13-11-2006, 07:58 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Baharat karışımları
BAHARATLAR VE KARIŞIMLARI KUZU KOKUSU Gaziantepte yemen Kurukahvecisinde bu karışım yapılmaktadır (Meraklısına) yEMEN kURUKAHVECİSİ Elmacı Pazarı Karşısı Cevdet Akınal Kuzu Kokusu tarifi 25 Gr Karabiber 50 Gr Yenibahar 50 Gr Tarçın 10 Gr Cevzi hevva 10 Gr Karanfil 25 Gr Kakule Hepsinin karışımına KUZU KOKUSU denilir. |
13-11-2006, 12:08 | #2 |
agaclar.net
|
Fotoğraflı olarak baharatları da tanıtsak mı bu bölümde? Bitkisi ve son kullanım halinin fotoğraflarını görmek ilginç olacaktır Önden buyurun |
13-11-2006, 16:27 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
)))) |
13-11-2006, 17:40 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Sevgili Rower kardeşim gerçekten bu karışımın adı KUZU KOKUSU fakat bu karışımı icad eden adam bu ismi koymuş. Kurban Bayramından önce eski G.Antepliler bu karışımı alıp Kurban a hazırlık yaparlarmış ve kurban kesilince evde ilk kurban etini bu karışımla tatlandırıp yerlermiş. |
13-11-2006, 20:58 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
)))) |
13-11-2006, 21:26 | #8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için Sn Mahmut Leventoğlu (keşke daha kısa bir kullanıcı adı kullansaymışsınız ) |
|
14-11-2006, 09:17 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
İsterseniz ön adımıda kullanayım ) Barbaros Mahmut Leventoğlu yani 1km isim |
14-11-2006, 12:45 | #10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zeynep Derya Yıldırım. Ben kendimi hep Derya olarak bilirdim ama Üniversiteye gelince ve resmi evrak işleri artınca diğer ismimin varlığının farkına vardım iki isimli olmak hiç güzel değil hele de kullanmadığınız isim kendi adınızdan önce yazılıyorsa işiniz daha da zor oluyor ve insanlar size diğer isminizle hitap ediyor. İlk başta Zeynep diye seslenenlere hiç bakmıyordum bile üzerime alınmıyordum...Neyse konu başlığını saptırmayayım ben yine. İyi günler... |
|
14-12-2006, 09:24 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Gaziantepten KUZU KOKUSU geldi. G.Antepte yaşayan bir dostum yollamış üç paket.İsteyen olursa verebilirim |
14-12-2006, 18:41 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Mahmut Bey Nasıl denediniz mi ? Tarifi aldım.. Aktarlara soracam. Merak ettim. |
15-12-2006, 05:42 | #13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
-Bu adın tarihi, hikayesi ya da etimolojisi hakkında bilgim yok. Ancak bildiğim kadarı ile en az birkaç nesilden beridir kullanılıyor. Bu tespite göre de, ismin oluştuğu çağa zaman tünelinden bir bakalım. Nasıl bir tüketici profili göreceğiz? -Küçümsenmiyecek bir kısmı göçebe ya da yarı göçebe olan toplumda Ekin ekme eğlenirsin. Bağ dikme bağlanırsın. Sür sürüyü çek davarı, Zaman ile beğlenirsin. diyen bir kesim çifçiliği bile reddedip çobanlığı tercih ediyor.Kuzu/koyun bu kesim için olduğu kadar, çifçiler için, hatta kentliler için; üretim, ticaret, tüketim gibi faaliyetlerin önemli önemli kalemlernden, yani temel geçim kaynaklarından biridir. -Yukardaki dörtlük folklorumuzdaki yansımaya bir örnektir. Kuzu veya koyunun uyumluluk, uysallık, zenginlik, hatta temizlik vb olumlu şeyler ifade ettiği başka yansımalar da gösterilebilir. - Çifçi ya da çoban toplumlarda mevsim değişiklikleri önemli olaylardır. Kış zorluklar ve yokluklar dönemi iken bahar yeni umutları ifade eder. O yüzden coşku ile karşılanır. Kuzu bir yandan da baharın müjdecilerinden sayılıdığı için önemli ve sevimlidir. - Ayrıca kurban olayı nedeni ile bir dini vecibeyi yerine getime vasıtasıdır olarak da değerli kabul edilir - Reklamcılık açısından bu durumda ne dersiniz? Kalın sağlıcakla. |
|
15-12-2006, 11:03 | #14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Alıntı:
Çok hoş bir tadı ve yoğun kokusu var içindekiler nedeni ile. Bu akşam deneyeceğiz. Hem kuzu etinde hem köftede bakalım nasıl olacak. İcad eden firmaya telefon edeceğim bugün başka nerelerde ve nasıl kullanılabilinir diye. Detaylı bilgileri aktarırım. Selamlar. |
|
15-12-2006, 11:07 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Yücel bey açıklamalarınıza teşekkürler. Üreten kişide aynı tarz açıklamaları yapmıştı televizyonda. Komik olanı üretici ustanın yanında çalışan çıraklar ve tezgahtar bile bu tarifi bilmiyormuş.G.Antepteki arkadaşım ustayı bulduda öyle edinebildik. Adamcağız çok şaşırmış siz nereden duydunuz diye. Geçmiş tadları yeni nesile aktarmak bizim görevimiz artık. Unutulmaya yüz tutmuş ve hepsinin ayrı hikayesi olan tadlar varki? Selam ve saygılarımla |
15-12-2006, 18:59 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Sayın Mahmut Bey teşekkür ederim. Merakla bekliyoruz. Selamlar Saygılar |
17-12-2006, 11:04 | #17 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
sevgili mahmut kuzu kokusunu ben ilk duydum denedikten sonra bizimle paylaşın lütfen gerçi ben herhalde bekleyemeyeceğim bu gün bu karışımı mutlaka temin edeceğim çünkü tecrübelerime dayanarak eti çok lezzetlendirecek diye düşünüyorum. |
20-12-2006, 17:44 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Kuzu kokusu et ve tavukta az kullanmak koşulu ile çok lezzet veriyor. Ayrıca Kurabiyelerde (Tuzlu-Tatlı) ikisindede muhteşem oluyor.Bir dostum çok iyi bir gurmedir .Şimdi o üzerinde çalışmalar yapıyor yakında fikirlerini belirtecek sizlerle paylaşırım.Yukarıda anlattıklarımı evde denedik ve çok beğendik. |
20-12-2006, 19:06 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Ozaman hemen temin etmek lazım. Teşekkürler Mahmut Bey... |
06-01-2007, 12:38 | #20 |
Ağaç Dostu
|
Karabiberi yetiştirmeyi yetiştiren arkadaş varsa resmini görmeyi çok isterim. |
03-05-2007, 13:51 | #21 | |
Yeni Üye
|
Cezvi hevva
Alıntı:
|
|
16-08-2007, 14:49 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Garam Masala(Hint baharat karışımı)
1 yemek kaşığı top karabiber 1/2 yemek kaşığı karanfil 2 yemek kaşığı kimyon tohumu 2 yemek kaşığı kişniş tohumu 1 yemek kaşığı kakule 1 kabuk tarçın 2 defne yaprağı 1 adet muskat Muskat hariç tüm malzeme teflon tavada; arada bir karıştırarak ,kısık ateşte aromatik yağları dışarı çıkıp kokusunu almaya başlayıncaya kadar (ki yaklaşık yarım saat yeterli oluyor) kavrulur.Tüm malzeme mutfak robotunun öğütücüsünde veya karabiber çekicisinde öğütülür.Sonra muskat rendelenip iyice karıştırıldıktan sonra içine ışık almayacak kavanozda (vitamin şişeleri olabilir mesela) ağzı kapalı olarak buzdolabında aylarca kalabilir.Tüm et yemeklerinde marine etmek için kullanılabileceği gibi,diğer yemeklerin içine de 1 çay kaşığı atabilirsiniz. Ayrıca mercimekli bulgur pilavının içinde de kullanılabilir.Mükemmel bir koku ve çok rahatsızlık vermeyen bir tat alınır. |
16-08-2007, 14:50 | #23 |
Ağaç Dostu
|
Buke Garni
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni, gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir bez veya kumaşa sarılarak da hazırlanılabilir. |
16-08-2007, 15:40 | #25 |
Ağaç Dostu
|
Pizza baharatı
Sorduğunuz soruyu araştırıken aşşağıda ki site ile karşılaştım.Benim gibi baharat severlerin ilgisini çekebileceğini düşündüm. https://www.gurmenet.com/tr/kategori...bel=Baharatlar |
05-03-2009, 18:02 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 113
|
arkadaşlar konu baya eski ama neden ayrıda bittigini merak etdim acaba bu baharatdan zehirlenen mi oldu bi sürü soru cevapsız kalmış mesela cevzi hevva başka bir ismi varmı baharatçılar bilmiyor mesela gurme arkadaş deneyip bilgi verecekti bir cevap alabilirsem sevinecegim saygılar SİN |
05-03-2009, 18:55 | #29 |
agaclar.net
|
Kuzu Kokusunu Mahmut Bey birgün bana uğradığında getirmişti. Hala severek kullanıyorum. |
05-03-2009, 22:21 | #30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha sonra bir yerlerde,aşırı kullanımın sinir sistemi üzerinde negatif etkileri olacağını okumuş ve baharat bileşimimden çıkarmıştım.Baharatçılarda "muskat" adıyla ararsanız bulacaksınız.. |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|