21-01-2012, 15:42 | #362 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bir tabak da Yeşil Yağmur kahvesine göndersene, beş çayının yanında iyi gider. Kaldı mı? |
|
28-01-2012, 16:13 | #364 |
Moderatör
|
Birkaç gündür diş problemi çektiğim için dosdoğru yemek yiyemiyorum. Hep sulu gıdaya takılıyorum. Öğle çorba, akşam çorba. Ama çorba da her öğünde severek yediğim bir şey. Bugün kendim için koyuca bir yayla çorbası, Oğuz için de Izgara tavuk ve püre yaptım. Eh yani çorbam da güzel oldu, hem de doyurucu. Sonra, baktım çorba tariflerimiz arasında yayla çorbası yok. Arkadaşlara kendi tarifimi yazayım dedim. |
30-01-2012, 15:24 | #369 |
Moderatör
|
Sevgili yener.T, bunlar ne harika şeyler. Ellerinize sağlık. Ama bu güzel tarifler ve sunumlar eğer bu başlıkta kalırsa daha sonra kimse bunlardan faydalanamaz. Sizden rica etsem bu güzellikleri Mutfak başlığımızdaki alt başlıklarda paylaşsanız. O zaman kime lâzım olursa orada rahatlıkla bulabilir. Teşekkür ederim. |
31-01-2012, 12:35 | #372 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Siz de bundan sonra yapacağınız bu güzel tarifleri, buradaki alt başlıklarda konu açarak yaparsanız eminim ki pek çok üyemiz faydalanabilecektir. Teşekkür ederim. |
|
03-02-2012, 11:49 | #373 |
Moderatör
|
Bu gün malina'nın tarif ettiği şekilde portakal suyu ile zeytinyağlı kereviz pişirdim. Ayva ilavesi ile. Tek kelime ile şahane oldu. Çeşnicibaşım (eşim) tadına bakar bakmaz " bir daha kerevizi hep böyle isterim" dedi. sütlü tarhana çorbası kıymalı bezelye (iglo dondurulmuş bezelye) pirinç pilavı portakallı kereviz- zeytinyağlı- Şekerpare (Bayramoğlu baklavacısından-hazır) |
03-02-2012, 13:18 | #374 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Bugün yine tembel yemeği yaptım. Kaytaz Böreği,yanında yoğurt |
03-02-2012, 17:28 | #375 |
Ağaç Dostu
|
Sayın vehibe, Çocukluğumuzda Aydında akşama doğru bu pide ( biz ona halep işi derdik) fırınlar tarafından yapılarak, aynen simit gibi koluna cam çerçeveli tenekeyi takan satıcılar tarafından sokak aralarında dolaştırılırdı. Olağanüstü lezzetli gelirdi bize. Bu pideyi İzmirde o taraf kökenli büyük lokantalardan birisi Nazilli gülü/bülbül yuvası diye yapıp satmakta ama denedim o eski pideyle alakası yok. Ancak yıllar önce Karacasu'ya o muhteşem Afrodisias harabelerini gezmeye gittiğimizde çarşının göbeğindeki bir mütevazi pidecide yemiş ve aynen eski tadı almıştım. Sanırım birde Bozdoğandaki o meşhur pideci yapmaktaymış ama oraya nasip olup gidemedik. Ben bu pideyi İzmirde tarif ile yaptırmaya çalışıyorum ama tutturamıyorlar. Bir ara kuzu buttan bir parçayı donmuş halde buzdolabından alıp, hafif çözülmeye başladığında bıçak kıyması yapıyor, sadece tuz, maydanoz ve soğan ile yoğurup pide fırınına götürüyor ustaya anlatabilirsem muhteşem lezzeti yaratıyordum. Bu pideyi soğutmadan ortasına bir küçük parça tereyağ koyup elde ikiye katlayacaksınız ve iki veya en çok 3 lokmada yiyeceksiniz, el yalatır. Bir hususu daha yazayım, benim bildiğimde hamur biraz küçük ve kalınca olurdu, et ise biraz daha az... Hamurunu nasıl yaptığınızı yazarsanız evde bir uğraşayım, köy fırınında yapabilirim belki... Biz yanında ayran içerdik. Afiyet olsun. |
03-02-2012, 19:03 | #376 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Sayın Hosseda, Biraz zahmetli olduğu için evde yapmıyorum. Çok cüzi bir parayla taş fırında fırıncı ustası hazırlıyor. Malzeme: İç harcı için. 1. Kilo ince çekilmiş et, (koyun eti olursa daha leziz olur) 500.Gr. domates. 3. Taze biber. 4. Orta boy ince doğranmış soğan. 1 Demet ince kıyılmış maydanoz. Hamuru: 2 Kilo un. Biraz yaş maya. 1 Yemek kaşığı çekilmiş rezene. Hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır. Kabarmaya başlamadan, daha önceden ayrı bir kasede hazırlanmış Bir sana yağı bir kase sıvı yağ eritilip güzelce karıştırılır. Elinizi yağa batırarak hamurdan küçük bezeler kesilir. Bolca yağın içinde bezeler açılır, açılan beze kıvrılıp işaret parmakta halka halinde tepsiye dizilir. Sonra gördüğünüz gibi üzerine etler konur, hafif bastırarak etler üzerine yayılıp taş fırına gönderilir. Yazdığım malzeme miktarı,bizim yöremizdeki taş fırınlarında kullanılan büyük tepsilerin ölçülerine göredir. |
03-02-2012, 22:48 | #377 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, bu güzel tarifleri Mutfak bölümündeki alt başlıklarda verirseniz daha kalıcı oldukları gibi, arayan arkadaşların kolayca bulmalarını sağlamş olursunuz. Burada sadece neler pişirdiğimizi yazıyoruz. |
04-02-2012, 16:35 | #378 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Her tarifi her tadı merak etmemek lazım. Zaten selanik tatlısı fiyasko oldu. Közlenmiş patlıcanlı köfte, ne ilginç dedim. Dememek lazımmış. Düzenleyen memet : 07-03-2012 saat 09:05 |
19-04-2012, 12:53 | #384 |
Moderatör
|
Günlerdir yağmur var, bahçede çalışabilmek mümkün değil. Bugün, yağmursuz bir gün var, hatta güneş yüzünü bile gösteriyor, zaman zaman. Fırsat diyerek çıktım bahçeye. Offf ıspanaklar pırıl, pırıl. Ya taze sarımsaklar, tam yemelik. Hemen eve dönüp bir poşet ve bıçak alıp geldim. Önce 30 tane sarımsak kestim. 15 Oğuz'a 15 i bana misali. Bir poşet de ıspanak topladım. Oğuz'a da " biraz evvel Nurten'in tavukları ortalığı yıkıyordu, kümesten taze yumurta al da gel" dedim. Hemen ıspanakları temizledim, bir güzel kavurdum. Taze yumurtaları da içine kırıverdim. Yanında da taze sarımsak bize güzel ve bir o kadar da keyifli bir öğle yemeği oldu. Üç yumurta Oğuz'a kırdım, 2 tane de kendime. Tam yemeğin ortasında (o kadar lezzetli geldi ki) ahh keşke bunu Ne Pişirelim başlığında yazsaydım diye düşündüm. Hemen kalan bir yumurtayı başka bir tabağa aktararak sizler için fotoğrafladım. |
09-05-2012, 19:54 | #385 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Valide akşamları dondurmayı muhallebi ile çeşitlendirmenin iyi olacağına karar verdi. Ee, bir yediğine ertesi günü gene mi aynısı diyor. Sütlü tatlı sitelerini geze geze geçiyor ömrüm. Portakallar çiçeklendi. Bu sefer tatlıya çiçeklerinnden kattım, bu kadar güzel bir sonuç alacağımı ummazdım. Hanımeli ve yaseminleri de listeye alacağım. |
09-05-2012, 21:03 | #386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
|
Zeytinyağlı Bakla Fırında köfte , patates. Yoğurt ve yeşil salata. |
09-05-2012, 22:57 | #387 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
Alıntı:
|
|
09-05-2012, 23:12 | #388 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sütü kaynaması için beklerken çiçekleri sütün içine attım. Nişasta katmadan önce süzüp aldım. Portakal kabuğu rendelemiştim önceden oradan aklıma geldi ama, çiçekten sinen koku çok başka oldu. |
10-05-2012, 16:58 | #389 |
Moderatör
|
3 gündür İstanbul'dayız. Misafirimiz var diye her gün dışarıdayız. Yemek pişirmek yok, hızımı Manyas'a saklıyorum. Misafirimiz İstanbul'dan Kanada'ya 40 sene evvel göçmüş, Oğuz'un çok değer verdiği-sevdiği bir arkadaşı. Buraya geldi, ilk işi işkembe çorbası içmek istediğini söyledi. Dün akşam da Nevizade'ye İmroz'a gittik. Kurufasulye - pilav istiyor, onu pişireceğim. (balabandan yapacağım) turşum yok ama onu satın alacağım. Zeytinyağlı bakla Dondurmalı su muhallebisi. |
10-05-2012, 17:04 | #390 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Mevsimin ilk fasulyesi olacak... Zeytinyağlı yeşil fasulye(bir de yufka olsaydı) Pirinç Pilavı Cacık Salata |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
|
|