agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

Oğuzhan 24-11-2007 14:26

Benimkilerden Hoya Lucunosa ve Hoya Multiflora malesef kaybettim.:)
En merak ettiğim türlerdi.Kısmet değilmiş.:)
O dunsu olanlar sağlam görünüyor.
En çabuk tutan ve uyum sağlayan Spherdii

denizakvaryumu 24-11-2007 15:08

Hoya lacunosa (yeşil çelik) da benim kaybettiğim türdü.

sinaninci1 24-11-2007 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 177513)
Hoya lacunosa (yeşil çelik) da benim kaybettiğim türdü.

Arkadaşlar daha önce söyledigim gibi, hoyadagın bana çelikleri göndereli 35 gün oldu ve RB odunsu gödeliydi çabuk köklendi fakat digeri yeşil gövde yeni yeni köklenmeye başladı suyun içinde. Demek istedigim biraz sabırlı olup uzun süre beklerseniz suda kökleniyor. Toprakta çürüme yapıyor kanımca.
Saygılar

cezzar 24-11-2007 15:41

Diğer yandan Penelophe da tüm çeliklerini suda köklendirmeye çalışırken hepsi çürüdüydü.. Sanırım bu çürümenin suda veya toprakta köklendirmeyle direk olarak pek alakası yok mu ne?
Selamlar..

İlkin 24-11-2007 15:50

Uzmanlar diyeceğini demişti bence ;) Toprakta köklenmesi en uygunu ama suyu fazla kaçırmamak şartı ile.

hoyadag 24-11-2007 17:39

Arkadaşlar, yeşil çeliklerin, özellikle kerrii'lerin köklendirilmesi ile ilgili sorun yaşadığımızı Paul beye iletmiştim, sağolsun ilgilenmişler, aşağıda gelen yanıtı bulabilirsiniz:

"Dear Muhammed,
I wa glad to hear that nearly all the orders got through safely.I root all my cuttings as green cuttings and not semi wood. These cuttings require being put under plastic and vlies and they need to be kept warm ( a minium temperature of 20 o c) and moist while they are rooting. It would have been usefull if you could haxe sent me a few pictures of the dead hoyas. Many times people say that the cutting is dead but and have sent me a picture and I could then tell them what to do. If you require more **** with any problems let me know
Yours
Paul"

"Paketlerin büyük çoğunluğunun sağsalim ulaşmasına sevindim. Ben yeşil çeliklerin hepsini köklendirmeyi başarıyorum. Bu çelikler plastik veya vlies(nedir bilmiyorum) altında sıcak(en az 20C) ve nemli tutulmalı. Bana kaybettiğiniz çeliklerin fotoğraflarını gönderebilirseniz daha faydalı olabilirim. İnsanlar çeliklerini kaybettiklerini söylediklerinde ve bana fotoğraf gönderdiklerinde onlara ne yapmaları gerektiğini söyleyebiliyorum. Daha fazla yardım gerektiğinde bana ulaşınız,
Paul"

Paul beyin istediği fotoğraflar için Penelophe ve İlkin'in kaybettiği kerrii fotoğraflarını gönderdim. Bakalım ne yanıt gelecek?

kiiirmiziii 24-11-2007 18:35

Bende kesin olarak bir çeliğimi kaybettim,daha kesin olmamakla beraber serpens i de kaybedeceğim sanırım.Çünkü onu köpeğim kökleyip azıcık dişlemiş.Ben suda köklendirdim arkadaşlar,Ve 2 tanesi tuttu.Serpensi de kurtarırsam bir kaybım olacak.

hfz 24-11-2007 19:46

Sevgili Kiiirmiziii, üzüldüm.. Hangi tür çeliğinizi kaybettiniz? Serpens'i de kaybedecek olursanız rica etsem bize yazar mısınız?

Balıkcı 24-11-2007 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi M.Gürbüz (Mesaj 176078)
Sevgili Hoyadag, çok güzel bir olay bu, soruya vereceği cevabı sabırsızlıkla bekliyorum ve size vereceği cevabın çok basit ve şaşırtacak kadar sade olacağını da biliyorum. Hoşçakal.

Bundan sonraki mesajları okumadan verilecek cevabı söyleyebilirim.

''Hiiiç, özel bir şey yapmıyorum, ara sıra suluyorum, ışık alan bir yerde duruyor.''

Bu son kelimeler bile fazla oldu, bakalım cevabı tutturabilecek miyim? :p

sempe 25-11-2007 10:15

16 günlük köklendirme mücadelesinin sonucu:
Densifloranın birini kaybetttim (Yeşil çelikti).
Diğer bütün çeliklerin hepsinin saksı ve toprağını değiştirdim. Kağıt ve gübre karışımı olan saksılara ektim. Bu saksıların nem kontrolünü dışarıdan görerek yapmak mümkün. Bu saksıların resimlerini Hoyadag bir yere koymuştu.
Değişim sırasında gördüklerim: Australis, verticillata, sp bogor, shepherdii bu çelikler odunsuydu ve bunları köklendirme hormonuna batırıp dikmiştim, köklenmişler.
Lacunosa ve serpensin durumu şüpheli. Kök benzeri oluşumlar var ama çelikler sağlıklı görünmüyor ve üzerlerinde hiç yaprak kalmadı hepsi kurudu.
Multiflora, m.speckles, paziae, odorata, densiflora ve paucifolia da yeşil çelikti, köklenmemişler ama sağlıklı görünüyorlar.

kiiirmiziii 25-11-2007 11:05

Hoya onychoides kaybettiğim cins bu.Odunsu olarak gelmişti.Kendini hiç toparlayamadı.Ama ben hala toprakta tutuyorum belki bir mucize olur diye.Bu arada Serpens'in durumu hiç iyi görünmüyor.Diversifolia küçük bir yaprak bile çıkarmaya başladı.O kesin artık tuttu.Silverpinkim köklendi ama onu da köpek sökmüştü.Umarım hasarı yoktur.Şimdilik bir terslik görünmüyor ama serpens sararmaya başladı:(

Koyu yeşil 25-11-2007 15:54

Arkadaşlar, bu pazar sabahı Tansaş'tan birşeyler almak için gittiğimde, çiçek reyonunun önünden geçerken üzeri tomurcuk dolu bir mum çiçekleri görünce yaşadığım sevinci size anlatamam. Bütün alışverişi yüzümde bir tebessümle yaptım:).
Bahsettiğim Bostanlı Tansaş (Köprünün ordaki). Buraya geldiğine göre diğer mağazalarına da gelmiş olabilir. Birileri mum çiçeği kardeşliği duymuş olmalı :) Tüm mum severlere duyurulur.

Resmini çektim yarın sizinle paylaşacağım. Etiketinde Mum çiçeği-Stephanotis (gelin çiçeği) yazıyor.

sinaninci1 25-11-2007 16:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil (Mesaj 177763)
Arkadaşlar, bu pazar sabahı Tansaş'tan birşeyler almak için gittiğimde, çiçek reyonunun önünden geçerken üzeri tomurcuk dolu bir mum çiçekleri görünce yaşadığım sevinci size anlatamam. Bütün alışverişi yüzümde bir tebessümle yaptım:).
Bahsettiğim Bostanlı Tansaş (Köprünün ordaki). Buraya geldiğine göre diğer mağazalarına da gelmiş olabilir. Birileri mum çiçeği kardeşliği duymuş olmalı :) Tüm mum severlere duyurulur.

Resmini çektim yarın sizinle paylaşacağım. Etiketinde Mum çiçeği-Stephanotis (gelin çiçeği) yazıyor.

Üzülerek size birşey söylemek istiyorum o mum çiçegi degil yasemin türü bir çiçek ve çok güzel kokar bulursam alacagım celal bey almıştı dün ofisinde gördüm.

Koyu yeşil 25-11-2007 16:47

Evet sanırım bunun aynısı. Yaprakları aynı muma benziyor :) Üzerine de mum çiçeği yazmışlardı. Demek değil. Olsun güzel bir çiçek. Üzülmeyin :) Sanırım siz de Tansaş gibi zincirlerde bulabilirsiniz. Bilgi için teşekkür ederim.

Koyu yeşil 25-11-2007 16:53

Üstelik bu başlığın 22. sayfasında konu tartışılmış. Sayfalar çoğalınca gözden kaçabiliyor işte :o Gereksiz yere meşgul ettim bu başlığı da. Madagaskar yaseminiymiş. ama anladığım kadarıyla mum çiçeği ile uzaktan akraba :)

Neyse çeliklerim yolda, akrabası da evde diye belki kolay kökleniverirler;)

hoyadag 25-11-2007 17:42

Paul bey ile yeşil çeliklerin kaybı meselesini çözmeye çalışıyoruz, ulaşabildiğim arkadaşlara özelden mesaj attım, gözden kaçırdığım varsa, herhangi bir yeşil çeliğini kaybeden arkadaşlarımdan bir ricam olacak.

Mümkünse çeliklerin öldüğü yerde toprağın üstüne bir derece koyarak sıcaklığı ölçebilir misiniz? Gece nerelere kadar düşüyor bu sıcaklık bu da önemli.

Bu bilgiyi isterseniz forumda yer kaplamamak adına özelden gönderin. Durumu analiz edip sonuçlarını buradan açıklarız,

İlginizi bekliyorum, bu seviyede bir çelik kaybı beklemiyordum açıkçası. Bu sorunu hepbirlikte çözelim.

İklimsiz 25-11-2007 22:06

Merhaba arkadaşlar bu mumçiçeklerinin hangi tür olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz? Aslında buraya yazmakta kararsız kaldım, "bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?" başlığı altında sormayı düşündüm fakat mumçiçeği oldukları için bu başlığı kullanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

http://img135.imageshack.us/img135/2905/3inhoyatx1.jpg

hfz 25-11-2007 23:36

Sevgili İklimsiz,

Paul Bey'in Veriegata Kolleksiyonunu incelerseniz sanırım bulabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile Carnosa Tricolor, Carnosa Crincle 8 Veriegata(4numaralı), Hoya Acuta/Verticilata varr., Australis Veriegata gibi isimleri olan türler. 4 numaralıdan eminim ama diğerlerini sadece benzetebildim emin değilim. Sonuçta Veriegata türleri bunlar.. Birbirine benzeyen yapraklar ama, yaprakların büyüklüğü, uzun veya küçük oval olması gibi değişik türler, o yüzden tam anlayamadım.

Bu arada bu resim nereden?:o Çok güzel görünüyorlar..

İklimsiz 25-11-2007 23:40

Çok teşekkür ederim hfz, bu bilgiler ışığında daha kapsamlı bir araştırmaya girebilirim. Resimler buradan:)

http://images.google.com.tr/images?q...0&sa=N&ndsp=20

hfz 25-11-2007 23:50

Çok güzeller, umarım bizimkilerin de böyle büyümüş resimlerini buraya koymayı Allah nasip eder.

İklimsiz 25-11-2007 23:54

Elbette olacak sevgili hfz, hatta bizimkiler bunlardan da nefis görünecekler. Böylesi bir kardeşlik başka nerede var, böylesi bir çaba başka kimde var?

hoyadag 26-11-2007 00:06

Sanırım 3 ve 4 numara Hoya Compacta, Buradan yapraklarına bakabilirsiniz.

Hakan KINACI 26-11-2007 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 177513)
Hoya lacunosa (yeşil çelik) da benim kaybettiğim türdü.

Sn.Denizakvaryumu;
Sanırım benim ki de nazara geldi yaprakları çürür gibi oldu ve düştü.
Şimdi gövde kısmı da yukarıdan başlayarak kuruyor. :(
Mucip beyin, Tarifine göre kesmiştim ve iki adet olarak dikmiştim. her ikisinin de aynı şekilde olması hiç iyi olmadı bari en azından bir tanesini kurtabilirmiyim diye düşünüyorum.

denizakvaryumu 26-11-2007 09:47

Hakan Bey,

sn.hoyadag, bu durumun nedenleri niçinleri üzerinde ayrıntılı olarak duruyor...sanırım olayı yakında çözeceğiz.

Özellikle en yoğun kokulu hoya olan Hoya lacunosanın kaybedilmesi herkes için üzücü oldu ve bu tarihe kadar lacunosa için iyi haber veren kimse olmadı.

Ben akvaryum - paludaryum ortamında, yeşil çeliğin nispeten kuru ama nemli ortamda köklendirilebileceği düşüncesindeyim.

Eğer olası bir talep toplama yine olursa sadece 8 adet hoya lacunosa talep edeceğim ve farklı denemelerde bulunacağım.

Suda ve torfta lacunosayı bu şekilde köklendiremeyeceğimiz ortaya çıktı... tek alternatif nemli ortamda yeşil çeliğin nispeten kuru olarak köklendirilmesi.

Tabi %100 garanti bir yol daha var :) Sayın Mucip Beye yeşil lacunosalar gider, bize köklenmiş olarak döner...Herhalde eninde sonunda böyle olacak:)

kiiirmiziii 28-11-2007 09:19

Sizlere bana ilginç gelen birşeyi söylemek istiyorum.Mum çiçeğinin yazın açtığını bilirdim ben.Bilgim mi yanlış bilmiyorum ama benim carnosa'm çiçek açıyor yeniden arkadaşlar.Bu normal midir?:)

İlkin 28-11-2007 09:31

Ne kadar şanslısınız aman maşallah. ;)

Kışın da ortam müsaitse çiçeklendiğini okumuştum. Sıcak bir ortamda mı bulunuyor çiçekleriniz kiirmiziii? Merak ettim. Cam kenarında mı? Günde ne kadar güneş alıyor, hangi zamanlar güneş alıyor söyleyebilir misiniz?

Oğuzhan 28-11-2007 09:41

Sevgili kiirmiziii çok şanslısınız.Koku var mı?

kiiirmiziii 28-11-2007 10:11

Sevgili İlkin; Çiçeğim pencere kenarında duruyor ve sadece sabah güneşi alıyor .Saat 11:00 ,11:30 a kadar.Öğleden sonra güneş gelen tarafı kapadım.Çok fazla da sulamıyorum.Sizlerin burda yazdığı gibi oksijenli su,toprak kap ya da başka benzeri şeyler hiç kullanmadım.çelikken suda köklendirdim ve toprağa diktim.O kadar. Bence çok teferruata da gerek yok.Nitekim yeni aldığım çeliklerden ikisi de tuttu aynı yöntemle.Yaprak bile çıkarmaya başladılar.Diğer ikisini köpek köklemeseydi onlar da tutacaktı.Ama dediğim gibi özel birşey hiç yapmadım.Elfogi;evet kokuyormuş ama ben almıyormuşum:rolleyes:Yaz sonunda farkettim...

İlkin 28-11-2007 10:16

Çok teşekkürler sevgili kiiirmiziii. Gerçekten de özel bakım istemeyen bitkiler. Benim serpens ve silver pink de minik yapraklar verdi. Serpens'inki daha belirgin değil ama görüyorum geldiğini ;) Benim evimde de cam kenarında duruyorlar. Sabah çok az güneş geliyor. Bakalım neler olacak. Sağolun bilgiler için tekrar.

yukka 28-11-2007 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiiirmiziii (Mesaj 179034)
Sevgili İlkin; Çiçeğim pencere kenarında duruyor ve sadece sabah güneşi alıyor .Saat 11:00 ,11:30 a kadar.Öğleden sonra güneş gelen tarafı kapadım.Çok fazla da sulamıyorum.Sizlerin burda yazdığı gibi oksijenli su,toprak kap ya da başka benzeri şeyler hiç kullanmadım.çelikken suda köklendirdim ve toprağa diktim.O kadar. Bence çok teferruata da gerek yok.Nitekim yeni aldığım çeliklerden ikisi de tuttu aynı yöntemle.Yaprak bile çıkarmaya başladılar.Diğer ikisini köpek köklemeseydi onlar da tutacaktı.Ama dediğim gibi özel birşey hiç yapmadım.Elfogi;evet kokuyormuş ama ben almıyormuşum:rolleyes:Yaz sonunda farkettim...


Merhaba Kırmızıı , Bitki kaç senelik? Bulunduğu ortam kaloriferli mi?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025