![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Güle güle büyütün miniklerinizi. Unutmayın; Toprağı kuruyana kadar su yok. Ancak sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kez, toprak ve yaprakları spreyleyin. ![]() Baktınız toprak kurumuş, yarım su bardağı su verin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2008
|
jeremyre
Merhaba arkadaşlar. Daha önceden işyerimde çiçek açan mum çiçeklerinin resimlerini paylaşmıştım. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=3105 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1210322041 http://www.agaclar.net/forum/attachm...2&d=1210322041 http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1210322041 Aynı bitkiden kırarak aldığım dalı suda yaklaşık 6 hafta beklettim (2 hafta tembelliğimden suda beklemek zorunda kaldı zavallıcık) ve köklendirdim. Bugün de 4 nolu akyüz saksıya diktim. Buraya bilgi edinme amaçlı olarak biraz göz attım ama oksijenli su, bahçe toprağı gibi imkanlarım olmadığından sudan çıkarıp doğrudan torfa diktim. Saksı biraz büyük gibi geldi ama umarım yerini beğenir. Ayrıca saksının üst kısmından biraz aşağıya diktim. Böyle yaparak, kendisini küçük bir saksıdaymış gibi hissettirmeye çalıştım )Dal 3 yapraktan oluşuyordu, kökü de bayağı ilginç bir şekil almıştı. Her yöne uzanıyordu. Fotoğraf çekme imkanım olmadı bugün için. Ama izleyen zamanlarda fotoğraf çekerek paylaşacağım. Pencere önünde sabah güneşi alan bir yerde duruyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2008
|
siteye yeni üye oldum ve ben de mum çiçeği sevenlerdenim. Mum çiçeği toğumu buldum ve 2 günde çimlendi. şu an çok küçükler ve tanımakta zorluk çekiyorum. mum çiçeği sizce tohumdan yetişir mi ya da tohumu varmıdır? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2008
|
yaprakları aldığım zaman üzerindeki çiçekler ölmek üzereydi. tam olarak doğru mu bilmiyorum ama üzerinde çiçek varken çelik alındığında daha çabuk çiçek verirmiş. neyse şimdilik benimki biraz büyüsün, şu aşamada çiçek gibi bir beklentim yok ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2008
|
arsunal
Geçen yıl arkaşımdan küçük bir mum çiçeği dalı aldım salon penceresinin köşesine yerleştirdim.Buradaki yıllardır açmayan mum çiçeği hikayelerini duyunca açmayacak hissine kapıldım (zaten çiçeğinide hiç görmemiştim)ve baharda balkona attım çiçeği. Birkaç gün sonra internette nasıl bir çiçeği olduğunu gördüm.Çok pişman oldum ve hemen yerine koydum.Geçen hafta ne göreyim çiçek tomurcukları sallanıyor ve bu haftada tam boyutlarına ulaşmadılar ama pembemsi yıldız şeklinde güzeller güzeli 12 tane çiçeğim var.henüz tek bir top açtı ama olsun çok sevindim.Darısı sizlerin başına. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim Arsunal; Maşallah. Benim de küçük bir çeliğim vardı yaz başı şimdi biraz boylandı henüz çiçeği yok ama benim için çok özel. Rahmetli dedemin çiçeğinden alındı çünkü o küçük çelik Sevgili teyzem tam bir çiçek düşmanı olduğu için çiçeği dedemin sağlığında çöpe atmıştı. Bir komşumuz görüp almış düşünsenize aradan 24 kocayıl geçiyor ve karşılaşıyorsunuz tesadüf evine gittik annemle mum çiçeğini görünce hayran kaldım. Kemal abinin çiçeği dedi o kadar üzüldüm ki o zaman. Dedemden bir parça karşımdaydı o kadar çok severdi ki bu çiçeği . sağolsun Firdevs Hanım teyze biz istemeden verdi çelikleri. Şimdi her sabah yapraklarını silerken dedemin gülümsediğini hissediyorum |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Biliyormusunuz...İnsan böyle hikayeleri ancak yüreği gerçekten güzel insanlardan dinleyebilir...Ve bu forumun da gerçekten yüreği güzel insanlarla, sevgi dolu insanlarla dolu olduğuna inanıyorum...Ne mutlu bana ki ben de bunun bir parçasıyım... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
sevgili mermaid gerçekten çok duygulandım lütfen o çiçeğe iyi bak ama şımartma çünkü çok rahat ettirirsen açmıyormuş |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Burada olmaktan herkes gibi bende çok mutluyum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2008
|
Hüzünlü ama çok güzel bir hikaye.. Umarım mum çiçeğiniz çiçek açar ve uzun yıllar yaşar Çiçeğinizin büyüyüp sizinde torunlarınızın evini süslemesi dileğiyle..![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
sevgili mermaid haddim olmayarak sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum; çiçeğinden bir çok çelik köklendir kuruma ihtimaline karşı |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Olurmu öyle şey ne demek fikirleriniz benim için çok önemli. Sizlerden pek çok şey öğreniyorum. Biraz daha büyüsün çelikler alıp yedeklerini yapacağım benimde en büyük korkum ona bişey olması Teşekkürederim |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
KozanDağı
Sevgili DKP dan aldıgım 3 çelik. Teşekkurler DKP . Düzenleyen Mine Pakkaner : 22-09-2008 saat 00:04 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
2008 de gondermişim ilk resimlerini şimdi türlü badirelerden sonra 70-80vcm oldu ama hala çiçek alamadım niye acaba? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
tamam mumçiçeği kardeşliği için herşeyi yapacağımdan emin olabilirsiniz. yanlız "konu açma "işini nasıl halledeceğim.. başlık atıp yazmam yeterli olacakmı.. bu arada benim çiçeğin sağını solunu bi kere daha kontrol edeyim.bir dal daha varmı budanabilir durumda...dört sene önce açtığında evin dışından geçenler duyuyordu kokusunu.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Karaburun kaynar pınarda sokakta gördüm bir mum çiçeği..orman gibiydi halindende çok memnun görünüyordu.dışarda oluyor herlade.bu arada direk güneş alan biryerde değildi. (Karaburun Kaynarpınar da altında güzel bir kafe olan anıtsal güzellikte birde çınar var)sokaktaki mum çiçeğide ağacın arkasındaki sokakta |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2006
|
Ya İzmir Ekibinden birileri de yapılacak 2. toplantıya mum çiçeği çeliklerinden getirebilir mi? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Yaşasıııınnnn..... Mum çiçeği çeliklerim köklendi... Aslında kendime inanamıyorum... Neden diyecek olursanız, daha önce de sözünü ettiğim, bitkinin tam kesildiği yerde gelişen tüylere takılmıştım, günde belki on sefer gidip büyümüş mü diye bakıyordum, meğer daha yukarıdan kökler çıkmış, hatta bu köklerden bir tanesi neredeyse bir santimetre kadar uzamış... Tabii içine yerleştirdiğim cam da koyu renk olduğu için ancak dikkatle baktığım yeri (yarı yarıya) seçebiliyorum... Neyse sonuç olarak çok mutluyum... Tekrar "yaşasınnn"!!... |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Bu iyi bir örnek oldu: Küçük bir alan içinde bile sadece baktığımız yeri görüyoruz. Algılayıcılarımızı genişletmemiz şart Doğa bu konuda çok iyi bir öğretmen...Hayırlı olsun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
ful sokağı
mum çiçeğinden sözederek konunun açılmasına neden olan "ful sokağı"na teşekkür etmek istiyorum. ayrıca konuya cevap verirken sellukadan sözeden Mine hanıma.. hayatın anlamını görmek için bir tohum tanesi yeterli |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
mum çiçeğinden sözederek konunun açılmasına neden olan "ful sokağı"na teşekkür etmek istiyorum. ayrıca konuya cevap verirken sellukadan sözeden Mine hanıma.. Ayrıca bana çelikleri gönderen Mehmet Bey'e, sonsuz desteği için Mine Hanım'a bir kere daha, ayrıca beni az önce çok güldüren Malina'ya ( ) ve bu sitenin tüm emektarlarına...Düzenleyen soztekin : 15-01-2010 saat 21:04 Neden: temizlik |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|