![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Sevgili Yukka;mum çiçeğim 2006 'nın martında çelik olarak geldiler.O yazı büyümekle geçirdiler.Ve bu yaz inanılmaz oranda çiçek açtılar.Yapraktan çok çiçeği var diyebilirim.Sanırım çiçek sayısı 50-60 ı buldu.ve hala yeni tomurcuklar vermeyi sürdürüyor.Antalya da olmamın mevsimsel olarak etkisi bence büyük.Bence bu çiçeğin büyümesindeki tek ve en büyük etki sabah güneşi.Burada kalorifer çalışsada çok uzun süreli olmaz.O yüzden onun sıcaklığının çok etkisi olacağını sanmıyorum.Bu arada teşekkür ederim Mucip abi.(bende abi diyebilirim değil mi?) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sevgili kiiirmiziii, Abi demek çiçek açtıranlara serbest ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kalorifersiz ortamlarda bu çiçeğin daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Kalorifer olunca ne yaparsak yapalım ortamın nemini ayarlıyamıyoruz ve mum çiçeklerimiz bizi bekletmeye devam ediyor ![]() Bir iki soru daha sevgili Kiirmiziii ya : Çelik diktiğiniz saksının ölçüsü nedir? Saksı değiştirdiniz mi? Toprak ne çeşit? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Çelikler çillendiğinde 3 küçük saksıya diktim.3'ünü de farklı pencere önüne yerleştirdim.Çünkü yerini sevmesi çok önemliymiş diye duymuştum.Bir süre gözlemledim.Sonra niyeti bozup en büyük boya yakın bir saksı aldım,çiçekçilerden aldığım toprağa 3'ünü birden aynı saksıya diktim ve şu andaki yerine koydum.Aldı başını gitti bir anda her üçüde.Yalnız geçen yaz buradaki çiçekçileri dolaşırken doğal gübre buldum.Ve dibine bi miktar toprağının üstüne ondan koydum.Sadece bu kadar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Sizlere resmini göndereyim.Bu sardırdığım düzenekte Koçtaş'ta modelini görüpte,aldığım çubuklarla kendimin yaptığı bir düzenk.Çiçek derli toplu oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah pek güzel olmuş.İşin sırrı sabah güneşi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kiiirmiziii harika bir görüntü çıkartmışsınız ortaya. Büyük bir merakı da gidermiş oldunuz ayrıca bu resimlerle. Teşekkürler ![]() Sizin bir küçük çeliğiniz 1 yılda bu kadar mı uzadı? Toplamda 3 çelik de olsa mum çiçekleri bir yılda bu kadar boy atabiliyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|