agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni312Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-10-2014, 14:16   #1
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Mathildenin iç kabı şeffaf olmadığı için kök gelişimi ile ilgili yorum yapmam olanaksızdı. Daha önceki bilgilerimiz topraksız ortamda ilk sürgünleri görmeden besin kullanılmaması gerektiği şeklindeydi. Bu nedenle emin olmam gerekiyordu.

Devreye topraklı ortamda aşırı sıcaklarla birlikte bozulan fungii girdi

Yine ikiye böldüm. Birini kısa köklü çelik olarak bırakıp , kökleri topraktan arındırdıktan sonra semi-hidrokültür ortamında hidrotona dikmiştim. Uzun çeliği (Yaklaşık 75 cm) ise kesmeye kıyamayıp köklenmesi için suya ıslamıştım. Uzun bir süre geçmesine rağmen köklenmese de yapraklardaki susuzluk kaybolmuştu.

Genelde uzun çelik dikmeye çekiniriz ancak parçalara bölmeye de kıyamadım. İyi ki öylece bırakmışım. Doug'ın yöntemi için iyi bir denekti.

Stoğumda yeterince hidroton kalmamıştı, benzer özellikte olan pomza taşı ile karışım hazırladım. Kap olarak Fındık'ın mama ölçü kabını kullandım.

Ve sonuç

Name:  6.jpg
Views: 1414
Size:  45.7 KB

Name:  7.jpg
Views: 1370
Size:  37.0 KB

Name:  8.jpg
Views: 1395
Size:  26.7 KB

10 gün gibi bir sürede sağlıklı kökler gelişti. Suya eklediğim besinler bitkiye zarar vermek yerine destek oldu.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025