agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-09-2007, 11:56   #1
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili Hoyadag hoşgeldiniz Merak etmeyin insanoğlu her yere adapte olabiliyor. Biraz zaman geçsin, arkadaşlar edinin, iş güç derken siz de yaşadığınız şehirdeki hayata kendinizi alıştırıyorsunuz. Bu konuda çok tecrübeliyim çünkü

Bu arada azönce Hoyamı incelemeya almıştım, dallarını kontrol ediyordum ki bir de ne göreyim; sanırım kargo ile gelirken dallardan birinde 2 tane bükülme oluşmuş. Tam kırılmamış ama sallanıyor dal biraz. Ek'te resimlerini de yolluyorum. Acaba bu daldan 2 tane çelik alabilir miyim? **** bağlasam kendi kendine kaynaşır mı? Çelik alırsam da köklenene kadar haftada bir suyunu değiştirerekten bardağa mı almam gerek?

Yardımcı olursanız sevinirim. Bu aralar çok soru soruyorum sanırım ama mazur görün lütfen

Sevgiler...

Eklenen Resimler

salihcan beğendi.
İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2007, 12:48   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
İlkin hanım,benimkinde de aynı şey olmuş,dallardan biri hafif kıvrılmıştı yolda gelirken.Mucip hoca bir zararı olmayacağını söylemişti.

Ben de çok ince yumuşak bir bez parçasıyla tam o kısmı düz tutup desteğine bağlamıştım.
Sanırım kendini onardı ki dalda ve yapraklarda bir bozulma yok.

Ama çelik almak isterseniz ben onu da yaptım.Mucip hocanın hoyasından iki dal kesip,koyu renk camlı bir bardağa içme suyu koydum,içine bir çay kaşığı oksijenli su ekledim(Sayın Hoyadağ'ın yaptığı gibi).
İki dalı da aynı bardağa koydum.
Çok ışık almayan hafif aydınlık bir yerde bir haftada köklendi.

Yine sayın Hoyadağ'ın yaptığı gibi toprağı hazırlayıp diktim.
Ancak ben perlit bulamadım.(Mucip hoca da sakıncası yok dedi zaten)
Sadece Biofarm Kompost ve toprağı ölçüye göre karıştırıp ektim.

Üç ölçü toprak,bir ölçü kompost şeklinde.Mine hanımın dediği gibi köklenmiş çelikleri dikmeden önce oksijenli su ile toprağı suladım,suyu çekmesini bekledim ve dikimi yaptım.

Hafize hanımın dediği gibi önce çok ışık almayan bir yere koydum saksıları.Sonra biraz daha ışığa yaklaştırdım.İlk koyduğum su yüzünden toprak daha kurumadı.Kuruyunca haftada bir 1 bardak rutinine döneceğim.

Ben böyle yaptım.Hocaların tavsiyesi ile.Umarım başarılı olurum.

Sevgiler.

_nagihan_ beğendi.
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025