![]() |
http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/21987.htm başlığımız var ancak bilgi paylaşımı pek olmamış sevgili gülağacı.
Ancak başlıkda sık sık karşımıza çıkan farklı şekillerde tasarlanmış bambu çubuklar , kalın elektrik kabloları ve gelenesek olarak kullanılan ip çıkıyor. Her üçünü de kullanıyorum. Bitki sarılıcı ise yanına koyduğumuz her malzemeye tutunup sarılıyor. Ancak U şeklindeki iki bambu çubuktan elde edilen malzemede zaman zaman açan çiçekler iç tarafa denk gelmişse seyretmek, gelişmesini izlemek zor oluyor. En güzel görüntü bence sevgili pembegül'ün de kullandığı gibi bambu ile başlayan ipe sardırma olmalı :) http://www.agaclar.net/forum/attachm...502_161708.jpg Bu da benim U şeklindeki iki bambunun çaprazlasından oluşan desteğe sarıl hoyam. Çiçekler iç tarafta açınca görmek zor oluyor. Yer kısıtı varsa güzel bir uygulama... http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_1496.jpg |
Ben henüz uygulamadım ama ağaç dalına sardırılabilir.Çıtalar yerine ,hem daha doğal görünür.Uzadıkça budamak ayrı bir çözüm.Yüksek bir yere koyup aşağı doğru da uzatılabilir.
|
Alıntı:
|
Selamünaleyküm sevgili hoyacılar,
Bugün aranıza katıldım ve kıskanarak okudum yazlarınızı. Resimelere bayıldım. Zaten bugün bir arkadaşım köküyle verdi bu çiçeği ve "Mum çiçeği bu hayatım öyle güzel kokuyo ki. Annem dikti ama acmıyor bende, sende merak sarmışsın bu ara. Al senin olsun, benden hatıra" dedi. Nasıl mutlu oldum anlatamam ama sabah uyandığım gibi dikicem menekşe saksısından azcık büyük bir saksım var ona dikiceğim. Yazılarınızı baya okudum küçük saksı olsun diyorsunuz. Bakalım nasıl olacak. Daha yeni başladım bu işlere. Eşim éyazık olcak çiçekler hep kuruyacak" diyor. Ben de inatla üstüne düşüyorum bu ara, bakalım başarabilecek miyim? Evime ilk komşum verdi çiçek sonra bir menekşe, 2 gün öncede difanbahya diye bir çiçek aldım. Çok merak ediyorum, nasıl olcaklar? Umarım küstürmem kendime. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler |
Aramıza hoşgeldin g.özmen. Hoya dayanıklı bir çiçek, öldürmek için özel bir gayret sarfetmen gerekir.:p Hoya biraz ihmal edilmeyi seviyor.Fazla ilgilenip şımartma.Bunların yanında toprağın geçirgen olması da en önemlisi.Hadi hayırlı olsun.
|
Alıntı:
Bu hoya sayfalarına hiç girip gezmemiştim.Şimdi gezipte sizin mum çiçeğini görünce taaa çocukluğuma götürdü. 6-7 yaşalrıma kadar eski tip ahşap evimiz vardı,bende Adanalıyım bu arada.Tahta merdivenin başında ince koridor şeklinde tahta veranda uzanırdı. 1,5 metre yukarıya ve yanına doğru 2metre falan uzunluğunda mumçiçeğimiz sarmalanır ve uzanırdı.Çiçeklendiğinde nasıl güzel görüntüler sergilenirdi hatırlıyorum. Hoya sayfalarını gezipte hoyaseverlerin bir dal yetiştirme mücadelesini okuyunca anladım ki canım annemin mum çiçeği nasılda kıymetliymiş meğerse. Sizlerede gönlünüze göre yetişmek kısmet olsun ,görüntüsü harika .... Sevgiler ,selamlar... |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim mum çiçeğim yaklaşık 2 ay oldu evime geleli :) geldikten sonra hemen faaliyete geçti ve 2 yaprak verdi :)
|
1 Eklenti(ler)
Gövdesinden yaprak verdi
|
1 Eklenti(ler)
Uç kısmından bir görünüm daha . Acaba çiçeklenmesi için minimum kaç santim olmalı? Şu an iki karış uzunluğunda miniğim :)
|
ben yaklaşık 2 yıl önce missmenas sevgili Hatice Hanım aracılığıyla asiye ye ve hoya kerri ye sahip oldum ama yoğun iş temposundan açıkçası pek fazla ilgilenemedim.özen gösteremedim.çok hızlı büyüdüler asiyenin boyu 2 metreyi geçti hiç budamadım kerri ise 1 metre kadar var yok. çok güzel büyüdüler fakat henüz çiçek göremedim. ballı suyu hiç denemedim ama yumurta suyunu hiç eksik etmiyorum. yarasa gübresi bitti :( nereden temin edebilirim?? ekstra ne yapabilirim?????? artık bende çiçek görmek istiyorum
|
Merhabalar
Ben yeni üyeyim aslında epeyce zamandır mum çiçeği hevesim başladıktan sonra bu sitede geziniyorum.Bende bir mum çiçeği sahibi olmayı çok istiyorum şu anda yoğun çaba içerisinde mum çiçeği aramaktayım.Yarasa gübresinden bahsetmişsiniz bende yarasa gübresi siparişi verdim fakat nasıl kullanılağı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
|
Yarasa gübresi nereden aldınız bilmiyorum ama satıcının kullanım aralıkları ve miktar konusunda size bilgi vermesi lazım eyüpali.
Çok yakın bir tarihte sonuçlanan çelik paylaşımını malesef kaçırmışsınız. Yine de Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net bölümünü takip etmenizi öneririm. Kurallarımız gereği çelik ya da tohum, fide paylaşım ve taleplerimizi sadece ilgili bölüme yazıyoruz :) |
Alıntı:
Çiçek için, - Küçük saksı - Isı ve ışık - Besin çok önemli. Bunları sağlamamıza rağmen süre bazen çok uzayabiliyor. Uluslararası hoya sitelerinde, çelik alınan anaç bitkinin daha önce çiçek vermiş olmasının da önemli olduğunu yazıyor. |
Alıntı:
Toprak, Gübre, Gıda, Malzeme, Basılı Yayın, Tarla, Bağ, Bahçe, Arazi vb. Satış - agaclar.net başlığında yarasa gübresi satışı yapan arkadaşlarımız var. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Mum çiçeğini ben de buradan tanıyıp sevmiştim. Sonbaharda Fatih arkadaşımız,sağolsun, 3 tane çelik göndermişti. Ben de markette gördüğüm bir Hoya carnosayı almıştım. Son 2-3 aydır çembere sarılı hoyam sürekli yaprak ve sürgün veriyor. Minik çelikler de son haftalarda yavaş yavaş gelişmeye başladı. Henüz çiçek tomurcukları yok. Önümüzdeki günlerde solucan gübresi vermeyi planlıyorum. 1 salkım bile olsa çiçeklerini görmeyi öyle çok istiyorum ki. İlk fotoğraf çeliklerimin ilk halleri. |
2 Eklenti(ler)
ilk kez mum cicegi yetiştircem siteden sağolsun bir arkadasım gönderdi resimlere bakar mısınız olmusmu 2 gün beklettim suda sonra ektim.olmamıssa tekrar deneyim.
|
Hoya çeliğinin köke çalışabilmesi için yaprak sayısını mümkün olduğunca azaltman gerekiyor sevgili nova35. En üstte 2-3 yaprak bırakıp diğerlerini kesmeni öneririm.
|
Tamam sevgili Maki.En üstte 2-3 yaprak bırakayım alttan kestigim yaprakları da köklendirebilir miyim onları napayım?böyle ekiliyken yaprakları kessem olur mu?Yoksa söküp kesip sonra tekrar mı dikeyim?
|
cok güzel bir çiçek. bakımı hakkında çok şey bilmiyorum ama öğreneceğim:)
|
güzel mum çiçeği için güzel tika'ya teşekkür ediyorum..getirdiğim gibi diktim,durumu iyi gözüküyor, tuttu sanırım:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sefer oldumu? kestigim yaprakları da ayrı ayrı saksıların altlarına yerlestirdim.Olmadıysa yeniden yapayım :) Kusura bakmayın ince ince soruyorum cünkü hicbirsey bilmiyorum konu hakkında :(
|
Ellerinize sağlık , olmuş :) Direkt güneş ışığı almayan 15-20 derece civarında bir yerde köklenmesini bekleyebilirsiniz. Sulamaya dikkat edin lütfen, aşırı sulama yapmayın. Toprağın üst kısmının kurumasına izin verin. Toprak nemli ama ıslak olmamalı...
|
çok tesekkür ederim sevgili Maki :)
|
Çiçek yetiştirme konusunda hemen hemen hiç sorun yaşamayan biriyim. Ancak şu mum çiçeği'ni iki sefer denememe rağmen büyütemedim. belli bir noktadan sonra kurumaya başlıyor. Şahane çiçekleri var. 3. denemem umarım yetişir....:(
|
''nova35'' çiçeğiniz çok güzel...
|
teşekkür ederim sayın nrş insallah tutar :)
|
Arkadaşlar sn yeşillim sayesinde hoya sahibi oldum. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Fakat resimlerde türlere göre kiminin sarkık bırakıldığını kiminin yukarıya dolandırıldığını gördüm. Bu bir tercih sebebimi yoksa türlere göre ayrılıyor mu? Yani ben carnosamı sarkık bıraka bilirmiyim? Cevabınıza şimdiden teşekkürler.
|
Carnosa tür özelliği olarak sarılıcı, tırmanıcı bir tür sevgili turkankaragoz. Bu ihtiyacını karşılamakta fayda var :)
|
Teşekkür ederim sn maki01. Peki sarkan tür yeni başlayanlar için hangisidir? Evim saat 1 gibi güneş almaya başlayıp batana kadar güneş alıyor.Bu özelliklere uygun bakımı kolay sarkan bir tür hakkında fikir verirseniz sevinirim.
|
merhaba yeşillimmin paylasımda bulundugu çelik hoyam yaprakları curudu ve dokuldu çelikleri direk toprakla bulusturmustum nerde yanlış yaptımkı cok uzuldumm umarım tamamen kaybetmem:( sızce neden boyle oldukı?
|
Fiziksel özelliklerine göre hoya gruplandırması başlığında türlere ait temel bilgileri bulabilirsiniz sevgili turkankaragoz.
Benim yetiştirdiğim ve bakımında zorlanmadığım sarkan türler arasından Bella ve Linearisi ve küçük yapraklı Mathildeyi önerebilirim. |
Kaybınıza üzüldüm dilek78, carnosa tüm türler arasında en problemsiz türdür. Büyük olasılıkla aşırı su nedeni anlattığınız tabloya neden olmuştur.
Önemli : Hoya çeliği köklendirme ile ilgili deneyim ve sorularımızı http://www.agaclar.net/forum/mum-cic...tm#post1140382 başlığına yazalım lütfen. |
Alıntı:
Paylaşımdaki çeliklerin/köklülerin, kimlere nasıl gönderim yaptığımı hatırlamamın imkanı yok. İlla ki kayıpsız olmaz. Fakat yedekli göndermeye gayret gösterdim. Sevgili maki'nin de dediği gibi toprağının suya fazla doyurulması ilk etkendir. Üzülmenize ben de üzüldüm doğrusu. Yine de kısmet, bir bakarsınız can geliverir. Çok da kolay değildir, zoru gördükçe kolay diyoruz. İsteklerini anlamak için halen oldum, diyemiyorum.Hoya sayfamı incelerseniz verdiğim mücadeleyi farkedeceksiniz! sevgiler |
Sn maki01 bahsettiğiniz türler benimde ilgimi çeken türler. Hoya türleri ile ilgili sayfayı mesaj yazdıktan sonra farkettim ve inceledim. Arkadaşımız güzel bir çalışma yapmış. Sn yeşillimin satış sayfasını düzenlemesini merakla bekliyorum. İlginize teşekkür ederim sn maki01.
|
Alıntı:
Güle güle büyüsün,güzel çiçeklerinden açsın.Köklenmeye başlamıştı,çok büyük saksıya ekmeyin.Sonra sırf köke çalışır. :) Size verdiğim mum çiçeği çeliği babaannemin torunu. Ankara'da yıllardır onda.Bir kere bile açmamış,sanırım yeterli ışık alamıyor ve esinti az geliyor. Ben de açmayacak mı acaba diye düşünürken şu an babaannemden aldığım ve 1 yaşını aşkın mum çiçeğim tam 5 çiçek tomurcuğu çıkardı. :) Beni utandırdı.Bazıları iyice belirginleşmeye başladı. İnanıyorum sizinki de en geç seneye bu zamanlarda çiçeklenecektir. |
Sn dilek 78 kaybınıza çok üzüldüm. Aynı zamanlarda sn yeşillimdan hoya sahibi olanlardanız. Benim hoyaların keyfi gayet yerinde. Ben sadece nemlendirecek kadar fısfıslıyorum. Tohumdan üretimde bir sürü fidemi bende kaybettim. Sanki sürekli ıslak tutarsak güçleneceklermiş gibi geliyor ama kök yapmak için bitkilerin aslında çokta suya ihtiyacı olmadığını geçte olsa anladım. Yetişmek istedikleri ortamda sade nemlendirerek baktıklarım gayet keyifle büyüyorlar. Benim fidecikler sorunsuz devam ederlerse oldukça yakınız ben sizinle diğer fidemi paylaşırım. Çok üzülmeyin ne olur.
|
Güzel Tika, dediğniz gibi çok büyük bir saksıya almadım. az evvel gözden geçirdim güzel güzel oturuyor yerinde:) babaannenizin torununa elimden geldiğince iyi bakacağım:) babaanneye selamlar,ellerinden öperim.
|
1 Eklenti(ler)
benim hoyam yeni balkonunu sevdi sanırım şimdilik sadece uç çıkarıyor..yapraklar ve dallar gayet sağlıklı..çiçeklenmesi için ne yapabilirim..
|
1 Eklenti(ler)
sayın yeşillimden gelen hoyalarım.;) 9 nisanda toprakla buluşturdum. hala yaprakları yeşil. heralde bir sıkıntı yok.:p
2-3 günde bir fısfıslıyorum yapraklarıyla birlikte. ama yaprakların üzeri kirlenmiş gibi oldu. minik grilikler var sebebi fısfıstan mıdır acaba?:(:( köklenme başlamışmıdır bilemiyorum ,gerçi biri köklü diğeri çelikti. kurcalamak istemiyorum. ve köklenselerde nereden büyüme olacak nasıl uzayacak merak ediyorum sabırla bekliyorum =) |
Alıntı:
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025