agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3238Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2014, 15:25   #1
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BuRCuPM Mesajı Göster
Merhaba maki01 çok teşekkür ederim. .. malesef çiçeğim yerini mi sevmedi nedir bilmiyorum ama yapraklari sararmaya basladi. Aldığımda saksisindan aşağı doğru sarkiyordu, ben onu dekoratif bir sepete koydum ve sepetin sapına sardirdim , salonum pek güneş almiyor ama yinede tülün arkasında camın kenarinda. Nerde hata yapmış olabilirim? Çok üzülüyorum

BurcuPM öncelikle mum çiçeğinizin fotoğrafını ekleyebilir misiniz daha etkili bir şekilde yardım edebiliriz. Tülün arkasından güneş görüyor olması onun için yeterlidir. Ama yaprak takı sararmaya rin nedeni budur diyemeyiz. Yapraklar canlı mi?

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 14:47   #2
Yeni Üye

BuRCuPM's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
BurcuPM öncelikle mum çiçeğinizin fotoğrafını ekleyebilir misiniz daha etkili bir şekilde yardım edebiliriz. Tülün arkasından güneş görüyor olması onun için yeterlidir. Ama yaprak takı sararmaya rin nedeni budur diyemeyiz. Yapraklar canlı mi?
Tekrar merhaba arkadaşlar..

Salonum pek güneş almıyor. Mum çiçeğimi bir ay önce aldım ve ilk fotoğraftaki gibi sepetin sapına sardırdım ama ertesi gün yapraklar sararmaya başladı ve çözüp tekrar saksısından aşağı sarkıttım ilk aldığım hali gibi.. Sardırırken mi bir hata yaptım,yeterli ışık almadığından mı yoksa yerini mi sevmedi bilemiyorum ama yaprakları sararmaya ve yumuşamaya başladı Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkürler.

Eklenen Resimler

BuRCuPM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 16:22   #3
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BuRCuPM Mesajı Göster
Tekrar merhaba arkadaşlar..

Salonum pek güneş almıyor. Mum çiçeğimi bir ay önce aldım ve ilk fotoğraftaki gibi sepetin sapına sardırdım ama ertesi gün yapraklar sararmaya başladı ve çözüp tekrar saksısından aşağı sarkıttım ilk aldığım hali gibi.. Sardırırken mi bir hata yaptım,yeterli ışık almadığından mı yoksa yerini mi sevmedi bilemiyorum ama yaprakları sararmaya ve yumuşamaya başladı Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkürler.
Hoyanizin bazı yaprakları çok sağlıklı bazı yaprakları ise çok susuz kalmış gibi gözüküyor. Yapraklar daki su kaybı kök çürümesinden kaynaklanıyor. Eğer saksıda birden çok kök varsa bu yüzden bazıları çok canlı bazıları ise susuz görünüyor. Susuz olanyapraklarin dallarını çelikleyip suya koyun biraz kendini toparlayın. Eğer yumuşama ve yaprak kaybı devam ederse bitkinin köklerini kontrol edin çürüme varsa temizleyip yeniden çelikleyin.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025