![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
|
Cezvi hevva
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Garam Masala(Hint baharat karışımı)
1 yemek kaşığı top karabiber 1/2 yemek kaşığı karanfil 2 yemek kaşığı kimyon tohumu 2 yemek kaşığı kişniş tohumu 1 yemek kaşığı kakule 1 kabuk tarçın 2 defne yaprağı 1 adet muskat Muskat hariç tüm malzeme teflon tavada; arada bir karıştırarak ,kısık ateşte aromatik yağları dışarı çıkıp kokusunu almaya başlayıncaya kadar (ki yaklaşık yarım saat yeterli oluyor) kavrulur.Tüm malzeme mutfak robotunun öğütücüsünde veya karabiber çekicisinde öğütülür.Sonra muskat rendelenip iyice karıştırıldıktan sonra içine ışık almayacak kavanozda (vitamin şişeleri olabilir mesela) ağzı kapalı olarak buzdolabında aylarca kalabilir.Tüm et yemeklerinde marine etmek için kullanılabileceği gibi,diğer yemeklerin içine de 1 çay kaşığı atabilirsiniz. Ayrıca mercimekli bulgur pilavının içinde de kullanılabilir.Mükemmel bir koku ve çok rahatsızlık vermeyen bir tat alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Buke Garni
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan Buke Garni, gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp atılır. Gerekli görülürse buke garni bir bez veya kumaşa sarılarak da hazırlanılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|