agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2013, 17:26   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-04-2009
Şehir: kırıkkale
Mesajlar: 125
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
2012 12. ayda alındı. O zamanki boyu ilk resimde aliminyum telin gözüktüğü yuvarlak kısımdan belli.

Bu süre zarfındaki gelişimi...

Bitki kokuyu geceleri yayıyor, ofisimde baktığımdan sabahları koku kapalı olan oda kapısının dışına kadar çıkabiliyor. Kapalı odada yoğun koku hissedilmeyecek gibi değil. Ancak havalanır havalanmaz koku gidiyor.
çiçeginizi çiçek açtırmak için özel olarak yaptıgınız bişey varmı. benimde 4 m uzunlugunda mum çiçegim var

serdarca06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2013, 18:22   #2
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Sayın serdarca06

Bunu aldığımda çiçek miçek yoktu üzerinde ve ufak bir saksıda torfa dikiliydi. normalde aldığım bitkilerin saksısını değiştiririm. Bir müddet izledim alışma evresinden sonra gelişim görünce değiştirmeye gerek görmedim. Boyuna göre oldukça küçük bir sakıda.

Cam içinde güzel ışık ( sabahları kısmen kısa süreli direct güneş) alan bir yerde duruyor. 15 günde bir vilmorin kullandım. Bitki 5-6 adet sürgün uzatmaya başladı ve gördüğünüz gibi onları sardım. Sürgünler hızlı gelisti o kadar ki uzun süre yapraksız dallar şeklinde kaldı sonra uzama durdu ve yapraklar gelişip büyümeye ve akabinde çiçeklenme basladı. İlk resimdeki mat yapraklar zaten aldığımda var olan boyunu gösteriyor.

Hep nemli tuttum toprağı, kurumasına müsade etmedim. Haftada iki kez biraz biraz suladığımı söyleyebilirim.
Bütün yaptığım bu.

Gördüğüm kadarıyla bu bitki yeni sürgün verip o dalların son kısımlarından çiçekleniyor. Altlardan değil. En azından benimki bu şekilde oldu.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdarca06 Mesajı Göster
çiçeginizi çiçek açtırmak için özel olarak yaptıgınız bişey varmı. benimde 4 m uzunlugunda mum çiçegim var

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
hoya, mum çiçeği


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025