru

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 21:44   #207
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Sayın Hozat,
Bakla kızartmasını yaparken, önceden haşlanıyormu?

Bugünkü yemek listemiz;

Karalahana sarması
Yoğurt
Tarhana çorbası
Sarmaşık otu kavurması

Karalahana sarmasını ilk defa yaptım. Bitkisiylede ilk defa tanışmış olduk böylece...

Hangi kanalda tam bilemiyorum fakat Soframız diye bir yemek programında yöresel ev yemekleri ev hanımları tarafından anlatılıyor.

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 21:54   #208
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Kıymalı, yoğurtlu makarna
Zeytinyağlı, pirinçli semizotu yemeği

(Güler hanıma katılıyorum, Master şef proğramının yarışma kısmını benim de sinirlerim kaldırmıyor, seyredemiyorum. Elleri ceplerinde, devamlı yarışmacıları aşağılayan master şefler(miş).)

Mine hanımcığım krem brüle'ye internette baktım, Oktay ustanın tarifi de var. Yıllardır Krem karamel olarak adını biliyordum. Demek zamanla adı değişmiş.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 22:21   #209
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Ah, diyorsunuz ki birinin şekeri altta, birinin üstte )

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2011, 22:44   #210
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
İlginize teşekkür ederim,

sevgili ankdemir, bende keşkeği yeni öğrendim sayılır, bu ikinci uygulamam.

Gerçekten güzel oldu.Biraz uğraştırıyor ama sonuç memnun edici.
Ege'de düğün yemeği olarak yapılıyor.

tarifini forumun yemek sayfasına yazayım oradan takip edin.
sevgilerimle

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025