![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Eksik olan bir şeyler olmalı. Besin olarak orkide besini öneriyorum ben daha iyi geliyor hoyalara. Kullanıyor musun bilmiyorum abla ama besin olarak orkide besinini kullanabilirsin abla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Alıntı:
![]() Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Pubicalyx silver pink Bu da ayrı havadan. Yaprakları tombul küçük yapraklı hoyalara benzemeye yön aldı. Fakat yaprakları hangi türe doğru benzemeye çalışıyor, tesbitim yok şimdilik. Büyüsünler bakalım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Bunu hydrotan'a köklendirmeye almıştım. Suyunu eklemeyi unutmuşum. Yaprakları susuzluk belirtisini giderip, sürgün bile vermiş. Aşağı yukarı bir 15 gün hydrotanda susuz öylece dikili durdu ![]() Güzel olmuş. Ellerine sağlık sevgili arkadaşım. Bakım şartlarından olsa gerek aynı anaca ait olan pubicalyx'lerim, yapraklarında farklılıklar gösterebiliyor. Bir de çiçek açsalardı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
|
Çok güzel bir bitki! İlk defa gördüm. Türkçe bir ismi var mıdır (hani anneme rahatlıkla söyletebileceğim cinsten)? Nereden bulabilirim, nasıl hangi isimle aramalıyım? Malum Türkiye'de biyere gidip bişeyleri orjinal adı ile isteyince insanlar tuhaf tuhaf bakıyorlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Bu yaprak büyütme durumu tüm hoya türleri için geçerli. Sebebini tam olarak bilemiyorum ama oluyor. Bendeki İlagiorumun normal yaprak boyutu 10-12 cm arasında ama son zamanlarda bir kaç yaprak 20 cmyi geçti. Baharın etkisi olabilir. Daha fazla ışık alıyorlar ve belki de fotosentez için daha büyük yeşil yapraklara ihtiyaç duydukları için büyütüyorlar. Bu sadece bir tahmin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sayfaya biraz çiçek ekleyelim mi? ![]() Çiçek açtırmak isteyenler çok çok fazla ve direkt güneşle buluştursunlar bitkiyi. Tabii birden yapmayın bunu yapraklarını yakmadan yavaş yavaş alıştırın. Benim bitkim silver pink galiba. gps 282'de aynı şey mi tam bilmiyorum. Aradaki farkları bilen bir arkadaşımız yazarsa çok sevinirim. Bu güzelliği görünce bu türün esmer çiçeklisine de heves ettim doğrusu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ, ne kadar güzel çiçek açmış. Kokusu muhteşem bunun. Klasik Carnosadan bile daha yoğun. Geçen gün arkadaşlarla biz de aynı şeyi tartıştık:Silver Pink ve GPS282 aynı varyeteler mi diye. Benim şahsi görüşüm aynı oldukları. GPS( Geofrey Paul Shirley). 282 de Paul'de kayıtlı numarası diye düşündüm. Yani Silver Pink'in Paul Shirley'de kayıt şekli GPS 282. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili sakdag bu görseller harika, hazır akşamda oldu kim bilir ne kadar güzel kokuyordur şimdi. ![]() Belki sevgili edelvays58 haklıdır ama peki ya neden netteki görsellerde pubicalyx silver pinkin yaprakları çok ve daha gümüş renkli benekli? Bu bol benekler GPS282 nin görsellerinde pek yok yani silver pink kadar çok benekli değil ve gümüşi tonu daha açık sanki daha mat gri kremsi bir renge sahip. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Şu an balkonda 13 top carnosa ve 2 top pubicalyx'in açmış çiçek demetleriyle yayılan kokuyu siz sevgili dostlarla paylaşmak mümkün olsaydı keşke!!!! Şahane ötesi... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Bizim yerimize de icinize cekin missssss |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
O nasıl bir anlatış Sakdağcığım mestettin bizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Pubicalyx'te son durum çiçekler hala canlı... Balları şıp şıp akıyor. ![]() ![]() Geçen yıl çıkan sürgün uçlarını sardırmıştım, uçları hep kurudu. Yeni çıkan sürgün uçlarını sardırmadım bu yıl. Onlarda da arka arkaya tomurcuklar beliriyor. Pubicalyx kışa kadar açacak galiba... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Bir başka saksıda lav taşında başka bir kaynaktan daha çilli yapraklı pubicalyxım vardı. 1 yaşındaydı.Bir dalından sürpriz şekilde tomurcuk çıkarmış. Açmaya yakın fark ettim. Ama aynı renk açtı. ![]() Daha büyük bir çiçek topu oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2015
|
Yaprak Dökülmesi
Merhabalar, Hoya Pubicalyx'nin yeni çıkardığı yaprak kopmuş ya da dökülmüş ne yapabilirim acaba? Fotoğraftaki yapraktan önce de 1 tane küçük yaprağın kopmuş olduğunu görmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Pubicalyxlerde yaprak dökülmesine tanık olmadım...Bunun bir kaç sebebi olabilir:fazla sulama. Toprak kurudukça sulamalısınız,hele havaların soğumaya başladığı bu günlerde suya dikkat. İkincisi toprak karışımınız fazla su tutuyor gibi göründü bana. Nasıl bir karışım hazırladınız acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2015
|
Orkide toprağı ile normal torfu karıştırarak hazırlamıştım. Fazla sulamadan olabilir, balkondaydı gece yağan yağmurla çok sulanmış oldular, toprak kuruyuncaya kadar su vermem artık. Toprağın erken kuruması için yapabileceğim bir şey var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Sn gulperi sevgili edelvays58 in dediği gibi toprak karışımınız çok su tutuyor gibi... Toprak karışımınıza torf yerine cocopeat koysaydınız çok daha iyi olurdu bence **** torfu tamamen kurutup öyle kullansaydınız... Lav taşı toprak karışımınıza koymanızı öneriririm... Saksınızın altına gazete veya peçete koyup saksı üzerine peçeteleri rulo yapıp sokun suyu emdikçe de atın... Yaprak dökülmesi bende bir kere oldu oda çok çok fazla ellediğim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|