![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Tesadüf
Selamlar Arkadaşlar; Dün gece forumda konular arasında gezerken mum çiçeği konusunu görüp göz gezdirmiştim. Ve sonuç beklenilen gibi ******; bayıldım. İlk defa burada tanıştığım bu çiçeğe nasıl sahip olabilirim diye düşündüm, derken bir sorun çıktı ve çiçek aklımdan çıktı taki bu güne kadar ![]() ![]() Bugün üst komşumum salonunda gördüm pek benzetemedim, (tabi ben çiçekli bir şey bekliyorum ya ![]() ![]() Tam 8 yıldır bir kez bile açmamış ![]() Ve kahraman qxyl karar verdi; ilk iş 8 yıldır açmayan ve yaprak döken ve yer yer kuruyan ve buruşan yaprakları olan ve büyüyeceğine küçülen bu mum çiçeğini hayata döndürmek, ama hiç birşey bilmiyorum bu konuda , tamam okudum forumu ama her mum çiçeğinin durumu aynı olmaz sanırım. Sizlerden ricam komşumun hayata küsen mum çiçeğini beraber yaşama döndürelim , gururlu gururlu açsın. Umarım bu mümkündür. Biraz yaşam alanı hakkında bilgi; -Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi; şimdiye kadar yaşadığı salon güneş görmeyen, az ışık alan loş denilebilecek bir yer. -Anladığım kadarıyla fazla sulanmış ve tabağında hep bir miktar su kalmış. Şimdiki durumu hakkkında; -yaprakları sürekli dökülüyor, sararıyor, kuruyor.. -yeni sürgün yok. -Dallarda da kuruma ve kopma var. İlk aklıma gelenler. -toprağı değiştirmek. -kuru dalları ve yaprakları temizlemek. -çiçeği balkona direk güneş almayan bir köşeye almak. -besin vermek.. -drenaj için saksının altına çakıl koymak. -kireçli suya duyarlıymış ve bugüne kadar kireçli suyla sulanmış. İçme suyu kullanmak. -Çelik almak.. benimde mum çiçeğim olmasını sağlamak, onu çok sevmek çok güzel açtırmak.... Sizlerden ricam; ne yapmam ne yapmamam gerektiğini söylemeniz. İlk defa canlı bir mum çiçeği gördüm ve oda hayata küsmüş. çok heyecanlıyım-yız-(komşumla beraber). Ve bu çiçek yeniden açar mı bu, başarılabilir mi ![]() Bu uzun ![]() ![]() Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar. Düzenleyen Penelophe : 11-05-2007 saat 23:27 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|