![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
çekirdek
Teşekkürler M.Gürbüz. İpi var aslında ama onu çok dikkate almıyor. Sürgün dolanmayınca ben dolandırıyorum uzadıkça. Çok ta önemli değil gerçi. İpin bağlanma noktasını sürgünün istediği yere kaydıracağım galiba. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Bence bambuyu alın ve tek başına ip kalsın, ipin uç kısmını yukarıda bir yere tutturursanız ipi bir daha ıskalamaz göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam, o şekilde deneyeyim. Elimde kocaman saksıya dikilmiş üç kök daha hoya var. Onlar şimdilik hiç gelişme göstermiyorlar. Siteden öğrendiklerime göre ana neden saksının büyüklüğüymüş galiba. Ama onları ayırıp ta küçük saksılara almayı göze alamıyorum. Sanırım daha epey bekleyeceğim gelişimleri için. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz üreticiler aynı bitkiye birkaç saksı değiştiririz kademeli olarak, sağlıklı ve garantili büyütmenın yolu budur, küçük bir fideyi 25 cm. saksıya dikerseniz kökü doldurmaya çalışırken, üstte bulunan birkaç yaprakla da kökü de besleyemez hale gelir bir süre sonra, faaliyetini minimuma yani ölmeyecek pozisyona alır bekler, gübre vs. ile gayret edersede beklediğiniz gibi olmaz. Eğer ortam sıcaksa fidelerinizi küçük saksıya alabilirsiniz, ilk sulamalarını bolca yapın, 10 gün ışıklı gölge bir yerde tutun daha sonra güney bir pencereye alın (Kış için) kısa zamanda değişmeleri görürsünüz, tabaklarında sakın su bırakmayın, kalorifer gibi havayı kurutan şeylerdn uzak tutun, sık sık nemlendirin. Hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çekirdek deneyimlerim sonucu küçük ve orta boy saksı çiçeklerinde, büyük saksı kullanmak boyca gelişmelerini durduruyor. Sanki daha çok kök büyümesine neden oluyor gibi. Uzmanlar boşuna saksının altından kök çıkıntıları görmeden büyük saksıya almayın demiyorlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Önerilerinizi bir çabuk yerine getirdim. Hazır ay da hilal değil iken. ![]() Etrafı da iyice dağıttım, bu işleri yapmak güzel de dağınıklığı toplamak daha az güzel... İlk resimdeki 5 litrelik su kovasına ekilmişti, bana veren arkadaş tarafından. Çok büyüyeceği düşünüldüğü için beni zahmetten kurtarmak istemiş demekki, yanlış olarak. O kovada kalsaydı yaklaşık beş yıl beklerdim sanırım... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
İş çıkardık diyeceğim ama çiçekleri sevdiğinizi biliyorum. Gördüğüm kadarıyla da maşallah teşkilat hazır her şey var, ay da hilal olmadığına göre geleceği hayırlı demektir Hoşçakalın. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|