16-12-2011, 12:54 | #331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Bugün dünden kalan firik bulgurla idare edeceğiz, yanında eşimin kendi yaptığı zeytin salatası. sayın mandalinci, güzel fikir verdiniz pazar günkü yemeğimiz hamsi olacak Evi kokutuyor diye eşim itiraz ediyor ama katlanacağız.. |
16-12-2011, 21:28 | #332 |
Ağaç Dostu
|
Sn.melisa31 Ev koksa da havalar serinlediğinde, balık mevsimi başladımı haftada 2 gün mutlak balık soframız olur hele hele hamsi mevsiminde neredeyse solungaçlarımız çıkaacak derecede hamsi yenir bizde malum çocuklar için şart beyaz et) |
16-12-2011, 23:37 | #333 |
Ağaç Dostu
|
Antakya usulü katıklı ile acılı ekmekle aynı değil mi sevgili melisa? Lütfen tarifini detaylı olarak verir misin? Yapmaya çalışıyorum ama bir baharatı bilmiyor olmalıyım tadı Antakya'da yediklerime benzemiyor |
17-12-2011, 14:59 | #334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Antakya usulü katıklı
Sevgili Maki01, daha önce bu tarifi vermiştim ama sizin için ayrıntılı bir şekilde tekrar yazıyorum. Tesadüf dün misafirim gelmişti,çayın yanında ikramlık yaptım. 300, gr çökelek, 1- Bardak zeytinyağı, 3- Kaşık tepeleme biber salçası, 1- Çorba kaşığı susam, 1- Çay kaşığı çekilmiş rezene, 1- Tatlı kaşığı kuru nane, 1- Muskat cevizi rendesi, 1- Paket misk, 3-Orta boy soğan, Hazırlanışı; Soğanlar piyazlık doğranır.Üstüne bütün malzeme ilave edilir,güzelce karıştırılır.Taş fırına gönderilir.Fırıncıya 1/2 şeklinde yapılacağı talimatı verilir.Bu yörelerdeki fırıncılar malzemeleri hamura kendi açtıkları için orası bizim yetki alanımızdan çıkıyor Düzenleyen vehibe : 17-12-2011 saat 15:25 Neden: Kelime ekleme, |
17-12-2011, 15:47 | #336 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Rica ederim, bir şey değil.. |
17-12-2011, 17:23 | #337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
|
Bugün benim menüm; Tarhana çorbası(Milas usulu sarımsaklı) Orman kebabı Ayvalı kereviz( tarifi usta bir şeften, ilk defa denedim ,bakalım daha tadına bakamadım) Salata. |
17-12-2011, 19:59 | #338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
mercimek çorbası nohutlu pirinçli salata hem doyurucu hem diyet |
21-12-2011, 17:41 | #339 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Portakallı kerevizi yaptım iyi oluyor. Araya bir de körili palamut tarifi vereyim. Ben balık sevmem diyenler bile ne olduğu anlamaz yerler. Palamutun filetosu alınır. Kılçıklar ayıklanır kuş bağı doğranır. Şimdi de tam mevsimidir. Soğan doğranır hafif kavrulurken yeşil biber eklenir. Sonra da kuşbaşı palamut, et beyazlarken çok az köri eklenir . Pişecek gibi olurken de soya sosu eklenir. Çabuk pişer. Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmelidir. |
21-12-2011, 18:55 | #340 |
Moderatör
|
Eline sağlık ama ben palamut yiyemiyorum bana dokunuyor. Siyah etli balıkları geçin. Başka hangi balıktan yapılabilir? Haşlama (kuzu kol-kürekten) bol sebzeli. lor peynir ve cevizli erişte (iyi ki kesmişiz, çok hoşuma gidiyor-kokusu bile başka oluyor) zeytinyağlı pırasa. Ayva tatlısı |
21-12-2011, 19:04 | #341 |
Ağaç Dostu
|
Ayvalı kerevizi geçen hafta bir arkadaşımın evinde yedim. Çok lezzetliydi. Eminim sizinki de güzel olmuştur. Afiyet olsun |
21-12-2011, 19:24 | #342 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
İzmir olsa tavuk balığı derdim tadı mezgite benziyor da biraz farklı. |
|
10-01-2012, 18:31 | #343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Bugünkü yemeğimiz Lahana Sarması
1- Tenceredeki hali. 2- Tabaktaki sarımsak soslu hali. |
10-01-2012, 20:26 | #344 |
Moderatör
|
Ellerinize sağlık. Ama siz böyle az mı sararsınız, benim tencerem hep dolu dolu olur, hatta ateşe koyduğumda arada bir cızz cızz suları dışarı taşar. Ben de bugün Kırmızı mercimek çorbası, et sote ve zeytinyağlı pırasa yaptım. Zeytinyağlı yarına da kaldı, yanına da bir cızbız köfte ve piyaz yaptım mı yarının işi de tamamdır. |
11-01-2012, 09:42 | #345 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım geçen pazar balık çorbası ve fener balığı kavurma yaptım. İnanın en iyi balık lokantalarıyla yarışır lezzettelerdi. (çorbayı kırlangıç balığından yaptım) Balık yemeyen çocukları olanlara tavsiye ederim. Düzenleyen limon : 11-01-2012 saat 15:24 |
11-01-2012, 11:31 | #346 |
Ağaç Dostu
|
bakırköy'de annemin balıkçısında yediğim bir balık çorbası var lezzeti müthiş en son adamdan gidip tarifini aldım ama henüz yapmadım tarif şöyleydi: havuç, kereviz rendelenir hafif soğanla kavrulur, un kavrulur, balık suyu eklenir, sarımsak, dere otu, taze soğan eklenir, en son balık parçaları eklenir. tarifi uzun uzun yazamadım, bence defne yaprağı da çok yakışabilir. sizin çorba nasıl? |
11-01-2012, 11:41 | #347 |
Moderatör
|
Ellerine sağlık sevgili limon. Çorba bence de Kırlangıçtan çok güzel oluyor. Sayın backyard, balığı haşlarken içine atılan 2 adet defne yaprağı suyuna lezzet veriyor. Nasılsa süzüyoruz suyu. Ben genelde balık çorbasına sebze koymam, ama biraz un meyane yaparım. |
11-01-2012, 13:00 | #348 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Lahana sarması.
Alıntı:
|
|
11-01-2012, 13:06 | #349 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
|
Balı çorbası,
Alıntı:
Tadını merak ediyorum. Düzenleyen vehibe : 11-01-2012 saat 13:19 Neden: Kelime ekleme |
|
11-01-2012, 15:31 | #350 |
Ağaç Dostu
|
Çorbayı ben de Yeniköy'deki küçük balık lokantamızdaki (Güler hanım adını hatırlayamamıştım ya Ali Baba değilmiş, Riba Balıkçısıymış) gibi yapmaya çalıştım, daha da güzeli oldu diyebilirim. Ben tüm balığı, 2-3 sap kerevizi, 2-3 havuç, 1 büyükçe patates, 1 adet kabuğu soyulmuş tüm soğan, biraz tane karabiberi üzerlerini geçecek kadar su ekleyip sebzeler pişene kadar kaynattım. Sonra süzdüm. Balık etlerini orta büyüklükte ayıkladım. Havuçları ve patatesleri minik küp küp doğradım. Bir kaseye 2 kaşık kadar un, biraz su ve biraz da kaynayan balık suyundan meyanesini hazırladım. Kaynayan balık suyuna çırpma teliyle karıştırarak meyanesini ekledim. Doğradığım sebzeleri ve balık etlerini ve bir bardak kadar kremayı ekledim, işlem tamam oldu. Kremalı sevmeyen eklemese de olur. Defne yaprağı hiç aklıma gelmemişti, bir dahakine kendi yetiştirdiğim ağacımdan 2 yaprak katarım. Fener Kavurma da çok kolay. Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp kuşbaşı (tavuk sote gibi) doğratın. Ayıklanmış yarım kilo balık büyük porsiyonlarla 3 kişiye yetiyor. Tavanızı ocağa alın, iyice kızmasını bekleyin, kızdıktan sonra biraz sıvı yağ koyun ve fener balıklarını ekleyin. Aşcılar gibi attıra attıra tavadaki balık etlerini döndürün, biraz tuz, karabiber ekleyip, pişince bir tabağa alın. Aynı tavada dilim dilim doğradığınız istediğiniz miktardaki mantarı biraz tuz ve karabiber ve tereyağı ilavesiyle kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekip biraz da kavrulmaya başlayınca 3'er parmak genişliğinde doğradığınız yeşil biberleri ekleyin. 2 dakika döndürdükten sonra bir küçük kase kadar (fazla olmasın) domates ekleyin. Kenara aldığınız balıkları ve üzerlerine 1 kaşık un ve bir su bardağı kadar su ekleyin. Biraz fokurdayınca altını kapatın. Yayvan güveç kaplarına paylaştırıp en yüksek derecede ısıttığınız fırına atın. 3-5 dakika dursa yeter, üzerlerinin kurumasına izin vermeyin. Afiyet olsun. Burada fener balığı kullanılmasının sebebi bu balığın etinin kolay kolay parçalanmaması ve beyaz etli olması. Eti sıkı ve beyaz olan herhangi bir balıkla da yapılabilir. ( Sevgili limon'un mesajına izni ile girerek bir iki ilave yapabilir miyim? Balık çorbasında krema sevmeyenler, bir yumurta sarısını yarım limon ile çırparak ve üzerine haşlanmakta olan balığın suyundan da bir kepçe kattıktan sonra kaynamakta olan çorbaya son anda katıp, bir taşım kaynatarak hemen servis yapabilirler. Fener kavurma yaparken , mantar kavrulma esnasında arpacık soğanı da ilave edilirse -tuz koymadan- ve daha sonra buna 2 çorba kaşığı soya sosu ilave edilirse sanki daha lezzetli olacak gibime geliyor..... dermişim ) |
11-01-2012, 17:04 | #351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
|
Sevgili Eser İlhan, kusura bakmayın, mesajınızı kaçırmışım. Bugün girdim başlığa. Çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz her zaman ki gibi. |
11-01-2012, 17:08 | #352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
|
Sevgili limon çok teşekkür ederiz tarifler için. Fener kavurmayı bu akşam yapacağım, balık çorbasını da hafta sonu |
11-01-2012, 20:38 | #353 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben üşengeçliğimden tam tarif yazamadım, imdadıma yetişti et/balık/tavuk suyu çıkartılmasında arman kırım'ın tariflerini tavsiye ederim Balık suyu ve çorbası için buraya , stok hazırlamak için buraya bakabilirsiniz. |
|
13-01-2012, 08:11 | #356 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Güler hanım, Bu bölüm sayesinde, kızım beğendiği yemekleri tabağa güzelce yerleştirip, resimliyor, bu resmi de o çekti. Siz İzmir'deki bir toplantıya gelin tatlı biber turşuları benden, yanına da pilav-kuru. Bunlar hep acı maalesef. |
13-01-2012, 08:16 | #357 |
Ağaç Dostu
|
Katılan arkadaşlar sayesinde ben de çok güzel tarifler uygulayabiliyorum. Kerevizi ağzına koymayan eşim, portakallı kereviz yedi, inanamadım. Herkesin ellerine sağlık, paylaşımlar için teşekkürler. |
21-01-2012, 14:50 | #360 |
Moderatör
|
Hani bazen insan mutfakta oyalanmak ister. Ya yemekle vakit geçirir, ya kek-pasta, börek-çörek yapar. Hava yağmurlu, canım hiç dışarı çıkmak istemiyor. Sabah siteye girdim, yazılacak yazılarımı yazdım. Arkadaşların mesajlarını okudum. Cumartesi olduğu için sitede de pek hareket yok. Ver elini mutfak dedim. Sağ olsun ablam da dün taze taze yaptırdığı mantılardan bana da göndermiş. Buzluğa koymuştum. Bugün nohutlu mantı pişirmek istedi canım. Sizler hiç yaptınız mı? Sizler için hem fotoğraflayayım hem de nasıl yapıldığını mutafak bölümünde vereyim. Nohutlu mantı. Zeytinyağlı pırasa Kabak tatlısı. |
Etiketler |
menü, ne pişirsem |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|