![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2018
|
bu yaprakların sürgün verme ihtimali var mı sizce?
![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
sayın mesut temiz;çok umutlandım şayet sürgün verirse.çoğu yerde köklendiği fakat sürgün vermediği yazıyordu.sadece 2 tane yaprak ,gövde kısmı yok bendekilerin.fotoda görmüşsünüzdür zaten. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Not: Biraz internette bakındım, dal içermeyen, sadece yaprak ve/veya yaprak sapından oluşan kısımların köklendiğini ancak sürgün vermediğini söyleyenler de var, "leaf cutting"lerden üretilebildiğini söyleyenler de var... Şu videoda da bahsediyor bundan... Ben de biraz tereddüte düştüm "acaba yaprak sapının dışında çok az da olsa dal da var mıydı kestiğim kısımlarda" diye... Yalnız, geliştiğini söyleyenler bile çok uzun sürdüğünü belirtiyorlar... Bunu yarın bir kez daha deneyeceğim, hoya'mdan sadece yaprak sapını içeren birkaç çelik alıp suya koyacağım ve köklendikten sonra sürgün verene kadar bekleyeceğim... https://youtu.be/n97oQWrQPmA Düzenleyen Mesut Temiz : 20-07-2018 saat 00:06 Neden: Ekleme... |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
bide şöyle düşündüm ;mantıken hoya kerri yapraktan nasıl çoğalıyorsa hoya carnosa da yapraktan çoğalabilir yanlış mı düşünüyorum?köklenmiş yaprakları dikip beklemekten başka çare yok galiba. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|