agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2007, 12:51   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Galeri: 1
Cezvi hevva

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu Mesajı Göster
BAHARATLAR VE KARIŞIMLARI

KUZU KOKUSU
Gaziantepte yemen Kurukahvecisinde bu karışım yapılmaktadır (Meraklısına)
yEMEN kURUKAHVECİSİ
Elmacı Pazarı Karşısı
Cevdet Akınal

Kuzu Kokusu tarifi

25 Gr Karabiber
50 Gr Yenibahar
50 Gr Tarçın
10 Gr Cevzi hevva
10 Gr Karanfil
25 Gr Kakule
Hepsinin karışımına KUZU KOKUSU denilir.
Selam.İstanbul Mısır Çarşısında hepsini buldum ama Cezvi hevva'yı bulamadım.Başka bir ismi var mı acaba?

yucel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 13:49   #2
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Garam Masala(Hint baharat karışımı)

1 yemek kaşığı top karabiber
1/2 yemek kaşığı karanfil
2 yemek kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 yemek kaşığı kakule
1 kabuk tarçın
2 defne yaprağı
1 adet muskat

Muskat hariç tüm malzeme teflon tavada; arada bir karıştırarak ,kısık ateşte aromatik yağları dışarı çıkıp kokusunu almaya başlayıncaya kadar (ki yaklaşık yarım saat yeterli oluyor) kavrulur.Tüm malzeme mutfak robotunun öğütücüsünde veya karabiber çekicisinde öğütülür.Sonra muskat rendelenip iyice karıştırıldıktan sonra içine ışık almayacak kavanozda (vitamin şişeleri olabilir mesela) ağzı kapalı olarak buzdolabında aylarca kalabilir.Tüm et yemeklerinde marine etmek için kullanılabileceği gibi,diğer yemeklerin içine de 1 çay kaşığı atabilirsiniz.
Ayrıca mercimekli bulgur pilavının içinde de kullanılabilir.Mükemmel bir koku ve çok rahatsızlık vermeyen bir tat alınır.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 13:50   #3
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Buke Garni

Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni, gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir bez veya kumaşa sarılarak da hazırlanılabilir.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025