![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Gülsüm Hanım, maşallah çok güzel gözüküyor. Belliki Hayata bağlanmışlar, toprak karışımı biraz zayıf geldi bana, merak ettim sadece torfamı ektiniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
Sevgili Missmenas Hanım,o zaman elimde sadece torf vardı ben de ona diktim.Toprağını değiştirmek istesem ne zaman değiştirebilirim? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Atölyemin arka balkonunda geçen ocak ayında çeliklediğim mum çiçeğini baya ihmal etmiştim geçen gün balkona girdiğimde vermiş olduğu dallar uzamış yerlerde sürünüyordu, ilk önce demirlere bağladım ama çok güneşte kalacaktı, bende palmiye ağacının meyva verip yere düşen dallarıyla çember yapıp ona sardırdım,cinsini pek bilmiyorum galiba çiçek tomurcukları veriyor 10 nun üzerinde, hem de ona hiç özenli bakmadığım halde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Sayın İlkin,sizin uluslararası düzeyde beğeni kazanmış olan carnosanız ve çiçeklerine hayran olduğumu belirtmeliyim.Tekrar tebrik ederim.Sizin ilginiz ve özenli bakımınız ile birlikte toprakta yaşarken bu kadar bol ve sürekli çiçeklenmeyi sağlayan faktörleri açıkçası çok merak ediyorum.Daha önce belirttiğim gibi toprak karışımına (kuşkusuz çok farklı bir teknikle örneğin altında gideri/delik olmayan ve saksı olmayan bir kaba ) bir carnosayı transfer ettim.3-4 ay oldu ve vejetatif gelişim çok iyi.Bu bitkiye halen olduğu gibi tüm kış boyunca yoğun şekilde sıvı besin vermeyi planlıyorum Eğer baharda/yazın çiçeklenme sağlayabilirsem bazı sırları çözmüş olacağım.Heyecan verici bir çalışma. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Sevgili arkadaşlar, Mum çiçeği kardeşliğinden gelen mum çiçeğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çiçeklerini sabırsızlıkla beklediğimi itiraf etmeliyim. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2011
|
ve karşınızda benim mini minicik hoyaaaaam :)
Alıntı:
![]() İlk çıkardığı filizi de göstereceğim size inşallah. Bu arada saksıda iki davetsiz misafir var. Bakalım kimliklerini tespit edebilecek miyim. Biraz büyüsünler hele ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
Merhabalar.Bu gün eve dönüş yolunda buldum bu garibimi,iki ayrı yerinden köklenmiş,işaretlediğim yerlerden kesmeme ne dersiniz,ve yaprakları öylemi bırakayım yoksa suya mı ? El birliği ile yaşatalım,en azından yarına kadar dışarda bekletirim,biraz kurusun değilmi.İlk 2 resim de yapraklar görünmekte,3 ve 4 de köklerin dağılımını görmekteyiz,son resimde işaretlediğim yerden kessem olurmu acaba? Birde saksının küçüğü makbul diye okumuştum,diğer resimde saksıyı görebilirsiniz,boy nasıldır,yorum ve desteklerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim,sağlıcakla kalın. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
Maşallah çiçekleriniz harika. Ben mum çiçeği ile eski iş yerimde tanıştım. Yaklaşık 4 metre uzamıştı, aynı anda 25-30 çiçeği olurdu üzerinde. Evime geçen hafta aldım, yaklaşık yarım metre. Şu an cam balkonda duruyor, keyfi yerinde. Eşim evde sarmaşık türü çiçek istemiyor, acaba Ankara'da kışı cam balkonda geçirebilir mi? Geceleri hava -10'lara düşüyor, cam balkonda en fazla 0 dereceye düşer diye tahmin ediyorum. Mum çiçeği bu sıcaklıklara dayanır mı dersiniz? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Diatomitle köklendirdigim hoyamı şimdi topraga aktarsam sorun olurmu |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2011
|
işte buda benim hoyam , bu sayfaları okumadan önce bir hoya sahibi oldugumun bıle farkında değildim ve gördümki üzerinde çiçek var daha cok çıçeklenmesi ve gelişmesi için ne yapmalıyım ,bu çiçekten anlayanlara soruyorum sizce nasıl sağlıklımı çiçeğim,ve ne renk açar fikri olan varmı? teşekkürler şimdiden yardımcı olan herkese .... ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dönem dönem yurtdışına açılan ortak siparişlere katılarak bu türe kavuşabilirsiniz. Bu başlığı takip etmenizi öneririm. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
mum çiçeklerim
17 Haziran 2011 tarihinde sayın Pembegül ün yaptığı paylaşımda aldığım iki çeliği, ben birisini de ikiye bölerek üç çelik halinde diktim. Çeliklerden birisi Sayın Pembegül ün kendi çeliği diğeri ise Sayın Missmenas dan elde ettiği mum çiçeğinin çeliği imiş. Çiçeklerimin en son hali ilk fotoda olduğu gibi. Çiçeklerini görmeyi dört gözle bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın maki01 çok teşekkür ederim. Derlemeleri sürdüreceğim eminim üyelerimiz de beğeneceklerdir. Amerikalılar bu konuya çok meraklılar. Envai çeşit bakım videosu, söyleşiye ulaşmak mümkün. Başlıkların içi çok zengin, ama yeni üyeyken derli toplu bilgiye ulaşma zorluğu çekmiştim. O nedenle böyle toplu özetlerin kıymetini ben de anlayabiliyorum.. Umarım faydası olur. Ben de burada ve derleme yaparken rastladığım yumurta suyu/kabuğu uygulamasını bugün yaptım ilk kez. Hoyayı güney penceresinin karşısına aldım. Kışın gübrelememe noktasını gözönüne alıp Vilmorin'i kestim. Bahara dek vermeyeceğim. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 22:19 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
Kayınvalidemin Hoya Carnosa'sı
Arkadaşlar, kayınvalidemin bahçesindeki hoya'yı almak üzere söz aldım. Yalnız önce havaların ısınması gerek, çünkü evin içine alabilmem için saksısını değiştirmem gerekir. Kıymetli sarmaşığımı dışarıda bırakmak istemiyorum. Hasretimin resimleri de aşağıdadır. Saygılar, |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Arkadaşlar merhaba, Geçen gün bir yerde sergilenen mum çiçeklerinin dibinde kopmuş bir yaprak buldum.Yaprağı torf-perlit karışımına aşağıdaki fotoğrafta görüleceği gibi diktim.Bakalım bir sonuç alabilecekmiyim. Yandaki menekşemse aynı ortamda bulunuyor ve halinden memnun. Tecrübeli hoya yetiştiricisi arkadaşlar ne dersiniz yapraktan üretilebilirmi acaba hoya? Birde bu hoyanın cinsi nedir? Teşekkürlerimle.. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sayın arzu hanım daha dün bauhaus un kozyatağı şubesindeydim. mum çiçeği vardı yanılmıyorsam 21.80 tl gibi bir fiyattı **** 20 tl. ayrıca madagaskar yasemini de vardı 19 tl idi. almak isterseniz uğrayın derim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Sayın arzu, Ankara'da 2 bauhaus var. İkisinde de Şubat 2012'den veri mum çiçeği satıldığını biliyorum. En son 2 hafta önce baktım, hâlâ vardı. Fiyatı 23 küsür TL. Kocaeli'nde bauhaus var mı bilmem ama, yoksa bile giden birine aldırabilirsiniz belki. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
artık benımde hoyam var
resımle bakıp bakıp kıskanıyordum dayanamadım yalavo bulundan bır seradan sipariş verdim uzun bır yolculuktan sonra 3 sağlıklı köklü hoyam geldi |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
Geçen hafta elime geçen mum çiçeğimim her gün bir yaprağı sararıyor ve dökülüyor. Gövdesi de yumuşamış gibi. Düşen yapraklarda da bir yumuşaklık söz konusu. Ne yapabilirim, kurtarabilir miyim acaba? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Kök çürüklüğü olabilir. Bitkinizi kaybedersizin, uç kısımdan sağlıklı bir çelik alın ve köklendirip derhal dikin ve gölge aydınlık bir yerde bakıma alın. Mevsimine falan bakmayın, ne kurtarırsanız kardır. Aldığınız çelik tutarsa yetiştirme aşamasında çok sulamayın, mum çiçekleri susuzluğu severler. Abartmadan susuz bırakın çok memnun olur. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Köklendirile de bilinir. Köklendirmek için içi karanlık bir kap kullanın, içerisine ışık almasın. Köklendirme suyunu iki günde bir değiştirin.. Kolay gelsin .. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Sayın demircool, bitkimi beğendiğinize sevindim. Sizin mum çiçeğiniz de çok sağlıklı görünüyor. Naçizane tavsiyem, büyümesi için sadece sabırlı olun derim. Anladığım kadarıyla, bu bitki önce kök çalışması yapıyor, sonra dallanmaya başlıyor. Benimki de, son bir-bir buçuk ayda dallanmaya ve yapraklanmaya başladı. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|