agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2016, 17:11   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Köy tavuğu bulabilenler ne şanslı Sayın pınar59, ellerinize sağlık. Yapmışken tavuğu suyunda en az 2,5 -3 saat haşlamak lazım ki, kemiklerindeki kolajen suyuna geçsin.

Dr. Yavuz Dizdar tarafından hücrelerimizi ve bağ dokularını güçlendirmek için öneriliyor. Biz en iyi ihtimalle organik tavuk bulabiliyoruz, o da 82 günde yetiştirilmiş.

Bugün yemeğe davetliyiz ama dünkü menü şöyle idi.

Fırında sarıkanat
Ev yapımı pesto soslu mantarlı penne
Buharda brokoli üzerine bol limon sarmısak zencefil ve zeytinyağı
Turp, havuç, pancar, mor lahana, yabani roka ve marulla bol nar ekşili salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2016, 20:07   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
Özlem hanım tavuğu kendimiz yetiştiriyoruz baharda yumurta dan çıktı Civcivler sırayla soframıza geliyorlar ancak düdüklüde pişiriyorum çok şükür çocukları doğal beslemeğe çalışıyorum.

pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2016, 22:42   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
Bu gün
dünden kalan çorba
Sebzeli sulu köfte
söğüş salata
ayran

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2016, 20:04   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
bu gün
mercimekli erişte çorbası
türlü
yoğurt
turşu

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2016, 13:44   #5
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Dün öğlen çocuklara toplantıda Güler Abla'dan öğrendiğim şekilde ıspanaklı krep yaptım, içine mantar ve sucuk bile koydum.

Akşam menü şöyleydi

Tavuk suyu ile tarhana çorbası
Karnabahar brokoli ve havuçlu graten
Fırında baharatlı tavuk
Turplu yerelmalı yeşil salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2016, 17:31   #6
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Kendi yetistirdigjmiz tavuklardan tavuk suyuna mercimekli corba, balik ve salata

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2016, 11:14   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Mantı ve turşu.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2016, 16:31   #8
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Pişti olduk Güler Abla )

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2016, 23:21   #9
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Fırında somon dilimleri .. yaninda roka sogan limon .. birde bazlama yaptk

Balık dilimleri Limon suyu .. karabiber tuz adaçayı zeytinyağı yemeklik yağ ile terbiye edilip biraz bekletildi..

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2016, 08:38   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu gün davetteyim yani altıdanız.

Manyas'a gideceğiz diye arkadaşlar sağ olsunlar bolca yemeğe çağırıyorlar

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2016, 17:23   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-12-2010
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 51
Sevgili katılımcılar,
Kışlık mercimek yiyeniniz var mı? nedir kışlık mercimek? yazlıkla kışlığın farkını bileniniz var mı?
Sevgi ile,

sırça Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2016, 19:43   #12
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sırça Mesajı Göster
Sevgili katılımcılar,
Kışlık mercimek yiyeniniz var mı? nedir kışlık mercimek? yazlıkla kışlığın farkını bileniniz var mı?
Sevgi ile,
Hiç duymadım yazlık kışlık mercimek şeklinde pişmiş yemekten mi bahsediyorsunuz?

Bu başlığa ortak derdimiz "ne pişirsem" sorunsalına yardım için günlük menü önerilerimizi yazıyoruz. Sizin de önerilerinizi bekleriz

Bizde menü: bugün yemek yapmadım, dışardayız.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2016, 19:47   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Yeşil mercimek desem.Ya da Malatyalı arkadaşlarımda gördüğüm kırmızı mercimeğin daha doğal kabuklu hali olabilir Sn Sırça.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 15:39   #14
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-12-2010
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 51
Sevgili katılımcılar,
Biliyorsunuz mercimek( kırmızı veya yeşil) kışın ekilmemektedir.Bu kışlık mercimek kışın ekiliyormuş.Yeşil mercimeğin de kırmızı mercimeğin de kışlık ekileni varmış.Hasat zamanı aynı diğer mercimekler gibiymiş.
Sevgi ile,

sırça Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 16:21   #15
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sayın sırça, sizin sorunuza aşağıdaki konu başlığında cevap gelme olasılığı daha yüksek olabilir

http://www.agaclar.net/forum/tarla-bitkileri/22953.htm

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 16:31   #16
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Özlem Hanım, yazmadan edemedim, çocuklarımla birlikte sizin çocuğunuz olmak isterdim Sağlıklı beslenme konusunda oldukça titizsiniz. Tebrikler, Allah çocuklarınızla güzel günler yaşatsın, emeklerinizi zayi etmesin.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 16:38   #17
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Mutfağın sessiz takipçisiyim ama hadi bugün ben de mönümü yazayım

Yazdan kendi yaptığım salça ve elden satın aldığımız zeytinyağıyla çocuklara mercimek çorbası,
dünden kalan cirdingiş,
ve eşime bizim oraların geleneksel hamurlusu "kömbe" (yazın köyde çökeleğini kendimiz yaptık, derin dondurucudaydı, tereyağ da köyden),
yoğurt, çay, oğlum için yeşillik

Yani bu akşam ki sofra oldukça karışık

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 17:39   #18
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Hoşgeldiniz Sevgili Sûz-i Dilara, güzel düşünceleriniz için teşekkürler. Sizin çocuklarınız da benimkinden aşağı kalmaz şans bakımından. İkiz büyütmek hem de çalışan bir anne olarak çok zor bir iş, yine de maaşallah emek verip neler yapmışsınız. Ellerinize sağlık.

Yine bekleriz buralara üstüne bir de yöresel tarif yazacak vakit bulursanız da çok seviniriz

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 19:28   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
Bu gün
köy tavuğu suyuna sebze (kereviz,havuç,soğasn ,sarmısak,bezelye,patates,tavuk eti
yeşil biber,maydanos kökü Türkiyede yok sanırım,çok az makarna salça nane baharatlar)
pilav
kızarmış tavuk
salata,turşu
ayran

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2016, 22:22   #20
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Kız kardeşim ve ben annemlerde toplandık bugün..

Tarhana çorbası, hamsi, salata ve bol kırmızı soğanımız vardı.. Çorbayı annem yaptı, bense büyük bir özenle salatayı hazırladım. Kız kardeşim balıkları hazırladı derken sofraya oturduk müthiş bir açlıkla. Daha ağzıma attığım ilk hamside takılı kaldı boğazımda bir kılçık! Tam 5 saat uğraştım çıkartmak için.. Yapmadığım şey kalmadı Mesela akşamdan bu yana azıcık çiğnediğim koca koca ekmek lokmalarını yuttum. Bu sayede bi dünya ekmek yedim Tam umudu kesmiş, çaba göstermeyi bırakmıştık ki, kılçık belasından kurtuldum son bir lokma ekmekle.. Çok uğraştılar beni doktora götürmek icin ama gitmedim. 'Gırtlağıma takılan balık kılçığını çıkarırmısınız doktor' demek komik geldi

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2016, 10:02   #21
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Kız kardeşim ve ben annemlerde toplandık bugün..

Tarhana çorbası, hamsi, salata ve bol kırmızı soğanımız vardı.. Çorbayı annem yaptı, bense büyük bir özenle salatayı hazırladım. Kız kardeşim balıkları hazırladı derken sofraya oturduk müthiş bir açlıkla. Daha ağzıma attığım ilk hamside takılı kaldı boğazımda bir kılçık! Tam 5 saat uğraştım çıkartmak için.. Yapmadığım şey kalmadı Mesela akşamdan bu yana azıcık çiğnediğim koca koca ekmek lokmalarını yuttum. Bu sayede bi dünya ekmek yedim Tam umudu kesmiş, çaba göstermeyi bırakmıştık ki, kılçık belasından kurtuldum son bir lokma ekmekle.. Çok uğraştılar beni doktora götürmek icin ama gitmedim. 'Gırtlağıma takılan balık kılçığını çıkarırmısınız doktor' demek komik geldi
Hiç de komik olmazdı sevgili hira, geçmiş olsun size. Geçen hafta 10 yaşlarında bir çocuğun bademciğine kılçık batmıştı 1 dk sürmedi çıkarmamız, ama çocuk 1 gece öyle beklemiş korkmuş söylememiş.

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2016, 13:03   #22
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
Hiç de komik olmazdı sevgili hira, geçmiş olsun size. Geçen hafta 10 yaşlarında bir çocuğun bademciğine kılçık batmıştı 1 dk sürmedi çıkarmamız, ama çocuk 1 gece öyle beklemiş korkmuş söylememiş.
Teşekkür ederim. Ben gripten dolayı bile doktora gitmiş olsam, bademciklerime bakmak için ağzıma tıkıştırılan o tahta çubuk bile midemi alt üst etmeye yetiyor, daha baştan anlaşma yapıyorum doktorla "o tahta çubuk benim midemi bulandırıyor, istemiyorum" diye kimbilir bunun için gitsem ne olurdu

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2016, 23:54   #23
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Geçmiş olsun sevgili hira'm...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2016, 06:01   #24
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Geçmiş olsun hira

Bu sıralar yemekle pek uğraşacak zaman kalmıyor, dün akşam hazır sipariş verdik, sanırım bu akşam da biz çıkar bir balık yeriz.

Tohum dağıtım etkinliği için malina da toplanıyoruz, malina Anadolu yakasında ben Avrupa'da. Köprü trafiği felâket gidip gelmek rahat 3-4 saatimi alıyor, nereden baksan 5-6 saatte orada geçiyor.

(şikayet etmek için yazmıyorum, yanlış anlamayın, neden yemek yapamayacağımı belirtmek istedim sadece)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2016, 00:14   #25
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Fazla söze gerek yok sanırım

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2016, 19:05   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu hafta sık sık yedik balığı o yüzden biraz sebzeye takılalım istedim.

Kıymalı ıspanak
Zeytinyağlı enginar
Fırında yufkalı kabak

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 12:29   #27
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Ben epeydir tavuk yapmadığımı farkettim.

Pirinçli sebzeli çorba
Zeytinyağlı kereviz
Fırında tavuk patates
Salata

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 16:09   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
Tarhana çorbası
Difrizden Kıymalı bezelye
pilav
Karışık turşu

pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 16:12   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
Sn. Güler hanım fırında yufkalı kabak Nasıl bir yemek acaba ilk defa duydum .

pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 17:53   #30
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Bizim evde hepimizin en sevdiği ve sık sık özlem çektiğimiz en listebaşı yemeklerden biri de ''soğanlı yumurta''dır..
Soğanlı yumurta Osmanlı padişahlarının en sevdiği yemeklerdenmiş..Hatta sarayın mutfağına aşçı alırken, soğanlı yumurta sınavından geçirirlermiş.

Soğanlı Yumurta tarifi (Saray Usulü) | Hafif Tarif

Bizim evde genelde şöyle yapılır..Soğanları dilim dilim doğrama işini ben üstlenirim göz yaşarttığı için..Bu akşam 5 iri soğanı dilimledim ince ince..Ardından 8-10 diş sarımsak dilimledim..En son da 2 kapya biberi ince ince dilimledim ve eşime teslim ettim..

Eşim üzerine 3-4 kaşık zeytinyağı ilave edip kısık ateşte soğanları çok ta öldürmeden pişirdi..Sonra acılı Hatay ev yapımı salçadan 2 yemek kaşığı ilave etti yarım çay bardağı suyla birlikte..Sonra bol kimyon ve tarçın ilave etti..Karıştırdı yine kısık ateşte..
En son olarak, çırpılmış 6 adet yumurta döktü üzerine, yumurta kısa sürede pişince işlem bitti..

Bu akşam Kükrer'in organik elma sirkesi ilave etmeyi unuttuk..Siz unutmayın Yanında ev yapımı yoğurt ve kefirimiz var..

Damak tadımıza en uygun bir yemeğin yendiği bir akşamı da atlattık böylece..
Bu lezzeti en geç bir hafta geçince özlüyoruz..

Deneyin derim..
Hem çok lezzetli, hem ekonomik hem sağlıklı..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025