![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
Sayın simran iki saksımda içerdeydi, 2 ay filan oldu birini kapalı balkona alalı. Hangisini önce çiçek açarsa diğerini onun yanına koyarım düşüncesiyle böyle yapmıştım. Kapalı balkonum salona açılıyor ve bu kış ben balkon kapısını hiç kapatmadım, böyle oluncada kışında rahatlıkla balkonda kalabileceğini düşünüyorum. Ama balkon kapısı kapalı olursa Ankara gibi kışı sert geçen bir ilde mum çiçeğinin zarar göreceğini zannediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah pek güzeller. Bitkiniz kaç yıllık, toprağına özel bir karışım uyguladınız mı ve acaba gübre veriyor musunuz? Benim hoyayı açtırmaya azmettim de. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Azot fosfor ve potasyum veriyorum. Azotu bahar süresince verip yaz içinde azaltıyorum. Hümik asit deniz yosunu ile takviye ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler. Hümik asit deniz yosunu kısmını anlayamadım, aktardan alıp mı veriyorsunuz acaba? İkisi farklı şeyler mi? İlk kez duydum da.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Her iki ürünle ilgili olarak forumda başlık var. Hümik asit ve deniz yosunu farklı ürünler. Aslında üç senedir toprağını değiştirmedim. Bahçe toprağı ve dere kumu karışımı. "2 ölçü torf 2 ölçü cocopeat 1 ölçü perlit 1 ölçü vermikulit 1 ölçü orkide harcı yarımşar ölçü yanmış keçi koyun gübresi, pomza taşı(yerine volkanik cruf kullanıyorum) ve derekumu, fıstıkçamı kabuğu." bu karışım önerisini okudum. Torf ve cocopeat neredeyse aynı içerikte ürün. Perlit ve vermiculit de nem tutucu olarak benzer işlevde. Ben hiç bir bitkime koyun gübresi vermiyorum içerik olarak ne ihtiva ettiğinden emin olmadığım için. Ponza ve volkanik curuf da aynı malzeme. Orkide harcı ve çam kabuğu da neredeyse aynı ürünler. Mum çiçeğinde işlevini anlamadım açıkçası. Dere kumunu yıkayıp, eleyip sterilize edip bütün bonsailerimde ve bitkilerimde geçirgenlik sağlaması için kullanırım. Ben karışım önerisini şöyle okuyorum; Dörtbuçuk ölçü torf cocopeat koyun gübresi( gübreyi kompost olark değerlendirip buray ekledim) Bunlar verilen besinleri tutmak ve köklerin tutunması için. İki buçuk ölçü Perlit vermiculit ve ponza Bunlar nem tutması için. yarım ölçü Kum (Bence az)g eçirgenlik için. Orkide harcı ve çam kabuğunun buradaki işlevi için bir şey bimiyorum. Eğer bitkilerin farklı istekleri yoksa ben harcı 1/3 torf ya da kompost ( ya da bahçe toprağı) 1/3 ponza 1/3 kum olarak kullanıyorum. Ponza yerine, eğer bitkinin nem isteği yüksekse perlit ya da vermiculit kullanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
Sayın simran, site de oturuyorum ve evim merkezi sistemle sorunsuz bir şekilde ısınıyor. Kapalı balkonum da sürekli açık olduğundan kışın soğuk olmuyor diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|