agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

hfz 23-05-2007 10:09

Sevgili Ephesos,

Güzel günlerde büyütünüz çiçeğinizi.. ;) Gönderdiğiniz yılbaşı tuttu, bu bana yeter. :p

Ophrys 23-05-2007 14:29

Mum Çiçeği

2 Eklenti(ler)
1. resimde işaretli olan kısım eski bir çiçek kapsülü buradan tekrar çiçek verir mi?

2. resimde işaretli olan kısım bana yaprak değil de çiçek olacakmış gibi geliyor.

Mum çiçeğini iyi tanıyan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.

kaseriya 23-05-2007 15:10

sanırım o çelik yeni tutmaya başlamış,o kapsülden çiçek vermez ama,bu sene güneşi ondan eksik etmezseniz önümüzdeki sene boy atınca yapraktan önce çiçek verir...

cezzar 23-05-2007 20:53

Ada Hanım;
sanırım ikinci resimdeki de yaprak, o da olursa..Bazen öyle tepecik beliriyor, ve öyle kalıyor da.. Çiçek olduğunu sanmıyorum, kendi çiçeğimizdeki gözlemlere dayanarak.. :( .
İsmail abinin önerisi tarzında birşeyler yapamaz mıyız? Sanırım tüm Türkiye mum çiçekleri aynı tür. Peki ya çiçek rengi olarak da hep aynı mı, hafif açık turuncumsu gibi bir renkte?
Ne dersiniz, mum çiçeği kardeşlerinin yazılı bir listesini oluştursak.. Sonra da, yurt dışından, biraz internette arayıp tarayıp, çelik istetsek kargoyla (vardır herhalde böyle çelik satan internet siteleri).. Parasını da birlikte ödesek filan..
...

serder 23-05-2007 23:12

Çiçek aşamaları

tam yatıyordum ya neyse :)))

Sn. Adabayrakoğlu;
Sanırım bir örnekle daha net anlaşılır. resmi küçültmeden (ama link olarak çok büyük oldu forum için )ekleyeceğim ki aşamaları daha net anlaşılsın. resim açılırken biraz sabır gerekebilir.
şanslısınız ki neredeyse her aşaması mevcut :)
alttaki dökülmüş çiçek aslında onu ekledikten sonra farkettim....
mumçiçeği

kaseriya 24-05-2007 09:53

Sayın serder forma koydunuz çiçeklerin lütfen isimlerinide yazın, ikinci resmindeki çiçeğin ismi ne:)

serder 24-05-2007 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaseriya (Mesaj 108408)
Sayın serder forma koydunuz çiçeklerin lütfen isimlerinide yazın, ikinci resmindeki çiçeğin ismi ne:)

sayın kayseria;
şu ana kadar sadece MUMçiçeği resmi koydum. ikinci koyduğum linkde de link " mumçiçeği " şeklinde. konuda mum çiçeği olunca özellikle MUMÇİÇEĞİ demeyi gerek görmemiştim.
cevap Mum Çiçeği.....
:)))

GLCN 24-05-2007 13:19

bu site sayesinde birsürü bilgi öğrendim. bu çiçekten bendede vardı ama tasınırken kayboldu simdi bı-ulamıyorum.bende sizden bir fide istesem ayıp etmiş olurmuyum...

kiiirmiziii 24-05-2007 13:39

sanırım kaseriya'nın kastetiği orada ki oğlum linkiydi:) zaten resimlerin mum çiçeği oldu belli:)

Penelophe 24-05-2007 13:49

:D:D:D koptum yalnız.

serder 24-05-2007 18:28

Bravo

bravo vallahi ben farketmedim.:rolleyes:
lazlık var serde ondan olsa gerek :p
oğlumun resmini imzama koymuştum. ama şimdiden unutmuşum :(
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiiirmiziii (Mesaj 108500)
sanırım kaseriya'nın kastetiği orada ki oğlum linkiydi:) zaten resimlerin mum çiçeği oldu belli:)

serder 24-05-2007 18:31

Utanaraktan (bir laz da utanır)
ILGAZ KAAN oğlumun ismi....

kaseriya 25-05-2007 07:43

Ilgaz'a Allah sağlıklı uzun ömürler versin...Demekki her çiçeğin bir ismi varmış:))

Penelophe 25-05-2007 08:11

:d :d :d

Penelophe 25-05-2007 08:16

Off düzelmiyor d ler.

ilknur aşık 25-05-2007 09:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zambak_asıgı (Mesaj 108492)
bu site sayesinde birsürü bilgi öğrendim. bu çiçekten bendede vardı ama tasınırken kayboldu simdi bı-ulamıyorum.bende sizden bir fide istesem ayıp etmiş olurmuyum...

Bende mum çiçeği var, ama daha küçük, biraz sabrederseniz size köklendirdiğim zaman iletirim. Hem galiba komşuyuz da. Ulaştırması da kolay olur.

ilknur aşık 25-05-2007 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ismail43300 (Mesaj 107530)
Eski Evlerin Gülümseyen Prensesi Mum çiçeği Bahar Kokulu Bal çiçeğimiz ... Dilerim ::ithal ,tropikal ,çiçek Ve Bitkilerin Doldurduğu Evlerimizde Seninde Yerin Her Zaman Vardir ...
Size Bir Teklifim Var ;;; Eskilerin Hatirindan çikmayan Ama Maalesef Yeni Nesilin Birkisminin Adini Bile Bilmediği Mum çiçeğini (mum çiçeği Kardeşliği) Adi Altinda Yayginlaştiralim Ve Bu Vesile Ile Bu çiçeğin Meraklisi Bizlerde Tüm Türlerini Oluşturmaya Toplamaya çalişalim Bakalim Ne Kadar Başarili Olabileceğiz...
Bu Sadece Bir öneri;; Daha Farkli Fikir Ve Düşüncelerinize Açiğim ...

Ben de bu fikrinizi gönülden destekliyorum. Ama genelde herkeste açık, şeker pembe renkli mum çiçeği var galiba( benimki daha hiç açmadığı için rengini bilmiyorum) Keşke farklı türlerini bulabilsek.

serder 25-05-2007 11:13

Amin cümlemizinkine....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaseriya (Mesaj 108863)
Ilgaz'a Allah sağlıklı uzun ömürler versin...Demekki her çiçeğin bir ismi varmış:))

Yav lazım dedim ya :)

GLCN 25-05-2007 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık (Mesaj 108912)
Bende mum çiçeği var, ama daha küçük, biraz sabrederseniz size köklendirdiğim zaman iletirim. Hem galiba komşuyuz da. Ulaştırması da kolay olur.

evet komsu sayılırız. umarım sizinkide sağlıklı bir sekilde büyür.. sabırsızlıkla bekliyeceğim..

erciyes38 25-05-2007 21:34

mum çiçeği

arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim aranıza yeni katıldım.konuları okudukça mum çiçeğine bende hayran kaldım.iki gün önce arkadaşım yalovaya gidiyordu ona mum çiçeği siparişi verdim koca bir saksı dolusu çiçek getirmiş.hemen çıtaladım tavana kadar ulaşıyor.hepinize kapadokyadan selamlar

lerdemir 26-05-2007 00:10

Ne şanslısınız.

Demek tavana kadar uzanıyor ha?

Grrrrrr !!! :)

BenBen1967 26-05-2007 12:48

Tavana kadar hımmmm.Bizim daha çok beklememiz lazım tavanı bulması için;)

tiya 26-05-2007 14:08

Herkese merhaba,

Biz "yazarlar" çoğu kez yaşadıklarımızdan, tanıklıklarımızdan yola çıkarak "öyküleme " yaparız. Edindiğimiz her deney, tanıdığımız her kişi, duyduğumuz her öykü eserlerimizde bir biçimde yerini alır. En azından ben böyle bir "yazar"ım.

Örneğin her oyunumda çiçek seven bir karakter, anı ve çiçek türü mutlaka vardır. Bunlardan biri de "mum çiçeği"dir.

Ceyhan'ın Papaklı köyü babamın işi dolayısı ile ailemin iyi bildiği bir köydür( ben hariç). Annemin köyü ilk ziyaretinde gördüğü en muhteşem şey, mum çiçeği olmuş. Köy evinin önünde asmanın yerleştirildiği gibi bir düzenek düşünün. Tavanı küçük boş karelerden oluşan bir pergola. Her karenin içinde ampul gibi sarkan mum çiçekleri. Solgun bir aydınlatma ile geceleyin buz dansı yapan mum çiçeklerinin olağanüstü görüntüsü.

Bu betimlemeyi annem 25 yıl önce aktarmıştı bana. Hiç unutmadım... Belki o ev yıkılmış, mum çiçeği ölmüştür. Belki de daha farklı bir düzenekle başka bir şaheser yaratılmıştır, bilmiyorum. Ama benim de böyle bir bahçem ve böyle düzenlenmiş bir mum çiçeğim olacaktır. Şimdilik oyun karakterlerim bu zevki yaşıyorlar.

Yani "tavana kadar uzayan mum çiçeği" benim için ilginç değil. Gerekli ayarlamayı yapsam benim çiçeğim de tavanı geçer. On yıl boyunca beni çiçek açmadığı için kıvrandıran bu muhteşem bitki geçen yıl üç tane çiçek açtı. Şimdi tek eksiğim bahçeli bir ev.:=))

lerdemir 26-05-2007 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiya (Mesaj 109436)
... Şimdi tek eksiğim bahçeli bir ev...

O da tez vakit olur inşaallah hayırlısı ile...

ilknur aşık 27-05-2007 20:35

Sn Zambak aşığı
Sizin için bir mum çiçeği fidesini çimlendirmek için suya koydum. İnşallah tutar.

Penelophe 27-05-2007 21:24

Selamlar;

Komşumdan aldığım çeilkler ölmek üzere:(
Zaten kötü durumdaydılar aldığımda :(
Bana sağlıklı bir çelik lazım :( :( :(

gilan 28-05-2007 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 109843)
Selamlar;

Komşumdan aldığım çeilkler ölmek üzere:(
Zaten kötü durumdaydılar aldığımda :(
Bana sağlıklı bir çelik lazım :( :( :(

Bende bir tane minik var ama dikilmiş durumda. Bir ay falan oldu dikeli, saksısıyla gönderilebilir mi ki?

Penelophe 28-05-2007 05:41

Eğer zarar gelmemesini sağlayarak paketleteceğine inanabiliyorsan, gönder, çok sevinirim :)

BenBen1967 28-05-2007 08:54

Pet şişeyi kesip saksının üstüne geçirin koli bantıyla sıkıca saksıya bantlayın . Kutunun içini gazete kağıdı ile doldurun tam ortaya yerleştirin ,hiç birşey olmaz.Hfz fulleri bu şekilde yolladı bizlere;)

Penelophe 28-05-2007 09:11

:D İşte çözümde geldi Gilancığım :)

Zaten ben tutturabileceğimden şüpheliydim senin tutmuş çiçeği yollaman çok büyük incelik. Çok teşekkür ederim :)

Karşılığında Gardenya alabilirsin :D

GLCN 28-05-2007 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık (Mesaj 109806)
Sn Zambak aşığı
Sizin için bir mum çiçeği fidesini çimlendirmek için suya koydum. İnşallah tutar.

çok tesekkür ediyorum.sizin cabalarınızla tutacagına eminim.

GLCN 28-05-2007 10:19

bence gönderecegimiz cicekleri bardak gibi birseyin içine ekersen gönderim daha kolay olur gibi geliyo bana. bardagıda kola şişesinin içine kamufle ettikmi tamamdır..

darla 28-05-2007 10:38

Merhaba,
Sayın hfz nin bana vermiş olduğu ve köklenen mum çiçeğimi nihayet ektim ve şuan uslu uslu büyüyor.
İşallah çiçeklerini görmek bana da nasip olur .

Mine Pakkaner 28-05-2007 11:04

Zambak_aşığı hoşgeldiniz. :)

Sizi aramızda gördüğümüze sevindik. Yalnız önce bize yeni gelen arkadaşlar başlığında kısaca kendinizi tanıtmanızı rica edeceğiz. Bir de bizler dilimizi doğa kadar korunmaya değer buluyoruz ve bu gayret içindeyiz. Bu yüzden sizden de tüm yeni üyelerimizden olduğu gibi cümleye büyük harfle başlamak, konuşma diliyle yazmamak, de- da, soru mi ve mı 'ları gibi konulara dikkat etmenizi rica edeceğim.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=75 başlığına uğrarsanız sizi kolayca yönlendirecek bilgiler bulacaksınız.;)

cezzar 28-05-2007 16:51

Sn. Phenelope; merakımı mazur görün; yani siz siteye bir aydır üyesiniz ve 900'e yakın mesaj mı yazdınız? Günlük ortalama 30 mesaj? Parmaklarınıza kuvvet :)

Bu arada Hollanda'da neredeyse 100 ayrı çeşit mum çiçeği çeliği satan bir yer buldum;
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm
Şu an işsiz halimle mümkün değil ama :) , tahmin ettiğim gibi yakında yolum düşerse oraya, alacağım en azından 3-4 çeşit, kolay büyüyenlerinden..
"Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064" ve "Hoya shepperdii GPS 00161" mesela hem çok kolay büyüyorlarmış, hem de en ucuzları..

Selamlar...

papatyam 28-05-2007 16:53

Cezzar arkadaşlarını da unutma :))

Penelophe 28-05-2007 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 110261)
Sn. Phenelope; merakımı mazur görün; yani siz siteye bir aydır üyesiniz ve 900'e yakın mesaj mı yazdınız? Günlük ortalama 30 mesaj? Parmaklarınıza kuvvet :)

Bu arada Hollanda'da neredeyse 100 ayrı çeşit mum çiçeği çeliği satan bir yer buldum;
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm
Şu an işsiz halimle mümkün değil ama :) , tahmin ettiğim gibi yakında yolum düşerse oraya, alacağım en azından 3-4 çeşit, kolay büyüyenlerinden..
"Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064" ve "Hoya shepperdii GPS 00161" mesela hem çok kolay büyüyorlarmış, hem de en ucuzları..

Selamlar...

Selamlar;

O kadar olmuş mu:) Burası bağımlılık yaratıyor:D

Mum çiçeği konusunda Papatyam'â katılıyorum, bizide unutmayın :)

Saygılar.

selcuk44 28-05-2007 20:08

Sevgili üye kardeşlerim, formumuza İzmir'den yeni üye oldum ve ilk defa 24-27 mayı 2007 İzmir çiçek ve bahçe araçları fuarın da İzmirli üye kardeşlerim le tanıştım.Alakalarından ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Kendimi tanıtma bölümünde takdim etmiştim ama İzmir fuarında üye arkadaşlarımla geçirdiğim,çok kısa zamanda dahi olsa paylaştığim (edindiğim dersem daha doğru olur)fikirler ve üye kardeşlerimin her konuda belli ettikleri kaliteli ve çok sevyeli davranışlari beni çok etkiledi hele Hafize hanımın( ileride resmini sunacağım )bir Mum çiçeğini bana armağan etmesi beni son derecede kaliteli ve doğru bir formda olduğuma bir defa daha ikna etti.Hafize hanıma çok nazik bu jesti için ve diğer arkadaşlarıma da çok yakın alakalarında dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunar esas merakım bonsai yanında çok iyi bir mum çiçeği seveni olarak yazışmalarınızı takip edeceğimi belirtir ,
boyle kaliteli bir siteyi kurup, idare ettikleri için Sayın yöneticilerimizi bir defa daha kutlar , hepinize sağlık ve başarılar dilerim.
Saygılarımla,

hfz 28-05-2007 20:23

Sevgili Selçuk44 hoşgeldiniz,

Sizi de 'Mum Çiçeği Kardeşliği' grubuna katmak benim için büyük zevk.. Ayrıca her gün yanımızda bulunarak ve nazik jestinizle bizi onurlandırarak asıl siz bizleri çok mutlu ettiniz.;)

Artık güzel Mum Çiçeğinizi yetiştirmek için sanırım baştan sona bu macerayı okumanız gerekecek.:D Bu arada merak ettim, evde iken akşamları mis gibi kokuyordu çiçeği. Fuarda biraz hırpalandı sanırım ama çiçeği hala duruyor mu ve yine kokuyor mu?

ilknur aşık 29-05-2007 12:49

Sn Penelophe
Mum çiçeği gilandan gelemezse haberim olsun, sizi mum çiçeksiz bırakmayalım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025