agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni3323Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-12-2011, 12:54   #331
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Bugün dünden kalan firik bulgurla idare edeceğiz, yanında eşimin kendi yaptığı zeytin salatası.

sayın mandalinci, güzel fikir verdiniz pazar günkü yemeğimiz hamsi olacak
Evi kokutuyor diye eşim itiraz ediyor ama katlanacağız..

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 21:28   #332
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Sn.melisa31

Ev koksa da havalar serinlediğinde, balık mevsimi başladımı haftada 2 gün mutlak balık soframız olur hele hele hamsi mevsiminde neredeyse solungaçlarımız çıkaacak derecede hamsi yenir bizde malum çocuklar için şart beyaz et)

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2011, 23:37   #333
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melisa31 Mesajı Göster
Bugün biraz tembel yemeği yaptım.
Antakya usulü Katıklı, yanında da ayran.
Antakya usulü katıklı ile acılı ekmekle aynı değil mi sevgili melisa? Lütfen tarifini detaylı olarak verir misin? Yapmaya çalışıyorum ama bir baharatı bilmiyor olmalıyım tadı Antakya'da yediklerime benzemiyor

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2011, 14:59   #334
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Antakya usulü katıklı

Sevgili Maki01, daha önce bu tarifi vermiştim ama sizin için ayrıntılı bir şekilde tekrar yazıyorum. Tesadüf dün misafirim gelmişti,çayın yanında ikramlık yaptım.

300, gr çökelek,
1- Bardak zeytinyağı,
3- Kaşık tepeleme biber salçası,
1- Çorba kaşığı susam,
1- Çay kaşığı çekilmiş rezene,
1- Tatlı kaşığı kuru nane,
1- Muskat cevizi rendesi,
1- Paket misk,
3-Orta boy soğan,

Hazırlanışı;
Soğanlar piyazlık doğranır.Üstüne bütün malzeme ilave edilir,güzelce karıştırılır.Taş fırına gönderilir.Fırıncıya 1/2 şeklinde yapılacağı talimatı verilir.Bu yörelerdeki fırıncılar malzemeleri hamura kendi açtıkları için orası bizim yetki alanımızdan çıkıyor

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen vehibe : 17-12-2011 saat 15:25 Neden: Kelime ekleme,
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2011, 15:36   #335
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Çok teşekkür ediyorum sevgili melisa. Yüreğine , ellerine sağlık...

Muskat ve miski bilmiyordum. Muskatı Adana'da bulabilirim, misk için Antakya'lı gelinimize müracaat edeceğim

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2011, 15:47   #336
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Rica ederim, bir şey değil..

vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2011, 17:23   #337
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Bugün benim menüm;

Tarhana çorbası(Milas usulu sarımsaklı)

Orman kebabı

Ayvalı kereviz( tarifi usta bir şeften, ilk defa denedim ,bakalım daha tadına bakamadım)

Name:  SANY0193.jpg
Views: 970
Size:  38.4 KB

Salata.

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2011, 19:59   #338
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
mercimek çorbası
nohutlu pirinçli salata
hem doyurucu hem diyet

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2011, 17:41   #339
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Portakallı kerevizi yaptım iyi oluyor.

Araya bir de körili palamut tarifi vereyim. Ben balık sevmem diyenler bile ne olduğu anlamaz yerler.
Palamutun filetosu alınır. Kılçıklar ayıklanır kuş bağı doğranır. Şimdi de tam mevsimidir.
Soğan doğranır hafif kavrulurken yeşil biber eklenir. Sonra da kuşbaşı palamut, et beyazlarken çok az köri eklenir .
Pişecek gibi olurken de soya sosu eklenir. Çabuk pişer. Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmelidir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2011, 18:55   #340
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Eline sağlık ama ben palamut yiyemiyorum bana dokunuyor. Siyah etli balıkları geçin. Başka hangi balıktan yapılabilir?

Haşlama (kuzu kol-kürekten) bol sebzeli.
lor peynir ve cevizli erişte (iyi ki kesmişiz, çok hoşuma gidiyor-kokusu bile başka oluyor)
zeytinyağlı pırasa.

Ayva tatlısı

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2011, 19:04   #341
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveflower Mesajı Göster
Bugün benim menüm;

Tarhana çorbası(Milas usulu sarımsaklı)

Orman kebabı

Ayvalı kereviz( tarifi usta bir şeften, ilk defa denedim ,bakalım daha tadına bakamadım)

Salata.
Ayvalı kerevizi geçen hafta bir arkadaşımın evinde yedim. Çok lezzetliydi. Eminim sizinki de güzel olmuştur. Afiyet olsun

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2011, 19:24   #342
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Eline sağlık ama ben palamut yiyemiyorum bana dokunuyor. Siyah etli balıkları geçin. Başka hangi balıktan yapılabilir?
Levrek ya da somon denenebilir diye düşündüm.
İzmir olsa tavuk balığı derdim tadı mezgite benziyor da biraz farklı.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2012, 18:31   #343
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Bugünkü yemeğimiz Lahana Sarması

1- Tenceredeki hali.
2- Tabaktaki sarımsak soslu hali.

Eklenen Resimler
  
tener beğendi.
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2012, 20:26   #344
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ellerinize sağlık.
Ama siz böyle az mı sararsınız, benim tencerem hep dolu dolu olur, hatta ateşe koyduğumda arada bir cızz cızz suları dışarı taşar.

Ben de bugün Kırmızı mercimek çorbası, et sote ve zeytinyağlı pırasa yaptım.
Zeytinyağlı yarına da kaldı, yanına da bir cızbız köfte ve piyaz yaptım mı yarının işi de tamamdır.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 09:42   #345
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Güler hanım geçen pazar balık çorbası ve fener balığı kavurma yaptım. İnanın en iyi balık lokantalarıyla yarışır lezzettelerdi.
(çorbayı kırlangıç balığından yaptım)

Balık yemeyen çocukları olanlara tavsiye ederim.


Düzenleyen limon : 11-01-2012 saat 15:24
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 11:31   #346
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
bakırköy'de annemin balıkçısında yediğim bir balık çorbası var lezzeti müthiş
en son adamdan gidip tarifini aldım ama henüz yapmadım
tarif şöyleydi:

havuç, kereviz rendelenir hafif soğanla kavrulur, un kavrulur, balık suyu eklenir, sarımsak, dere otu, taze soğan eklenir, en son balık parçaları eklenir.

tarifi uzun uzun yazamadım, bence defne yaprağı da çok yakışabilir.

sizin çorba nasıl?

tener ve Gardenias beğendi.
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 11:41   #347
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ellerine sağlık sevgili limon.
Çorba bence de Kırlangıçtan çok güzel oluyor.

Sayın backyard, balığı haşlarken içine atılan 2 adet defne yaprağı suyuna lezzet veriyor. Nasılsa süzüyoruz suyu.
Ben genelde balık çorbasına sebze koymam, ama biraz un meyane yaparım.

tener beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 13:00   #348
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Lahana sarması.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ellerinize sağlık.
Ama siz böyle az mı sararsınız, benim tencerem hep dolu dolu olur, hatta ateşe koyduğumda arada bir cızz cızz suları dışarı taşar.

Ben de bugün Kırmızı mercimek çorbası, et sote ve zeytinyağlı pırasa yaptım.
Zeytinyağlı yarına da kaldı, yanına da bir cızbız köfte ve piyaz yaptım mı yarının işi de tamamdır.
Güler hanım, Resimde görünen tencere 12 lt lik. Tepeden resim çekildiği için az gibi görünüyor

tener beğendi.
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 13:06   #349
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Balı çorbası,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard Mesajı Göster
bakırköy'de annemin balıkçısında yediğim bir balık çorbası var lezzeti müthiş
en son adamdan gidip tarifini aldım ama henüz yapmadım
tarif şöyleydi:

havuç, kereviz rendelenir hafif soğanla kavrulur, un kavrulur, balık suyu eklenir, sarımsak, dere otu, taze soğan eklenir, en son balık parçaları eklenir.

tarifi uzun uzun yazamadım, bence defne yaprağı da çok yakışabilir.

sizin çorba nasıl?
Sayın Backyard, Balık çorbasının tarifini tam ayrıntılı şekilde rica etsem yazar mısınız.
Tadını merak ediyorum.

tener beğendi.

Düzenleyen vehibe : 11-01-2012 saat 13:19 Neden: Kelime ekleme
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 15:31   #350
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çorbayı ben de Yeniköy'deki küçük balık lokantamızdaki (Güler hanım adını hatırlayamamıştım ya Ali Baba değilmiş, Riba Balıkçısıymış) gibi yapmaya çalıştım, daha da güzeli oldu diyebilirim. Ben tüm balığı, 2-3 sap kerevizi, 2-3 havuç, 1 büyükçe patates, 1 adet kabuğu soyulmuş tüm soğan, biraz tane karabiberi üzerlerini geçecek kadar su ekleyip sebzeler pişene kadar kaynattım. Sonra süzdüm. Balık etlerini orta büyüklükte ayıkladım. Havuçları ve patatesleri minik küp küp doğradım. Bir kaseye 2 kaşık kadar un, biraz su ve biraz da kaynayan balık suyundan meyanesini hazırladım. Kaynayan balık suyuna çırpma teliyle karıştırarak meyanesini ekledim. Doğradığım sebzeleri ve balık etlerini ve bir bardak kadar kremayı ekledim, işlem tamam oldu. Kremalı sevmeyen eklemese de olur.

Defne yaprağı hiç aklıma gelmemişti, bir dahakine kendi yetiştirdiğim ağacımdan 2 yaprak katarım.

Fener Kavurma da çok kolay. Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp kuşbaşı (tavuk sote gibi) doğratın. Ayıklanmış yarım kilo balık büyük porsiyonlarla 3 kişiye yetiyor. Tavanızı ocağa alın, iyice kızmasını bekleyin, kızdıktan sonra biraz sıvı yağ koyun ve fener balıklarını ekleyin. Aşcılar gibi attıra attıra tavadaki balık etlerini döndürün, biraz tuz, karabiber ekleyip, pişince bir tabağa alın. Aynı tavada dilim dilim doğradığınız istediğiniz miktardaki mantarı biraz tuz ve karabiber ve tereyağı ilavesiyle kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekip biraz da kavrulmaya başlayınca 3'er parmak genişliğinde doğradığınız yeşil biberleri ekleyin. 2 dakika döndürdükten sonra bir küçük kase kadar (fazla olmasın) domates ekleyin. Kenara aldığınız balıkları ve üzerlerine 1 kaşık un ve bir su bardağı kadar su ekleyin. Biraz fokurdayınca altını kapatın. Yayvan güveç kaplarına paylaştırıp en yüksek derecede ısıttığınız fırına atın. 3-5 dakika dursa yeter, üzerlerinin kurumasına izin vermeyin. Afiyet olsun.

Burada fener balığı kullanılmasının sebebi bu balığın etinin kolay kolay parçalanmaması ve beyaz etli olması. Eti sıkı ve beyaz olan herhangi bir balıkla da yapılabilir.


( Sevgili limon'un mesajına izni ile girerek bir iki ilave yapabilir miyim?
Balık çorbasında krema sevmeyenler, bir yumurta sarısını yarım limon ile çırparak ve üzerine haşlanmakta olan balığın suyundan da bir kepçe kattıktan sonra kaynamakta olan çorbaya son anda katıp, bir taşım kaynatarak hemen servis yapabilirler.

Fener kavurma yaparken , mantar kavrulma esnasında arpacık soğanı da ilave edilirse -tuz koymadan- ve daha sonra buna 2 çorba kaşığı soya sosu ilave edilirse sanki daha lezzetli olacak gibime geliyor..... dermişim )

tener beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 17:04   #351
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Ayvalı kerevizi geçen hafta bir arkadaşımın evinde yedim. Çok lezzetliydi. Eminim sizinki de güzel olmuştur. Afiyet olsun
Sevgili Eser İlhan, kusura bakmayın, mesajınızı kaçırmışım. Bugün girdim başlığa. Çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz her zaman ki gibi.

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 17:08   #352
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Sevgili limon çok teşekkür ederiz tarifler için. Fener kavurmayı bu akşam yapacağım, balık çorbasını da hafta sonu

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2012, 20:38   #353
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehibe Mesajı Göster
Sayın Backyard, Balık çorbasının tarifini tam ayrıntılı şekilde rica etsem yazar mısınız.
Tadını merak ediyorum.
bence limonun verdiği tarif güzele benziyor
ben üşengeçliğimden tam tarif yazamadım, imdadıma yetişti
et/balık/tavuk suyu çıkartılmasında arman kırım'ın tariflerini tavsiye ederim
Balık suyu ve çorbası için buraya , stok hazırlamak için buraya bakabilirsiniz.

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2012, 08:08   #354
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Pilav üstü kuru, yanına kuru soğan ve kendi yaptığım biber turşusu.

Eklenen Resimler
 
tener beğendi.
mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2012, 06:51   #355
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sunum çok güzel, ellerinize sağlık. Mavi boncuk görünümü olmuş.
Turşunun acı biberleri size kalsın, diğerlerinin hepsine talibim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2012, 08:11   #356
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Teşekkürler Güler hanım,

Bu bölüm sayesinde, kızım beğendiği yemekleri tabağa güzelce yerleştirip, resimliyor, bu resmi de o çekti.

Siz İzmir'deki bir toplantıya gelin tatlı biber turşuları benden, yanına da pilav-kuru.

Bunlar hep acı maalesef.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2012, 08:16   #357
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Katılan arkadaşlar sayesinde ben de çok güzel tarifler uygulayabiliyorum.

Kerevizi ağzına koymayan eşim, portakallı kereviz yedi, inanamadım.

Herkesin ellerine sağlık, paylaşımlar için teşekkürler.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 14:36   #358
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Dün akşam ki yemek ve 2 farklı sunum. Kızımın elinden makinayı alamıyorum, komik sunumlar yapıyor kendine göre.

Benim tabağımda, ısırgan ve pancar salatası da var.

Eklenen Resimler
  
tener beğendi.
mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 16:06   #359
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ben de bugün kıymalı bezelye,
pilav
elma kompostosu
Zeytinyağlı kereviz pişirdim.

Name:  www_harikasozler_net_-_Bezelye_tanelerinde_yuz_ifadesi (500 x 353).jpg
Views: 767
Size:  18.9 KB

tener beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 14:50   #360
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hani bazen insan mutfakta oyalanmak ister. Ya yemekle vakit geçirir, ya kek-pasta, börek-çörek yapar.

Hava yağmurlu, canım hiç dışarı çıkmak istemiyor. Sabah siteye girdim, yazılacak yazılarımı yazdım. Arkadaşların mesajlarını okudum.
Cumartesi olduğu için sitede de pek hareket yok. Ver elini mutfak dedim.

Sağ olsun ablam da dün taze taze yaptırdığı mantılardan bana da göndermiş. Buzluğa koymuştum.
Bugün nohutlu mantı pişirmek istedi canım. Sizler hiç yaptınız mı?

Sizler için hem fotoğraflayayım hem de nasıl yapıldığını mutafak bölümünde vereyim.

Nohutlu mantı.
Zeytinyağlı pırasa
Kabak tatlısı.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
menü, ne pişirsem

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024