agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-06-2015, 02:44   #1
Yeni Üye

çiçekçi_bacı's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2011
Benim mum çiçeğim 10 yaşında ve hala açmadı.Ne yapabilirim?Teşekkürler.

çiçekçi_bacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2015, 10:57   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçekçi_bacı Mesajı Göster
Benim mum çiçeğim 10 yaşında ve hala açmadı.Ne yapabilirim?Teşekkürler.
Çiçeğiniz 10 yaşındaysa büyük olasılıkla bu fotoğraflardaki Carnosadır. Evde balkon varsa balkona çıkarın. Üstüne sabah veya öğleden sonra 3-4 saat güneş gelsin. Balkon yön durumuna göre. Güneş yoksa parlak gündüz ışığı da işe yarar. Ev içindeyse perdeyi açın perde arkasında kalmasın. Açık pencerenin yanında olsun. Toprağına çiçekli bitki sıvı gübrelerinden verin. Doğal ortamı, sıcak nemli hava, parlak gün ışığı yarı güneş yarı gölge ağaç altları, Gündüz sıcak, akşam serinliği esintisi olan yerler. Ev içinde sürekli kapalı yer etkilemiş olabilir. 24 saat aynı sıcaklık olmasın. Etrafına spreyle suyu sisleme yapın. Yanına su kabı koyabilir nemli hava sağlayabilirsiniz.

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2015, 16:42   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-07-2015
merhaba her nekadar aranıza yeni katılmış gibi görünsemde uzun zamandır yazılanları açıp açıp okuyorum ama sonunda içimi dökmeye karar verdim Ne güzel herkesin çiçeği açıyor.benim 3 yıl oldu hala uzuyor dal veriyor hazirandan beri gece saatım calınca gıdıp fısıfısla serinletiyorum suyunu 2 haftada bir veriyorum ayrıca ıkı haftada bır fısıfıs yaptıgım suya eser miktarda sıvı gübre koyuyorum ama dediğim gibi sadece uzuyor ve yaprak cıkarıyor ne bi yan sürgün nede bi kök sürgünü boyu 2 metreyi aştı acaba satın aldıgım yer yapraktan mı köklendirdide ondan mı çiçek açmıyor

zengocxs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025