agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni3239Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-04-2015, 11:26   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
Sayın dudu2011 muz enzimim şu: 5 ltlik pet şişe içine 10 adet muz kabuğunu mümkünse ufak parçalara bölerek doldurun.2-3 dilim ekmek,1çay bardağı pekmez,1 çay kaşığı kuru maya ekleyin.Şişeyi su ile doldurun.Kapağını kapatıp 2-3 yerinden ince çivi ile delin.Suyu tepeleme doldurmayın zira ilk günlerde hızlı permantasyon ile gaz çıkışı fazla olacağı için suyu taşırır.Şişenin yukarıda incelmeye başladığı yere kadar yeterli.Gaz çıkışı azaldığı zaman tamamlayabilirsiniz.Bu enzime narenciye hariç havuç kabuğu v.s gibi artıklarda ekleyebilirsiniz.25 gün civarında üzeri hafif beyaz küflü turşu kıvamına gelecektir.Bu enzimden 5 lt lik suya 1 su bardağı kadar koyarak çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.Kesinlikle çiçek açan neyiniz varsa çoşturacaktır.Ben peşpeşe yenisini hazırlıyarak devamlı bununla sulama yapıyorum. Bol çiçekler.

cliper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
hoya, mum çiçeği


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025