agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

sevgiseli_1974 13-05-2007 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qxyl (Mesaj 103800)
Arkadaşım, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

İlk iş olarak sabahtan akşama kadar aydınlık olan ve öğlen güneşinin birazını çalan oturma odasına alacağız onu. Toprağı değiştirip, yanmış hayvan gübresiyle karıştırılmış toprağa (saksı aynı kalacak) ekeceğiz.

İplerle sarılmasını sağlayacağız. iki sulama arasında kuruması için biraz bekleyeceğiz. Kireçsiz suyla sulayacağız..

Selamlar

arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler sizde gerekeni yapacagınızdan eminim ben size bir fikrimi söylesem umarım kızmazsınız bana:) sizde komşunuzdan bu çiçegin çeliginden alıp kökleştirdikten sonra bir saksıya sitilleyin sizin evinizdede olsun çünkü komşunuzun mum çiçegi açtıktan sonra o kadar çok hoşunuza gidecekki komşunuza sıkça gitmek zorunda kalacaksınız bence bunun içinde sizde mum çiçegi edininki her zaman kendi evinizdede o muhteşem kokuyu cigerlerinize teneffüs ediniz..SAYGILAR..;)

Penelophe 13-05-2007 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgiseli_1974 (Mesaj 103820)
arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler sizde gerekeni yapacagınızdan eminim ben size bir fikrimi söylesem umarım kızmazsınız bana:) sizde komşunuzdan bu çiçegin çeliginden alıp kökleştirdikten sonra bir saksıya sitilleyin sizin evinizdede olsun çünkü komşunuzun mum çiçegi açtıktan sonra o kadar çok hoşunuza gidecekki komşunuza sıkça gitmek zorunda kalacaksınız bence bunun içinde sizde mum çiçegi edininki her zaman kendi evinizdede o muhteşem kokuyu cigerlerinize teneffüs ediniz..SAYGILAR..;)

Selamlar;

Teşekkür ederim arkadaşım, ilk işim o oldu :) evde 2 tane çalik suda bekliyor.

Saygılar.

cezzar 14-05-2007 21:07

bunlar pamuklu bit mi? unlu bit mi? yoksa toz mu?

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Efenim; hafta sonu papatyam'a ulaştırdığım çelikte, unlu (pamuklu) bit olduğunu söyledi papatyam.

sözkonusu şey, mumçiçeğimin özellikle saplarında kümelenmiş beyaz, pamuğumsu toz kütleleri olması yer yer gruplanmış vaziyette (köftelik bulgur iriliğinde yaklaşık)

Ama ben bildim bileli bunlar bizim çiçekte, ve ben bunları, aynı çiçeğin bal salgılaması gibi, çiçeğin salgıladığı bir çeşit toz olarak düşünüyordum şimdiye kadar. Ve çiçeğimizde hiç bir olumsuz etkisini görmedik şimdiye kadar. Ekte bir resim çekmeye çalıştım bilgilendirmek adına.
Ne dersiniz arkadaşlar? Korkulacak bir şey mi bu? Dediğim gibi yıllardır var bunlardan çiçekte..
selamlar, teşekkürler..

arb73 14-05-2007 21:22

Evet bu bir hastalık; Mine hanımın tarifini uygalamanızı tavsiye ederim,
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062 12 Nolu mesajında bu hastalık ve bunun ile ilgili ev yapımı ilaçlarını bulacaksınız

Kienne 14-05-2007 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cezzar (Mesaj 104174)
Merhabalar,

Efenim; hafta sonu papatyam'a ulaştırdığım çelikte, unlu (pamuklu) bit olduğunu söyledi papatyam. ...

Bana bıraktığınız çelikte de vardı ama farkındasınızdır diye düşünüp birşey demedim açıkçası. Pamuklu çubuk ve alkol ile inceden temizledim (zaten 2-3 tane vardı) ve bir sorun kalmadı ama sizin bitkide hayli yoğun görünüyor. Hazır biraz budayıp bitkiyi toplarlamışken ben de Mine Hanımın tariflerini bir deneyin derim.
P.S. Bendeki çelik ufaktan köklenmeye başladı, darısı kardeşlerinin başına.

zenfree 14-05-2007 22:24

Çok üzüldüm Sevgili Cezzar. Benim mum çiçeğimde de vardı. Sonra yaprakları kararmaya başladı. Kurtulmak için bitkiyi küçültmek zorunda kaldım.

Mine Hanım' ın " arapsabunlu tarifi" ni uyguladım. Şu an tamamen geçti. Hızla yaprak çıkartmaya başladı.

1 ay hiç aksatmadım. Şu an yapraklar ve dallar pırıl pırıl. Bu forumu bulamasaydım kaybedecektim mum çiçeğimi.

Mine Hanım' a tekrar teşekkürler...

cezzar 14-05-2007 23:50

Arkadaşlar, çok sağolun. Ev yapımı ilaç olabileceğini de hiç düşünmemiştim önceden, çok sağolsun Mine Hanım.; arapsabunlu tarifi hemen yarın deneyelim.

"Her işte bir hayır vardır" derler ya, ben buna çok inanırım. İşte size bir canlı bir örnek arkadaşlar: Annem çiçeği budamak istemeseydi ben bu forumu bulamayacaktım, papatyam'a kienne'ye çelik ulaştırma gibi bir durum hiç olmayacaktı, ve mum çiçeğimiz budamasak bile kendiliğinden ölüp gidecekti desenize...

Yalnız benim anlamadığım; bunlar resmen pamuk; hareket ettiklerini hiç görmedim. Bit olduklarına emin misiniz? Resmen tozlar çünkü.. Aynı Mine Hanım'ın koyduğu resimdeki gibiler ama, orda daha bi böcek gibi duruyolar. dediğim gibi bizimkinde hareket eden birşey hiç ögrmedim. Ne dersiniz?

Çok çok sağolun tekrardan..

zenfree 14-05-2007 23:54

Hareket etmiyorlar. Nemlenmiş un gibi oluyor.

BenBen1967 15-05-2007 12:34

İleri safhada yapış yapış oluyorlar .Resmen bitkinin özünü emip kurutuyorlar.Ben onlarla az savaş vermedim ,hızla yaylma gibi bir özellikleri var .Tam kurtuldum diyorsun birde bakıyorsun yeni baştan başlamak zorunda kalıyorsun.Yaprakların altına saklanıyorlar dalların birleşme yerlerinde konuşlanıyorlar.Geçen gün yaseminimde buldum hemde yaseminim çiçeklenirken,manuel temizlik yaptım ellerim yapış yapış oldu ,şu anda kalmamış gibi görünüyor. Her sabah kontrol yapıyorum çoğalmadan yok olsunlar diye.İlaç bir yerden sonra fayda etmiyor zira;)

hfz 15-05-2007 14:14

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 4 aydır sabırla bir yaşam belirtisi beklediğim Mum çiçeklerim en sonunda yüzümü güldürdüler..:p

Yetişkin alınan çiçek de çok güzel ama, kendi diktiğiniz çeliğin veya ektiğiniz tohumun canlanıp büyüdüğünü izlemenin hazzı da bambaşka..;)

Oğuzhan 15-05-2007 14:30

Benimkide canlanmaya başladı.***.

Penelophe 15-05-2007 19:41

Benimkiler de yolda :)
Üç gündür sudalar ama bir kıpırtı yok :(

zenfree 15-05-2007 20:23

1 Eklenti(ler)
Bu da benim mum içeğim. Böceklerden arındıktan ve budandıktan sonra filizlenmeye başladı. Çok neşeli. :D

hfz 15-05-2007 20:39

Maşallah, her yerinden patlamış.. Çok sağlıklı görünüyor.. Emeğinize sağlık Sevgili Zenfree..

Penelophe 16-05-2007 00:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 104614)
Bu da benim mum içeğim. Böceklerden arındıktan ve budandıktan sonra filizlenmeye başladı. Çok neşeli. :D

Selamlar;

******* çok neşeli görünüyor (çok sevdim bu cümleyi).
Umarım bizimki de (sahipleniverdim komşumun çiçeğini) rn kısa sürede böyle neşelenir :)
Çok sağlıklı ve parlak görünüyor.
Çiçeklerinide görürüz umarım.

Saygılar.

serder 16-05-2007 10:15

unutmassam bu aksam size bir resim göstereceğim. (umarım unutmam :(( ) sadece bir gurup Mum çiçeği resmi.

( şimdiden yazıyorum ki akşama kadar merak edin :) )

Penelophe 16-05-2007 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serder (Mesaj 104765)
unutmassam bu aksam size bir resim göstereceğim. (umarım unutmam :(( ) sadece bir gurup Mum çiçeği resmi.

( şimdiden yazıyorum ki akşama kadar merak edin :) )

Eh akşam oldu sayılır :D

ephesos 16-05-2007 18:20

Sayın HFZ nin gödedii hoya çeliğini kaybettm , buna hala inanamıyorm.
Bana bir çelik göderebilecek akadaş var mı:cool: ? lütfen....

hfz 16-05-2007 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ephesos (Mesaj 104879)
Sayın HFZ nin gödedii hoya çeliğini kaybettm , buna hala inanamıyorm.
Bana bir çelik göderebilecek akadaş var mı:cool: ? lütfen....

:eek: Nasıl yani?

Nasıl oldu?

ephesos 16-05-2007 19:07

Ablacım çürüdü ya köklendirmeye çalışırken. Ya elimden herşey olurdu benim sopayı toprağa soksam yeşerirdi ama ne bileyim nazar mı oldu ne ?
Ben ne yapacağım şimdi ya ?

ephesos 16-05-2007 19:19

Şimdi bana bir çelik verecek yok mu ?

Penelophe 16-05-2007 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ephesos (Mesaj 104929)
Şimdi bana bir çelik verecek yok mu ?

Bende 2 tane çelik var ama çok acemi olduğum için doğru yerden mi çelik aldım bilemiyorum. Zaten çok solgun duruyorlar ama dirilir de kökleşirlerse ben gönderebilirim :)

ephesos 16-05-2007 19:27

Sizin köklendirmenizi beklemem zor gelir bana yanlış anlamayın öylece gönderemez misiniz bana ?

Penelophe 16-05-2007 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ephesos (Mesaj 104940)
Sizin köklendirmenizi beklemem zor gelir bana yanlış anlamayın öylece gönderemez misiniz bana ?

Tamam ama göndereceğim çelik 10 cm kadar ve halsiz görünüyor. Eğer beğenmezseniz sorumluluk kabul etmem :)

ephesos 16-05-2007 20:27

Ya ben onuda öldürürüm teşekkür ederim korktum birkere iyi sonuç elde edebileceğim birşey olsa daha iyi olur çıldıracağım hırsımdan nasıl başarısız oldum ya

hfz 16-05-2007 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ephesos (Mesaj 104954)
Ya ben onuda öldürürüm teşekkür ederim korktum birkere iyi sonuç elde edebileceğim birşey olsa daha iyi olur çıldıracağım hırsımdan nasıl başarısız oldum ya

:p :p Sakin olun Sevgili Ephesos..

Ne yapabiliriz bir bakalım, hatta size tutmuş bir Mum Çiçeği bulmaya çalışalım.. Yarın pazara gideceğim. Bir bakarım, varsa ve ucuz olursa alırım. Olmazsa başka çare buluruz..;)

ephesos 16-05-2007 22:52

Abla ya se bitanesin bana bu iyiliği yaparsan eğer inan minnettar kalacağım.Ücreti problemdeğil yeterki bulayım bizim burada nesli tükenmiş bulunmuyor.

hfz 16-05-2007 23:16

Çok üzüldüm kaybettiğini okuyunca.. Merak etme senin de bir Mum Çiçeğin olur.. ;)

(Minnettar kalman da çok hoşuma gider:D belli mi olur yarın öbürgün kimsede olmayan bir çiçeğin olur da ilk sırayı ben alırım:dilli: )

ephesos 16-05-2007 23:21

İnanın bu iyliğiniz karşılıksız kalmaz yakında bir sürprizim olacakzaten.

hfz 16-05-2007 23:35

:dilli: Bayılırım Sürprizlere! :dilli:

lerdemir 17-05-2007 01:45

Vayyy ??!!:cool:

Menfaat dünyası ha hfz ???:D :D

serder 17-05-2007 10:07

çok özür dilerim işlerimin yoğunluğundan eve geç gittim ve uyuya kaldığımdan sözümü tutamadım. kısmetse bu akşam sözümü tutacağım....
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qxyl (Mesaj 104875)
Eh akşam oldu sayılır :D

hfz 17-05-2007 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 105039)
Vayyy ??!!:cool:

Menfaat dünyası ha hfz ???:D :D

:p :p Bayılırım! :D

Hatırladığım kadarıyla Melissa diye bıırrrr'lıyordunuz.. Sizde neler vardır acaba isteyebileceğim?..:dilli: :dilli: :D

çiçeksever 17-05-2007 17:00

yeni mum

1 Eklenti(ler)
3 ay önce çelikten yetiştirdiğim mum çiçeğimin bugünkü hali

papatyam 17-05-2007 17:05

Maşallah benimkinde hiç kıpırdanma yok :(

ephesos 17-05-2007 17:30

Gelde hasetten çatlama şimdi.
Sayın hfz tek umudum sizsiniz.Lütfen yardımcıolun bana.

ephesos 17-05-2007 19:55

Sayın hfz umarım bu gün pazara uğramışsınızdıur ve umarım müjde verirsiniz bana.

hfz 17-05-2007 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ephesos (Mesaj 105283)
Sayın hfz umarım bu gün pazara uğramışsınızdıur ve umarım müjde verirsiniz bana.

Üzgünüm pazarda hiç Mum Çiçeği yoktu. Sanırım kendi gözdelerimden birini göndereceğim sana.;)

Bulsam da bulmasam da Pazartesi günü kargoya vereceğim çiçeğini. Yarın vermiyorum araya Pazar girdiğinden ne olur ne olmaz..;)

Penelophe 17-05-2007 21:40

Ben şahidim pazarda yoktu mum çiçeği :)

Hfz ayrıca tavşanları otlatmıyordum , çiçeklerle otobüste çile çekiyordum :(

hfz 17-05-2007 21:55

:D :D :D

Alırsan o kadar çiçek!:dilli: :dilli: Zor zaptettik vallahi Adacığım ile seni! Çocuklar bile yapmaz yaptığını! Her gördüğüne isterim diye!;) Bir daha götürmeyiz vallahi! Hıııımmmmm!:mad: ( Ah burada parmak sallayabilseydim sana ne güzel olurdu.:p )

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025