agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni252Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2007, 15:39   #1
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Sn.Çiçeksever,
Bende de silverpink var. Yaprak olarak dikili, bende mi 3 sene bekleyeceğim şimdi?

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 16:21   #2
pelin

pelinya's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan KINACI Mesajı Göster
Sn.Çiçeksever,
Bende de silverpink var. Yaprak olarak dikili, bende mi 3 sene bekleyeceğim şimdi?
Hakan bey merhaba,
yaprağın köklenmesi ve yeni yaprak vermesi neye bağlı bilmiyorum ama benim ful içine düşen yaprak 1 ay hiç bir değişim göstermeden kaldı 1 ay sonrasında ise 5 yaprak birden verdi.

pelinya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 18:55   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pelinya Mesajı Göster
Hakan bey merhaba,
yaprağın köklenmesi ve yeni yaprak vermesi neye bağlı bilmiyorum ama benim ful içine düşen yaprak 1 ay hiç bir değişim göstermeden kaldı 1 ay sonrasında ise 5 yaprak birden verdi.
Sayın Pelinya, şu düşüp köklenen yaprağın yakından bir resmini görebilirmiyiz, ben bunun yapraktan köklenip yaprak verdiğini bilmiyorum ve görüp yorum yapmak gerekir diye düşünüyorum, gerçekten ilginç. Acaba keramet neresinde eğer düşündüğüm gibi ise şanslısınız, diğer arkadaşlar hala umut varlıktan iyidir diyip dikiyorlar, herkes te birbirinden saklıyor, belki mujdeli haberi sizin aracılığınızla alırlar. Selamlar.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 20:27   #4
pelin

pelinya's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Gürbüz Mesajı Göster
Sayın Pelinya, şu düşüp köklenen yaprağın yakından bir resmini görebilirmiyiz, ben bunun yapraktan köklenip yaprak verdiğini bilmiyorum ve görüp yorum yapmak gerekir diye düşünüyorum, gerçekten ilginç. Acaba keramet neresinde eğer düşündüğüm gibi ise şanslısınız, diğer arkadaşlar hala umut varlıktan iyidir diyip dikiyorlar, herkes te birbirinden saklıyor, belki mujdeli haberi sizin aracılığınızla alırlar. Selamlar.
Merhaba Sayın Gürbüz,
resimleri elimden geldiğince çekmeye çalıştım, çok net olmayabilir kusura bakmayın. Köklenip yaprak veren mum çiçeği yaprağını kırmızı ile işaretledim, umarım işinize yarar.

Eklenen Resimler

Eski 15-11-2007, 20:30   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
Bu beş yaprak da bir ay içinde olduysa,ne diyeyim,inanılır gibi değil.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 22:23   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Sayın pelinya, resim için teşekkürler fakat benim görmek istediğim yer ana yaprakla beş yaprağın çıktığı nokta idi.

Benim bidiklerime göre olmaz, ama yalnız bir şekilde bu olabılir o da şudur; yaprak gövdeden sıyrılarak alınmış veya gövdeden bir parça kopmuş olabilir, eğer böyle olmuşsa beraberinde orada bulunan gözü de sıyırmış ve dolayisiyle köklenme, sürgün verme organları üstünde olduğundan bu durum gerçekleşmiştir. Benim bildiğim tek ihtimal bu ve böylede olsa şanslı olduğunuz belli. Güle güle büyütün hoşçakalın.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2007, 23:54   #7
pelin

pelinya's Avatar

Maalesef o kısım görünmüyor, köklenmiş kısmı toraktan çıkarmaya korkuyorum, muhtemelen ful'ün köküne dolanmış biçimdedir. Ancak diğer tutan yaprakların nasıl olduklarına bakmıştım.
Succulentlerde nasıl bir parça yerinden düşer ve toprağa değdiği şekilde tutarsa bunlarda aynı şekilde idi. Yaprak gövdeden hiç parça almaksızın sapın tümüyle birlikte kopmuş ve o şekilde köklenmişti.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025